sitenisi yeni takibe başladım, ve konuları da kendime göre arayıp buluyorum anlamadığım bir şey var konu açılıyor herkes aynı dertten muzdarip ama öneri yok herkes kendi derdini anlatmakla meşgul. bu konu benim de zorlandığım ama çözdüğüm bir konu, 2.5 yaşında kızım, 22 aylıken kreşe başladı ve tabbi tüm gün görüşmediğimiz için akşam ona vakit ayırmak zorundayım. ev işlerimi de idare ederken onu ihmal etmiyorum.
oyun 1: saklanbaç; en basitidir ve en küçüğünden en büşüğüne tüm çocuklar zevkle oylarlar bu oyunu. bebeğinizin saklanmasına bile gerek yok biraz hayal gücü yeter salonun ortasında oturan bebeğinizi görmezden gelin "aaa nerdesin seni göremiyorum, kapının arkasında mı, koltuğun arkasındamı vs. şeylerle onu arayın. buna bayılacaktır.
Oyun 2: saklanılan oyuncağı bul: önce bir oyuncak saklanır ilk siz saklayın ama nereye sakladığınızı görmesine izin verin sonra çocuğunuza oyuncağ bulmasını söyleyin, saklama sırası ona geçince muhtemelen sizin sakladığınız yere saklayacak ama siz bulamayacaksınız! yine evin heryerinde yada oynadığınız odanın heryerinde arayın ama bulamayın, bırakın siz bulamazken o mutluluktan gülücükler dağıtsın.
Oyun 3 Şarkı uydurun: kreşe giden çocuklar bu konuda şanslılar okulda da birçok şarkı öğreniyorlar ailelere de bu şarkılar aylık etkinlik planı olarak gönderilir ama bununla yetinmeyin siz şarkı uydurun müzikle yaptırmak istediklerinizi yaptırabilme olasılığınız daha yüksek, örneğin sabah yüzünü yıkamak istemedi mi? hemen bir müzik bir iki söz uydurun " küçük kelebek uyandı elini yüzünü yıkadı" gibi sonra "hadibenim kelebeğimde yıkasın elini yüzünü, gel beraber yıkayalım" deyin hem oyun oynamış oldunuz hem bir mesele halloldu.
Oyun 4 Oyuncaklarla oynamak: 0-6 yaş arası çoukların konsatresi en uzun 10-15 dakikadır hatta daha da kısa şu sıralar benim kızım bir oyuna konstantresi maksimum 6-7 dakika 8. dakika ilgisi dağılıyor çünkü öğrenmeye açlar ve merak duyguları çok yoğun bunedenle oyuncağı ile oynarken onu yalnız bırakmayın zaten 5. dakikada o oyundan sıkılıp başka bir oyuna geçmek isteyecek ama her an da yanında lmayın bazen oyuna beraber başlayın ama siz usulca uzaklaşın oyunun kontrolünü ona brakın "hadi şöyle yap, böyle yap" diye yönlendirmeyin bırakın lider o olsun.
Oyun 5 Anneyi takip et(lideri takip et) : evin içinde dolaşın, adın adım yürüyün bir ileri bir geri yürüyün, arada bir zıplayın ve bebeğinizden sizin yaptıklarınızı yapmasını isteyin.
Oyun 6 Oyuncakları Konuşturun: bu illaki bir bebek olmak zorunda değil, haycan figürlü oyuncaklar da olur önce haycanların kendi sesini taklid edip sonra onları konuşturun. örneğin bizim filimiz " vuuuuuuuuv ben fil çok büyük ve çok güçlüyümmm" diye seslenir zürafamız da "benimde boyum çok uzuuuun" der (bizim evde anlaşmakta en çok zorlandığımız konu idi zürafa sesi olmadığı içinonu direk konuşturuyoruz :) kızım zor ikna oldu sessiz bir hayvan olmasına)
Oyun 7 Resim yapmak: birçok ailenin en kolayıdır önüne boyaları koy kağıdı ve resim yapsın. ama sizde yanına oturun mesela bir kedi çizin çiminiz kötü olabilir bir kafası bir koyruğu dört ayağı ve bıyıkları olduğu sürece kedi kedidir. ben yapamam sen yap, sen çiz diye yalnız bırakmayın. siz yapamazsanız oda yapamayacağını düyünür özgüvenini zedelemeyin. Sevgi ve saygılarımla...