- 10 Temmuz 2011
- 5.911
- 2.555
- 373
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Çok teşekkür ederim ablacımOfff harika olmuş ellerine sağlık,ne hamarat hanımlarımız var böyle,sunumda çok şık olmuş
Başarılar diliyorum yarışmada .
Çok teşekkür ederimTarifte sunumda harika emeğinize sağlık başarılar dilerim arkadaşım :)
cok guze olmuss elıne saglık canımMerhabalar,
Bu kategoriye katılmayı düşünmüyordum ama son anda keklere bakıp can cekişmek suretiyle ,sürekli yaptığım ve kızımın bayıldığı kek tarifimle katılmaya karar verdim
Umarım seversiniz diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzeme listemiz;
Eki Görüntüle 1622859
125gr tereyaği
2 paket Nestle Bitter çikolata
2 paket Nestle Sütlü Çikolata (1 paketi 80 gr çikolatanın,yani 160 gram kullanmış oluyoruz her iki çikolatadanda)
Yarım çay kaşığı tuz (evet tuzu cikolatanın tadını ortaya çıkartmak için kullaniyoruz)
1 cay kaşığı kabartma tozu (una kariştırılacak)
1 su bardağindan 1 parmak az şeker
1 su bardağı un (bardaklarım 250ml sıvı aliyor)
1 yemek kaşığı kakao
150 gr ceviz (50 gr üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (vanilya özütü daha leziz oluyor ama evde kalmamış,varsa 1 kapak ekleyin siz)
4 yumurta
Yapılışı;
Benmari kuruyoruz ve bitter çikolata ile tereyağını benmaride eritiyoruz.
Eki Görüntüle 1622864
Eriyince kenara alıp oda sicaklıgina gelmesini bekliyoruz
Eki Görüntüle 1622866
Oda sicaklıgina gelince içine 1 bardak sekeri ekleyip mikserle çırpıyoruz
Eki Görüntüle 1622867
Iyice karısınca yumurtalarimizi teker teker ekleyerek mikserle karistiriyoruz
Eki Görüntüle 1622868
Yumurtaları yedirince,mikseri kenara alıyoruz,önce cevizi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz
Eki Görüntüle 1622869
Sonra kabartma tozu ekledigimiz unu ve kakaoyu ekleyip cırpmadan spatula ile karıştiriyoruz
Eki Görüntüle 1622870
Kare borcamı sıvı yağ ile yaglayıp,üzerine yaglı kağıt serip,kek hamurumuzu dökuyoruz
Eki Görüntüle 1622871
180 derecede önceden ısıtılmış firında 20-25 dakika pişiriyoruz. (Ben turbo ayarda pisirdim ince bir kek olduğundan 20 dakikada pişti)
Eki Görüntüle 1622873
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyeceğiz şimdi.
Bu arada sütlü çikolatalarımızı benmaride eritip,kalan cevizi doğrayalim irice
Eki Görüntüle 1622874
Eki Görüntüle 1622875
Eki Görüntüle 1622878
Kekimizi küp küp doğruyoruz
Eki Görüntüle 1622876
Erimiş sütlü cikolataya bulayıp,yağli kağıt serdigimiz tabağa alıp ,üzerine dogradıgımız cevizlerden ekleyip dolaba kaldıriyoruz.
Çikolata sertlesince sunuma hazır.
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1622892
Eki Görüntüle 1622893
Eki Görüntüle 1622894
Eki Görüntüle 1622895
Eki Görüntüle 1622896
Nestle Çikolata
Çikolata ile harikalar yaratır. 1875'ten beri.
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1875'ten beri çikolata üreten Nestlé, bu lezzetle harikalar yaratarak tüketici tercihlerinde önemli bir yer edindi.
Bu paylaşımın bir sonucu olarak Nestlé Çikolata, Crunch, Kit Kat, Nesquik gibi dünyaca bilinen markalarının yanı sıra Türkiye'de de Damak ve Nestlé Chokella gibi Türk tüketicisine özel, yerel lezzetleri çikolata severlerle buluşturdu. Nestlé Professional, Nestlé markası altında profesyonel mutfaklara özel çözümler sunmakta ve ayrıca perakende ürünlerini ev dışı tüketim kanallarında tüketicilerle buluşturmaktadır.
Çok teşekkür ederim canımcok guze olmuss elıne saglık canım
ellerineeee sağlıkkk harika aa mükemmel olmuş bunlarr BAŞARILARR kuzummMerhabalar,
Bu kategoriye katılmayı düşünmüyordum ama son anda keklere bakıp can cekişmek suretiyle ,sürekli yaptığım ve kızımın bayıldığı kek tarifimle katılmaya karar verdim
Umarım seversiniz diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzeme listemiz;
Eki Görüntüle 1622859
125gr tereyaği
2 paket Nestle Bitter çikolata
2 paket Nestle Sütlü Çikolata (1 paketi 80 gr çikolatanın,yani 160 gram kullanmış oluyoruz her iki çikolatadanda)
Yarım çay kaşığı tuz (evet tuzu cikolatanın tadını ortaya çıkartmak için kullaniyoruz)
1 cay kaşığı kabartma tozu (una kariştırılacak)
1 su bardağindan 1 parmak az şeker
1 su bardağı un (bardaklarım 250ml sıvı aliyor)
1 yemek kaşığı kakao
150 gr ceviz (50 gr üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya (vanilya özütü daha leziz oluyor ama evde kalmamış,varsa 1 kapak ekleyin siz)
4 yumurta
Yapılışı;
Benmari kuruyoruz ve bitter çikolata ile tereyağını benmaride eritiyoruz.
Eki Görüntüle 1622864
Eriyince kenara alıp oda sicaklıgina gelmesini bekliyoruz
Eki Görüntüle 1622866
Oda sicaklıgina gelince içine 1 bardak sekeri ekleyip mikserle çırpıyoruz
Eki Görüntüle 1622867
Iyice karısınca yumurtalarimizi teker teker ekleyerek mikserle karistiriyoruz
Eki Görüntüle 1622868
Yumurtaları yedirince,mikseri kenara alıyoruz,önce cevizi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz
Eki Görüntüle 1622869
Sonra kabartma tozu ekledigimiz unu ve kakaoyu ekleyip cırpmadan spatula ile karıştiriyoruz
Eki Görüntüle 1622870
Kare borcamı sıvı yağ ile yaglayıp,üzerine yaglı kağıt serip,kek hamurumuzu dökuyoruz
Eki Görüntüle 1622871
180 derecede önceden ısıtılmış firında 20-25 dakika pişiriyoruz. (Ben turbo ayarda pisirdim ince bir kek olduğundan 20 dakikada pişti)
Eki Görüntüle 1622873
Oda sıcaklığına gelmesini bekleyeceğiz şimdi.
Bu arada sütlü çikolatalarımızı benmaride eritip,kalan cevizi doğrayalim irice
Eki Görüntüle 1622874
Eki Görüntüle 1622875
Eki Görüntüle 1622878
Kekimizi küp küp doğruyoruz
Eki Görüntüle 1622876
Erimiş sütlü cikolataya bulayıp,yağli kağıt serdigimiz tabağa alıp ,üzerine dogradıgımız cevizlerden ekleyip dolaba kaldıriyoruz.
Çikolata sertlesince sunuma hazır.
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1622892
Eki Görüntüle 1622893
Eki Görüntüle 1622894
Eki Görüntüle 1622895
Eki Görüntüle 1622896
Nestle Çikolata
Çikolata ile harikalar yaratır. 1875'ten beri.
Dünyada milyonlarca insanı çikolatayla tanıştıran ve 1875'ten beri çikolata üreten Nestlé, bu lezzetle harikalar yaratarak tüketici tercihlerinde önemli bir yer edindi.
Bu paylaşımın bir sonucu olarak Nestlé Çikolata, Crunch, Kit Kat, Nesquik gibi dünyaca bilinen markalarının yanı sıra Türkiye'de de Damak ve Nestlé Chokella gibi Türk tüketicisine özel, yerel lezzetleri çikolata severlerle buluşturdu. Nestlé Professional, Nestlé markası altında profesyonel mutfaklara özel çözümler sunmakta ve ayrıca perakende ürünlerini ev dışı tüketim kanallarında tüketicilerle buluşturmaktadır.
Çok teşekkür ederim canım, begenmene sevindimellerineeee sağlıkkk harika aa mükemmel olmuş bunlarr BAŞARILARR kuzumm
çok ama çok güzel olmuş hem ceviz hem kakao hem çikolata eee daha ne olsunn..Çok teşekkür ederim canım, begenmene sevindim
çok ama çok güzel olmuş hem ceviz hem kakao hem çikolata eee daha ne olsunn..
Çok teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım. Bol çikolatalı, çok lezzetli görünüyor. Başarılar dilerim:)
Teşekkür ederimOff bayildim olsada yesek.
Eline saglik canim
Çok teşekkür ederim canımCevız ve cıkolata bayılırımellerıne saglk cnm cok guzel gorunuyor basarılar dılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?