Canım benim, inan utana sıkıla binbir dertle gittim ki biliyorsun ama hiçbirşey korktuğum gibi olmadı . muayenemi oldum ilk önce ki bu arada doktor bey gerçekten çok anlayşlı ve sabırlı ,sorduğum herşeye tek tek cevap verdi. Muayeneden sonra bana yapılabilecekleri anlattı odasında. neler yapmam gerektiğini , herşeyi tek tek anlattı kısacası . Sonra müdahaleye geçtik ama ben her ne olursa olsun korkudan perişan oldum . elim ayağım zıngır zıngırdı valla. herhalde 2 kilo vermişimdir bu arada. oprasyon çok kısa sürdü zaten herhalde 20 dk falandı. işlemde ağrı acı hissetmedim gerçi. bugün biraz kanamalarım var arayıp sordum normal dedi doktor bey. bu arada allah razı olsun ki düğün öncesi bu kadar parayı bir anda bulup vermek çok zor ki, ödemede de kolaylık sağladılar. yarısını dün verdim kalanınıda 1 hafta kala kontrole gidicem zaten az zamanım var biliyorsun. böyle yani senin anlayacağın. bu arada hepimizin korktuğu şey olan kayda geçme olayı , kimlik bile istemediler kendi adımı bile vermedim o kadar yani. inşallah sonu güzel olur. bu aziyet evlenene kadar sona ermeyecek gibi geliyor. inşallah hayırlısı olur arkadaşım
bu arada forum yine bizlere sayıp sövenlerle dolmuş ki , kınayanların allah başına bir şekilde veriyor diye düşünüyorum. ve onlara diyecek bişey bulamaıyorum açıkçası
Nicedir bu başlık altındaki konuları okuyorum. İlgimi çekiyor ve insanların acımasızlığı, rahatlığı, bazen de duyarsızlığına hayret ediyorum okudukça. Bir kısım insanlar "ay erkek milleti değil mi diktirin anam onlar hak ediyor" derken, bu temelinde neyin yattığını anlayamadığım ve itici bir üsluba sahip düşüncenin rahatlığına şaşırıyorum her seferinde. Bir kısım insanlar ise, hadislerle ayetlerle ve olağanca acımasızlıklarıyla kişilerin imanını, kişiliklerini ve dahi hayatlarını irdeliyorlar yine temelinin neye dayandığına anlam veremediğim bir küstahlıkla. Kul hakkına yaradan bile müdahale etmezken, bu iki kul arasında olan-olacak hakka nasıl bir cür'etle müdahale edildiğini aklım almıyor ne yazık ki.
Çok kolaydır eleştirmek. Müdahale etmek, yargılamak ve kin kusmak. Çünkü yaradılış gereği "mükemmeliyet" fışkırır insanların zihinlerinden. Yazıktır ki bu mükemmelliğe ulaşmak için zerre çaba sarf etmezler. Mükemmelliği başkalarına öğretmek ve dayatmakla geçer ömürleri. Başkalarının acılarından, zayıflıklarından, eksikliklerinden beslenir bu ruh emiciler. Halbuki dönüp baksalar kendilerine, arşa uzanacak bir günah ve hak silsilesi birikir geçmişlerinde. En basitinden "sana yazıklar olsun, kandırıyorsun kocanı püü" demek de bir kulun kalbini incitmektir, hakka girmektir. Bazen gülüyorum sanal müslümanlara. Zannediyorum öteki dünyada "nicklerin sahipleri bilinmeyecek" gibi bir düşünceleri var. Klavyeden yazılanlar kul hakkına girmiyor diye düşünüyor olabilirler ya da. Yok annem o öyle değil işte. Burada belki yanlış belki doğru bir yolda olan, ancak yaptığı sadece kendisini ilgilendiren zatlara kustuğunuz kinler, hakaretler ve dahi aczin yansıması olan kibir hali kul hakkı olarak yansıyacak sol yanınıza.
Ben bu operasyon hakkında fikrimi belirtme ihtiyacı bile hissetmiyorum. Yaptırmadım büyük konuşmayayım ama muhtemelen de yaptırmayacağım. Lakin beni neden ilgilendirsin ki zaten omzuna taşıyayamayacağı kadar ağır bir vicdan azabı yüklemiş kişilerin hayatları? Empati demeyeceğim. Çünkü vicdanı olmayandan empati beklemek tuhaf olacaktır. Ne olur ki biraz susmayı ve sadece okumayı deneseniz. Nedir bu tanrıcılık oyunu? Nedir bu sanki vahiy görevi verilmişcesine kulların imanlarını sorgulama hali? Ne zaman vazgeçeceksiniz diğerlerini yargılamaktan?
Emin olun hayat çok kısa ve kendi geçmişinizi, benliğinizi, hatalarınızı yargılayıp kendinize dönük yaşadığınızda, vaktiniz kalmayacaktır ötekilere. Yazık, üzülüyorum hallerinize. Temeli olmayan bir öz güvenin patlamasıdır bu. Fikir beyanı değil emin olunuz ki. Zira "ben bu operasyon hakkında böyle düşünüyorum" demekle "benim gibi düşünmeyenler adidir" demek aynı şey değildir.
Aynadaki yansımanız size mükemmeliyeti sunmuyorsa, başkalarının aynalarına göz ucuyla dahi bakmaya hakkınız yoktur. Lütfen, insanlık henüz can çekişiyorken öldürmeyiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?