• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kk nin akıllı hatunları fikirleriniz önemli benim için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım için istiyorum demişsiniz, ben çocuklarım için izmirden gidiyorum. Burada çocuk büyütemem, ki çok uzun yıllardır izmirdeyim, ortaokulda gelmiştim.

Bahsettiğiniz yerlerde 10 bin lira kira muhtemelen çok eski evlerdir. Eşinizin maaşı ne kadar? Ev kirası yok, arabamız var. 20 bin yetmiyor iki çocukla bize.

Kızım için istiyorum demişsiniz, ben çocuklarım için izmirden gidiyorum. Burada çocuk büyütemem, ki çok uzun yıllardır izmirdeyim, ortaokulda gelmiştim.

Bahsettiğiniz yerlerde 10 bin lira kira muhtemelen çok eski evlerdir. Eşinizin maaşı ne kadar? Ev kirası yok, arabamız var. 20 bin yetmiyor iki çocukla bize.
Ya neden maddi olarak mi zor

Ya neden maddi olarak mi zor

Maddi olarak evet, hayat zaten pahalı, biz dışarı pek çıkmadığımız halde zor bizim için,
Bir yerden bir yere gitmek çok uzak.
Şehir kalabalık, çocuğunuzun hemen her kesimden sınıf arkadaşı olur, velileri göremeyebilirsiniz bile.

Devir kötü, ergen bir çocuğu okula göndermek, dershaneye göndermek, çevresini iyi gözlemleyememek beni ürkütüyor.

Kirada oturacaksınız bir de, bahsettiğiniz yerler kira açısından pahalı yerler, eşiniz asker mi? Bahsettiğiniz bölgede askeri lojman da var eğer öyleyse kiraya çok para vermiş olmazsınız ama tabii sonrası yine düşündürücü olur

Maddi olarak evet, hayat zaten pahalı, biz dışarı pek çıkmadığımız halde zor bizim için,
Bir yerden bir yere gitmek çok uzak.
Şehir kalabalık, çocuğunuzun hemen her kesimden sınıf arkadaşı olur, velileri göremeyebilirsiniz bile.

Devir kötü, ergen bir çocuğu okula göndermek, dershaneye göndermek, çevresini iyi gözlemleyememek beni ürkütüyor.

Kirada oturacaksınız bir de, bahsettiğiniz yerler kira açısından pahalı yerler, eşiniz asker mi? Bahsettiğiniz bölgede askeri lojman da var eğer öyleyse kiraya çok para vermiş olmazsınız ama tabii sonrası yine düşündürücü olur
Yo asker değil.
Teşekkür ederim.
Sizin içinde hayır li si olsun💫

Konfor alanını bozmak bu durumda mantıklı değil. Şehir merkezinde oturuyorsanız rahatınız yerindeyse hiç gerek yok bence.

Teşekkür ederim.mesela hemen sorabilirim aslında
buca hakkında bir fikriniz var mı.
Biutcemizle orada güzel yeni bir ev alabiliriz ama balçova ya çok uzak mi mesela yada buca da yaşanmaz deniliyor neden

Bucayı iyi biliyorum, balçovaya 40 dk kadar arabayla ama İzmir’de çoğu insan o kadar süreyi gidip geliyor iş için. Bucanın kötü mahalleleri var ama iyi yerlerde var, vali rahmi bey, Evka1 civarı iyidir, özellikle evka sakindir ama diğer bölgeleri pek tavsiye etmem.

Buca konağa da yakın ayrıca, konak çok geniş bir alan, orada da pek iyi olmayan bölgeler var

Bu konuyu sanırım daha önce de açtınız.
Benim anlamadığım şey İzmir kızınıza ne katacak ki?
Almanya'ya gideceğiz deseniz gidin, çocuk dil öğrenir dedim, eğitim sistemi daha iyi derim vs ama ha İzmir ha Diyarbakır.
Eğitim aynı MEB eğitimi, öğretmen aynı devletin , benzer puanlarını alan ogretmenleri.
Diyarbakır'da nezih bir yerde yaşıyorsanız artık merkezi sistemle okula verildiği için kızınızın okul arkadaşları da size benzer sosyaekonomik sosyokültürden insanlardır muhtemelen. İzmir'de göndereceğiniz okulda kalabalık ve göç alan yerler olduğu için binbir çeşit öğrenci olacak .
Sosyal hayat desen evet izmirin sosyal hayati güzel ama çocuk için değil, ergen için, genç için. Çocuğa yine bir faydası yok ki. Diyarbakır'da güzel güzel okusun, tam gezme tozma yaşında kazanır batıda okur universitesini, yaşar gençliğini.
Ben olsam hiç biramazdim Diyarbakır'ı.
Ayrıca şimdiki evinizi kiraya vereceksiniz nasılsa, İzmir'deki kiradan onu dusunce ödeyeceğiniz rakam sizi zorlayan bir rakam olmaz ki . Çok istiyorsanız eğer bu kirayı oraya verecek şekilde ayarlayın kendinizi, kirayı 10 bin olarak değil 4 bin olarak düşünün misal:)

Konu sahibi bu konudan yıldık artık. Fikirlerimiz sizin için önemli madem kerelerce fikir sunduk niye tatmin olmuyorsunuz? Hep aynı konu aynı cevaplar. İzmire giderseniz hayat standardınız düşecek. Bu durum her açıdan problem yaratır size. Rahatınız yerinde madem niye maceraya atılacaksınız? İzmire gidince yalıda oturmayacaksınız ki nedir bu deniz sevdası inanın aklım almıyor. Denize iki sokak mesafeli bir evde büyüdüm. Deniz olmayan şehirde de yaşadım zamanında. Hiç eksiklik hissetmedim. Kızınız adına karar vermeyin belki onun da umrunda olmayacak bu durum. Bana sorarsanız taşının, yaşayıp görün ne olacağını. Yoksa sürekli konu açmanızı geçtim bir ömür acaba taşınsak nasıl olurdu, keşke taşınsaydık diye kocanızın başının etini yiyecek gibisiniz

Zaten yeni tarihli bir konunuz vardı, rica ediyorum o konudan devam edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X