Kk nın en saçma konusu olduğuna yemin edebilirim

Zaten çok naif bir çocuk ağzı kapalı çiğner ama o ses bile hele pat siye balon patlatma bitiriyor beni
Cocuk zaten olmasi gerektigi gibi cigniyormus. 6 yasindaki bir cocuk balon yapmaya calismak icin sakiz cigner. Bence siz kendinizi telkin edecek bir yol bulun. O sese degil, baska birseye odaklanin

Kızlar okuduğunhz okuyacağınız en saçma konu olabilir ama yazmak istedim .çat diye catlicam yoksa

Ben sakız sesinden sapurtadama sesinden aşırı derecede rahatsız olan hatta karsimdakine bir şey diyemedim zaman sinirimden ağlarim o derece

Çevrem de herkes de buna dikkat eder . arkadaş eş dost aile...

Bir kişi hariç :)
Kızım sakız çok seviyor ve evde hiç bitsin istemiyor ve ben çok geriliyorum napicam bilmiyorum 6 yaşında eve almiyayim desem neden diye evi başıma yıkıyor.
Evde olsa bir tek yemek yerken agİndan çıkıyor hırsından ağladıgimi kendi kendime sinir krizi geçirdigimi biliyorum.

Saçma ama napsam .
Cinnet geciricem yeter çıkar subzakizi diye çok korkuyorum.
Ev içinde resmen köşe kapmaca oynuyorum ses gelmesin diye ama kızimda ban a çok düşkün hep peşimde .Asla laf da anlamıyor öyle saçma bı konu iste

O zaman sakız almayacaksınız, üzgünüm ama öyle.
Bir sakız keyfi için oturup evde sinir krizi geçirip köşe kapmaca oynamayın.

Alternatif olarak emebileceği pestil gibi birşey verebilirsiniz, cakcakcak diye ses çıkmaz en azından.

Bu arada hastalığınızın özel bir adı var:
Misophonia (Mizofoni)

Yaşam kalitenizi etkiliyorsa tedavi alabilirsiniz, sonuçta yalnız değilsiniz. ❤️

Zaten çok naif bir çocuk ağzı kapalı çiğner ama o ses bile hele pat siye balon patlatma bitiriyor beni

Mesele balon gibi patlatması ise çözümü var, şu içine sabunlu su konulup üflenince minik balonlar çıkartan oyuncağı gösterin.

Oturup konuşursunuz eğer balon patlatmazsan sana balon yapacağım diye. Patlatmadığı sürece oynasın, bir zararı yok.

İleriki yaş için en temiz çözüm sakız, cips gibi yiyecekleri odasında yemesi, şu anda biraz ufak olduğu için evin her köşesinde dolaşıyor minik. ☺️

Bende de bazı seslere karşı rahatsızlık durumu var. Mesela yemek yerken çatal ve kaşığı dişe vurma,ağız şapırdatma,homurdanarak yeme gibi.
Masadan kalkıp giderim böyle durumlarda. Oğlum kaşığı çok vururdu dişine söyleye söyleye vazgecirttim.
Sizin kızınız da laftan anlayacak yaşta. Kriz geçireceğinize söyleyin cignemesin. Hayati öneme sahip bir şey değil ki sakız

Kızlar okuduğunhz okuyacağınız en saçma konu olabilir ama yazmak istedim .çat diye catlicam yoksa

Ben sakız sesinden sapurtadama sesinden aşırı derecede rahatsız olan hatta karsimdakine bir şey diyemedim zaman sinirimden ağlarim o derece

Kızım sakız çok seviyor ve evde hiç bitsin istemiyor ve ben çok geriliyorum napicam bilmiyorum 6 yaşında eve almiyayim desem neden diye evi başıma yıkıyor.
Evde olsa bir tek yemek yerken agİndan çıkıyor hırsından ağladıgimi kendi kendime sinir krizi geçirdigimi biliyorum.

Saçma ama napsam .
Ev içinde resmen köşe kapmaca oynuyorum ses gelmesin diye ama kızimda ban a çok düşkün hep peşimde .Asla laf da anlamıyor öyle saçma bı konu iste
Sizin, için çok zor mutlaka amaÇok, üstüne düşerswniz pekişiyor ters tepiyor muhtemelen. Bir. Şekilde dayanaral ilgisini dağıtarak unutturulabilir mi acaba. Beniö bir arkadşım da öyle. Hattta sakız kelimesin bile kullanmam yanında o derece :)) ben de ağız şapırtadma sesine dayanamam.. İnsan hassa olumxa beyninde yankılanıyor gibi oluyor. O ses çok, büyüyor bizim, için. Rabnim, kolaylaştırsım diliyorum.

Kiziniza sakizi agzi kapaliyken cignemesi gerektigini ogretin. Kamu spotu olsun, toplum icinde sakiz agiz kapali sekilde cignenir. Sesinden rahatsiz olmuyorum ama görüntü cok kotu oluyor
Otobuste cak cak çiğneyenker varya elimin tersiyle bir çakasım geliyor o kadar sinirim bozulur yakınımda kim varsa öyle çiğneyen uyarır çıkartırırım ben kimsenin ağız sesini duymak zorundamıyım ya 🤢 ben çiğnesem kimse anlamaz bile demek ki çiğnelinebiliyor öyle 😒
Konu sahibi ağzı kapalı çiğnemeyi öğretin sonrası içinde hiç hoş değil

Otobuste cak cak çiğneyenker varya elimin tersiyle bir çakasım geliyor o kadar sinirim bozulur yakınımda kim varsa öyle çiğneyen uyarır çıkartırırım ben kimsenin ağız sesini duymak zorundamıyım ya 🤢 ben çiğnesem kimse anlamaz bile demek ki çiğnelinebiliyor öyle 😒
Konu sahibi ağzı kapalı çiğnemeyi öğretin sonrası içinde hiç hoş değil
Bunun bir üst versiyonu birebir diyalog esnasinda cak cak çiğnerken konusmaya calisanlar. Genellikle tiksintiyle bakarim, o sakiz agizdan cikar 😄

Benim çocugumda daha 4 yaşına girmedi ama agzımda sakız gördüğünde iyyyyyreeeeençççççççç:KK59: diyor... 6 yaş gayet sizi anlayabılır bence...Rahatsız oldugunuzu dile getirin...Sessiz çiğnemesini ya da odasında kendi oynarken çiğnemesini rica edin..

Üniversitede yurtta kaldıgım dönemde bir odada yukarda yatan kız,asagıdakının sakız sesinden sinir krizi gecırıp asagı ınıp agzına patlatmış..Kız uyarmadı bıle dırekt saldırdı dıyordu..Diğer kızın gerçekten uyaracak dahi hali kalmamıs ve saldırganlasmıs yanı nasıl bır durumdur yasayan bılır...:KK51:

Kiziniza sakizi agzi kapaliyken cignemesi gerektigini ogretin. Kamu spotu olsun, toplum icinde sakiz agiz kapali sekilde cignenir. Sesinden rahatsiz olmuyorum ama görüntü cok kotu oluyor
Gecen otobuste genc bi cocuk şapur şupur böyle. Normalde takilmam ama cidden rahatsız ediciydi

Saçma ama napsam .
Ay benimde arkadaşım öyleydi nolur yanımda bişey yemeyin derdi birkez unuttum elma yedim oda nasıl güzel sulu sulu. Bişey dememişti ama heryeri kızarmıştı gözleri dolmuştu 🥴🥺

Terapi alın bu tarz şeylerde işe yarıyor. Bizim millette de ota çöpe para harcar koymaz ama terapi almaya gelince parası olmaz. Sizin durumunuz zaten aylar yıllar gerektirecek bir durum değil birkaç seansta hallolur. Ya da uğraşmak istemiyorum diyorsanız da almayın eve sakız. Çocuk rahatsız olduğunuzu illaki fark etmiştir o yüzden de odak noktası haline gelmiştir yoksa sakıza ölüp bittiğini sanmıyorum hiç oralı olmasaydınız sıkılırdı zaten.

Sakızdan çok iğrenirim. Bu yüzden kızıma hiç almadım. Verenlere de o çiğneyemez dedim. Ona da küçüklüğünden beri sakızın iğrenç bişey olduğunu, dişlerimize zarar verdiğini söyledim. Cuma günü kreşte öğretmenler sakız vermişler ödül olarak, ben sevmem demiş :D
Hala sizin için de geç değil, dişlerin yamulmuş sakız çiğnemekten falan diyin.

Misofoni sizin durumun adı. Uzman desteği alabilirsiniz.
“Sakız vermeyin siz alıştırmışsınız” diyenlere kulak asmayın çocuğun sakız çiğnemeye hakkı var sanki cips ya da kola bağımlısı mı çocuk?
Bu forumda sırf konu sahibini eleştirmek için abartmayı seviyorlar bazen😌
Cips kola sağlıksızda sakız sağlıklı mı?
6 yaşında bir çocuğun bağımlılığı var farkında mısınız?
Bu yaşta bir çocuk kendi iradesini yönetmeyi bilmez, bunu kontrol altında tutacak ebeveyndir
Dişleri için aşırı zararlı olduğunu tamamen yapay olduğunu şeker ve türlü katkı maddeleri içerdiğini geçin psikolojik boyutu da oldukça kötü
30 yaşındaki bir insanın sigara alkol vb bağımlılığıyla 6 yaşındaki bir çocuğun sakız vb bağımlılığı aynı derecede zararlı
Konu sahibi önce evi başıma yıkıyor yoksunlukta diyor sonra tepki alınca kızım çok naiftir diye ağız değiştiriyor, her ne olursa siz durumun vehametini anlayamıyor musunuz?
Durumun sorumlusu tabiki anne-baba, çocuk para kazanıp kendi gidip almadığına göre bu alışkanlığı birilerinin verdiği ana-babanında göz yumduğu bir durum var
Anne şapırdatma sesinden önce çocuğunun sağlığı için rahatsız olmalı değil mi?
Çocuk bu laf anlamıyor filan diye birşey yok ben de anneyim benim çocuğum neden laftan anlıyor benim çocuğum neden sağlığına zararlı şeyleri yiyip içmiyor çiğnemiyor neden olmaması gereken birşeye bağımlı değil?
Ağzı kapalı çiğneyip annesini rahatsız etmediğinde çocuğun faydasına olacak ne var?

Back
X