Klavyelerdeki “Boşluk” Tuşu Kaldırılıyor!

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.044
30.457
61
Klavyelerde yer alan 'space' tuşu en çok kullanılan tuşların başında geliyor. Ancak bilgisayar üreticilerinin dizüstü bilgisayarları daha da küçük hale getirme isteği, bu tuşun kaldırılmasına sebep olabilir.

Business Insider'ı yapmış olduğu habere göre, Google'ın yeni patenti ile birlikte dizüstü bilgisayarların klavyelerinde space tuşunun kaldırılmaya başladığını görebiliriz. Ortaya çıkan patentte, space tuşu yerine ise trackpad'in konumlandırıldığını görüyoruz.
google_patent_svtv__icerik.jpg

Patente göre bu trackpad, kullanıcının space tuşunu mu kullanmak istediğini yoksa, fare imlecini mi kullanmak istediğini algılayabiliyor. Bu patentle birlikte daha küçük boyutlarda dizüstü bilgisayarlar görebileceğiz
silikonvadisi.tv

Laptop kullanmayı sevmiyorum gençlere uygun sabır işi , birde teknolojik ,yeniliği takip etmek para israfı

Laptop kullanmayı sevmiyorum gençlere uygun sabır işi , birde teknolojik ,yeniliği takip etmek para israfı
Bende sevmiyorum.Taşınabilirliği için laptop aldım.Gerçekdende işe yaradı.Dışarda lazım olduğunda tutup kolayca götürüyorum ama evde klavye mause ile masa üstü gibi kullanıyorum.

X