Klasik sorun

Ganajcikolat

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
71
45
Doğru yere açtım umarım konuyu.Sizce evlenen çifte anne babası destek olmalı mıdır yani yardım etmeli midir? Yoksa çift düğünü herşeyi kendi mi yapmalıdır?

Doğru yere açtım umarım konuyu.Sizce evlenen çifte anne babası destek olmalı mıdır yani yardım etmeli midir? Yoksa çift düğünü herşeyi kendi mi yapmalıdır?
Eğer ailelerin durumu müsaitse mutlaka az ya da çok birşeyler yapmalı.Ama yoksa yapabilecek birşey yok o zaman iş çifte düşüyor ama oda çok ağır gelebilir.

Ailelerin durumuna bağlı. Ederse evlenecek çift için çok iyi olur tabi. Destek olur. Ancak elde avuçta bir şey yoksa veya yardım etmek istemezlerse de yapacak bir şey yok. Karı koca biraz zorlanır ancak ödersiniz bir şekilde.

Vallahi o kadar güzel adetlerimiz var ki yeni evlenenlere eş, dost, akrabalar bile yardımcı olup katkıda bulunuyor misal takı töreninin mantığı budur. Çeyiz konularında indirimler, balayı çiftlerine sürüyle imkanlar sağlanıyor. Bunların hepsi yeni evli insanlara destek olmak adınadır. Hal böyleyken ailelerin yardımcı olmaması bana fazlasıyla garip gelir. Evlenmek zaten fazlasıyla büyük bir maddi külfet, e evlenenlerinde ev geçindirme konusunda tecrübeli olmadıklarını işin içine katarsak tabiki yardım etmeliler. Ancak herşey de ailelerin başına yıkılmamalı, herkes üzerine düşeni ve imkanı kadarını yapmalı. E tabi ailenin durumu yoksa o başka.. O zaman sevenler el ele verip tüm maddi zorlukları birlikte aşmalı..

Aile tabiki yardım etmeli ki erkek çocuğunu baba evlendirir masrafları yarı yarıya bölüşürler biz böyle gördük. Ailenin içi hariç akrabalarda yardım eder hatta benim bazı elektirikli eşyalarımı sağolsun anne tarafım aldı. Evlilik işi sadece erkeğe kaldı mı çok zor olur

Evlenecek bireyler tüm masrafları karşılayabilecek duruma geldiginde bu yola çıkmalı. Annesine babasina guvenerek değil. Ayrica ayagini yorganina gore uzatmali.

Amaaaa eger durumlari iyi ise anne baba da az cok yardım etmeli bence.

X