Regresif Otizmden şüpheleniyoruz

Abhcb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2021
72
31
38
30
Merhaba arkadaşlar. 23 aylık erkek bebeğim var. Yaklaşık 20 aylık olana kadar gelişimi çok güzel bir şekilde seyretti. Anormal bir durum yoktu sadece konuşması biraz ayına göre geri olabileceğini düşünüyorduk sadece 20 30 civarı tekli kelimesi vardı. Son iki 3 ayda aniden farklı hareketleri ortaya çıkmaya başladı. Özellikle son 1 aydır diyebilirim. Çok ciddi bir şekilde binaların dışındaki klima motorlarına kafayı taktı. Dışarı çıktığımızda sürekli binalara bakıp klima motorlarını gösteriyor kafasını binalardan ayırmayıp sürekli onlara bakıyor. Sosyal bir çocuk diğer çocuklarla ilişkisi var parkta onlarla oynuyor yanlarına gitmekten çekinmiyor. Göz teması var bizimle ilişkileri çok iyi dışardaki insanlarla da sosyal ilişkisi var. Trabzon’da yaşıyoruz buranın en iyi çocuk psikiyatrisine gittik sosyal gelişimi iyi ama silik bazı belirtilerinin olduğunu gözlem altında olması gerektiğini söyledi ve floortime önerdi. Geçtiğimiz hafta floortime başladık. Eğitmen ilk seansta bence otizm dedi. Psikiyatr doktoru otizm dememişti silik belirtiler var sadece demişti. Legoları falan sıraya dizerek oynuyor genelde hayali pek oyun kuramıyor. Şuan yeni yeni iki kelime kurmaya başladı baba hani falan diyor. Ama bazen dalıp gidiyor o da bir kaç gündür farkettiğim bir durum önceden yoktu. İşaret parmağını kullanıyor bay bay yapabiliyor öpücük atabiliyor. Zaten dediğim gibi öncesinde gelişimi ayına göre normaldi. Hafif duyu hassasiyeti var yemeklerde çok seçici. Lakin bu klimalara takıntısı bizi bitirdi. Arabaları sıraya dizmez tekerleriyle oynamaz ama daha farklı takıntıları var. Klima sorunumuz çok ciddi boyutta dışarda bu yüzden iyi vakit geçiremiyoruz. Biraz araştırdım regresif otizm diye bir şey varmış 2 yaşına kadar her şey normalken 2 -3 yaş arası bazı yetilerini kaybediyormuş çocuklar. Bu arada ekran pek izlemedi çok çok nadir ve 20 gündür 0 ekran gidiyoruz. Bizim gibi olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın artık geceleri bile uyuyamıyorum

Bir de su sesine çamaşır bulaşık makinesi sesine falan sallanıyor ileri geri bunu yazmayı unutmuşum. Komut alıyor bizimle saklambaç oynuyor kitap okumayı çok seviyor doğduğundan beri sürekli okuyoruz. Yani klima takıntısı olmasaydı asla anormal bir çocuk demezdik normalde her şeyi anlıyor. Kaka yaptığında kaka gibi ya da yapacağı zaman. Daha bir sürü şey ekranla büyüyen bir çocuk değil zaten annesi olarak kendim bakıyorum sürekli desteksiz ve hep onunla oynuyorum tüm gün ilgimi asla eksik etmedim. Terapist ilgilendiğin çok belli eğer ekran izlese ve ilgilenöeseydin şuan çok daha kötü durumda olurdu dedi. Terapiste göre çocuğun durumu çok iyi 4 yaşına kadar toparlarız dedi ama ben korkuyorum özellikle bu regresif otizm çeşidinden çünkü her şeyi normal olup 3 yaşında yürümeyi konuşmayı bırakan çocuklar gördüm.

Ya bilmiyorum bana cok normal gibi geldi. Bir de eger ki cocugunuz otizmli ise terapist nasil 4 yasina kadar toparlayabiliyor anlamis degilim. Bence terapistinizi bir gozden gecirin. Ben de ikizler var ve su an 26 ayliklar. 50 civari kelime dagarciklari var ikili cumle kurmuyorlar. Oglum disariya ciktiginda butun kepcelere, trenlere, otobuslere ve ucaklara bakip el salliyor. Istisnasiz butun ucaklara bay bay diyor.
Kizim icin kresten ERGO terapiye goturun isterseniz dediler. Sebepleri de kardesi disinda baska bir cocukla oyun oynamamasi. Yemeklerde asiri secici davranmasi, duyu hassasiyetinin olmasi zaman zaman (bebekliginden beri var). Hala tuvalet egitimleri yok ama kreste 3 kere bez degistirirken ustune cisini yapmis ve bunun farkina varmamis sanki normal bir durummus gibi karsilamasi ama bana gore beze yaptigi icin normal geliyor anlamadim bu kismi. Kaldi ki evde hic yasamadim boyle bir durum ama dolu beze asla cisini ve kakasini yapmaz. Bir de parmak uclarina basarak yuruyormus zaman zaman dediler. Bir de sinirlenince kendi kafasina vuruyor bir iki kere ama o kadar sert ve hizli degil.
Yani bilemiyorum, her turlu doktara goturecegim ve doktor ergo terapiye gidin derse tabikide gotururum. Bence biraz kendinizi rahatlatmaya bakin. Velev ki bir sorun var diyelim napacaksiniz, cocugunuz sizin elinizdekini verip yenisini alamayacaginiza gore, kabullenmekten baska bir care yok. Ben de mesela surekli gozlemdeyim ama benim tahminim benim kizim sadece ice donuk bir karaktere sahip. Yani bir durum varsa da elimizden gelen destegi yapmaktan baska care kalmiyor. Butun duygulari kenara birakip onumuzdeki duruma odaklanmak zorundayiz gibi dusunuyorum ben.
Bir de bazi yetilerini kaybetmek derken baya baya kaybediyorlar. Kaldiki 18 ayliktan itibaren de kendini belli ederdi mutlaka.

Merhaba canım. Bazı çocuklar daha içe kapanık oluyor muhtemelen kızınızda öyle ikizine çok alışmış olabilir. Duyu hassasiyetine gelince benim oğlumda da var o yüzden yemeklerde çok seçiciler bende artık dağıtmasına mıncıklamasına hiç tepki vermeyip yemediği şeyleri de alışması için önüne koyuyorum ama aklımda ergoterapi de var. Bende çok araştırdım ergoterapi bu konuda işe yarıyor evet ve beslenme terspistleri de var onlarda bir seçenek. Park bahçe deçocukların sosyalleşmesi için çok iyi bir yer kışın bizde hep evdeydik şimdi her gün çıkarmaya çalışıyorum dildeki gelişimi bile o zamandan bu zamana farketti. Otizm konusuna gelince terapist şöyle dedi yani bana gelen hastalarımdan tahmin ediyorum otizmin çok hafif bir türü 4 yaşına kadar eğitimlerle diğer çocuklarla aynı seviyeye getiririz demek istedi oğlum klima takıntısı hariç dışardan asla otizmli gibi gözüken bir çocuk değil ki yani zaten tanı almış bir çocuk değil canım sadece hafif belirtileri varmış biraz riskli bir çocuk bende orda burda gördükçe korkuyorum sadece. Analık işte Rabbim evlatlarımızı korusun

Merhabalar benim oğlum da oyuncakları dizmeyi çok seviyor bununla ilgili bir cümleniz takıldı kafama arabaları yanyana dizmeyi çok seviyor pek sürüp oynamaz bu da regresif otizm belirtisi mi

Merhaba arkadaşlar. 23 aylık erkek bebeğim var. Yaklaşık 20 aylık olana kadar gelişimi çok güzel bir şekilde seyretti. Anormal bir durum yoktu sadece konuşması biraz ayına göre geri olabileceğini düşünüyorduk sadece 20 30 civarı tekli kelimesi vardı. Son iki 3 ayda aniden farklı hareketleri ortaya çıkmaya başladı. Özellikle son 1 aydır diyebilirim. Çok ciddi bir şekilde binaların dışındaki klima motorlarına kafayı taktı. Dışarı çıktığımızda sürekli binalara bakıp klima motorlarını gösteriyor kafasını binalardan ayırmayıp sürekli onlara bakıyor. Sosyal bir çocuk diğer çocuklarla ilişkisi var parkta onlarla oynuyor yanlarına gitmekten çekinmiyor. Göz teması var bizimle ilişkileri çok iyi dışardaki insanlarla da sosyal ilişkisi var. Trabzon’da yaşıyoruz buranın en iyi çocuk psikiyatrisine gittik sosyal gelişimi iyi ama silik bazı belirtilerinin olduğunu gözlem altında olması gerektiğini söyledi ve floortime önerdi. Geçtiğimiz hafta floortime başladık. Eğitmen ilk seansta bence otizm dedi. Psikiyatr doktoru otizm dememişti silik belirtiler var sadece demişti. Legoları falan sıraya dizerek oynuyor genelde hayali pek oyun kuramıyor. Şuan yeni yeni iki kelime kurmaya başladı baba hani falan diyor. Ama bazen dalıp gidiyor o da bir kaç gündür farkettiğim bir durum önceden yoktu. İşaret parmağını kullanıyor bay bay yapabiliyor öpücük atabiliyor. Zaten dediğim gibi öncesinde gelişimi ayına göre normaldi. Hafif duyu hassasiyeti var yemeklerde çok seçici. Lakin bu klimalara takıntısı bizi bitirdi. Arabaları sıraya dizmez tekerleriyle oynamaz ama daha farklı takıntıları var. Klima sorunumuz çok ciddi boyutta dışarda bu yüzden iyi vakit geçiremiyoruz. Biraz araştırdım regresif otizm diye bir şey varmış 2 yaşına kadar her şey normalken 2 -3 yaş arası bazı yetilerini kaybediyormuş çocuklar. Bu arada ekran pek izlemedi çok çok nadir ve 20 gündür 0 ekran gidiyoruz. Bizim gibi olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın artık geceleri bile uyuyamıyorum
Klima takıntısı özel egitim ogretmeni bir arkadaşımın oğlundan vardi . Dra da götürmüştü. Otizme benzeyen bazı belirtiler var ancak kesinlikle otizim degil , biraz fazla zeki demişler hatta. Kıyafetine su damlası çığlık kıyamet ağlardı, aşırı kuralı titiz ve inatçı bir cocuktu .bir yıl sonra gayet normal bir çocuk haline gelmisti.

Back
X