Klima problemi

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.554
598
Merhabalar, sorun benim sorunum sayılmaz ama yine de buraya danışmak istedim çünkü bunu yaşayan insanı gerçekten çok seviyorum.
Şimdi bizim çok sevdiğimiz bir komşumuz var, karı koca henüz oldukça gençler ve çalışıyorlar. İzmir'de yaşıyoruz, sıcağını da bilen bilir. Nemli, kötü bir sıcağı vardır bazen nefes almakta zorlanırsınız. Şimdi bu bizim komşumuz, komşusunun klima sesinden rahatsız. Klima sesi hiç susmuyor diyor ki buna ben de şahidim, gerçekten de 24 saat klima çalıştırıyorlar, bütün gün evde kapı pencere kapalı, klima hep açık. Ve bir problem de var galiba çünkü sesi normal çalışma sesi şeklinde değil. Kesik kesik ve ciddi anlamda gürültülü. Hatta benim her şeye yorum yapmaya bayılan anneannemle de dün gece konuştuk bunu. Komşum diyor ki gece uyuyamaz olduk, akşam bile kafa dinleyemez, rahatça tv izleyemez olduk... Sesin çoğu onların yatakodalarına geliyor ama salondan bile duyuluyormuş tabi pencereler falan açık. Söylemişler o klimanın sahibine, onlar da çok sıcak, klimayı kapatamayız yapacak bişey yok falan demiş tabi bizimkiler sinir küpü. Biz o evin dibinde değiliz ama karşı tarafında kalıyoruz, bizim balkondan bile duyuluyor sesi. Neyse, komşum gerçekten rahatsız ve buna bir çözüm bulunması lazım, ben de sizden akıl fikir alayım dedim ne yapılır böyle bir durumda? Nasıl bir yol izlemeli komşumuz? Bu sıcakta o klimanın kapanmasını beklemek olmaz sanırım zira insanlar gerçekten bütün gün, bütün gece çalıştırıyorlar. Klima öyle mi kullanılır o da ayrı konu.

Tamirci çağırmaları için ikna etmekten başka yol yok.

Şu Ramazan ayında oruçtan bir yere gidemediğimiz için tatil günlerinde bizdeki klima da 24 saat açık.
Kapatırsak nefes alamayız ki...
Bence o komşunun kliması bozuk değildir eski modeldir. Bozuk olsa çalışmaz ki... O ses de modelden kaynaklanıyor bence.

Şu Ramazan ayında oruçtan bir yere gidemediğimiz için tatil günlerinde bizdeki klima da 24 saat açık.
Kapatırsak nefes alamayız ki...
Bence o komşunun kliması bozuk değildir eski modeldir. Bozuk olsa çalışmaz ki... O ses de modelden kaynaklanıyor bence.
Bozuk olduğunu düşünmemin sebebi iki gün önce öyle bir ses çıkarmıyordu. Pek anlamam da açıkçası, evet yine sesliydi ama şimdiki gibi değil. Eskilere gelince, evet eski. Arçelik markası ama sembolü falan arçeliğin eski sembolü.

Tamam uzun süre çalışır, anlarım da hiç kapıyı pencereyi açmadan bence asıl o zaman nefes alamazlar. Bu ne kadar sağlıklı? Evde çoluk çocuk var, yazık. Sen nerden biliyorsun derseniz, zamanımın çoğunda balkondayım. :)

İzmir gibi bir yerde klima çalıştırıyor diye komşuyu suçlayamayız
Ama eğer kliması eski modelse ve gerçekten ses çıkarıyorsa belediyeye gürültü açısından bildirilebilir diye düşünüyorum. Eğer gürültü sınırını aşıyorsa şikayet edilebilir

Aşmıyorsa yapacak bir şey yok
Yaz bitsin diye dua edecekler

Yapılacak pek bir şey yok gibi görünüyor. Belediyeye şikayet edilirse desibeline bakarlar zannediyorum. Ama klima açmayın,ses oluyor demek de bu sıcaklarda ne kadar mantıklı bilemiyorum. Arada bir kapatmalarını falan isteyebilirsiniz ama hiç çalıştırmamaları gibi bir durumun olabileceğini sanmam.

Merhabalar, sorun benim sorunum sayılmaz ama yine de buraya danışmak istedim çünkü bunu yaşayan insanı gerçekten çok seviyorum.
Şimdi bizim çok sevdiğimiz bir komşumuz var, karı koca henüz oldukça gençler ve çalışıyorlar. İzmir'de yaşıyoruz, sıcağını da bilen bilir. Nemli, kötü bir sıcağı vardır bazen nefes almakta zorlanırsınız. Şimdi bu bizim komşumuz, komşusunun klima sesinden rahatsız. Klima sesi hiç susmuyor diyor ki buna ben de şahidim, gerçekten de 24 saat klima çalıştırıyorlar, bütün gün evde kapı pencere kapalı, klima hep açık. Ve bir problem de var galiba çünkü sesi normal çalışma sesi şeklinde değil. Kesik kesik ve ciddi anlamda gürültülü. Hatta benim her şeye yorum yapmaya bayılan anneannemle de dün gece konuştuk bunu. Komşum diyor ki gece uyuyamaz olduk, akşam bile kafa dinleyemez, rahatça tv izleyemez olduk... Sesin çoğu onların yatakodalarına geliyor ama salondan bile duyuluyormuş tabi pencereler falan açık. Söylemişler o klimanın sahibine, onlar da çok sıcak, klimayı kapatamayız yapacak bişey yok falan demiş tabi bizimkiler sinir küpü. Biz o evin dibinde değiliz ama karşı tarafında kalıyoruz, bizim balkondan bile duyuluyor sesi. Neyse, komşum gerçekten rahatsız ve buna bir çözüm bulunması lazım, ben de sizden akıl fikir alayım dedim ne yapılır böyle bir durumda? Nasıl bir yol izlemeli komşumuz? Bu sıcakta o klimanın kapanmasını beklemek olmaz sanırım zira insanlar gerçekten bütün gün, bütün gece çalıştırıyorlar. Klima öyle mi kullanılır o da ayrı konu.

İzmir gibi bir yerde klima çalıştırıyor diye komşuyu suçlayamayız
Ama eğer kliması eski modelse ve gerçekten ses çıkarıyorsa belediyeye gürültü açısından bildirilebilir diye düşünüyorum. Eğer gürültü sınırını aşıyorsa şikayet edilebilir

Aşmıyorsa yapacak bir şey yok
Yaz bitsin diye dua edecekler

Ben de aynısını yazacaktım. Ayrıca, dediğiniz kadar gürültülüyse yasal gürültü sınırını da aşıyor olma ihtimali yüksek.

En soguk sehirde bile olsa 24 saat klima calismaz diye birsey yok keyifleri bilir ama tamirci cagirip sorun olup olmadigini ogrenmeli bakimini yaptirmali.

Komşular toplanıp yeni model bir klima alıp hediye edin:KK45:
Şaka bir yana daha önceden bu kadar sesli çalışmıyor idiyse,servisine bir baktırmaya ikna edebilirsiniz..
Ancak klima çalışacak yani,yapacak birşey yok..Çok sıcak çokkkk:olamaz:

Bizim komşu da zaten klimayı kapatın tarzı bişey söylememiş, onu herkes biliyor zaten :KK70: Ya söylenen şey şu, klimanız çok sesli çalışıyor, geceleri uyuyamaz olduk. Burada başka insanların da kliması var ama hiçbiri sizinki kadar gürültülü değil. Buna bir çözüm bulamaz mıyız, bu kadar ses olması normal mi? Demişler. Onlar da yapacak bişey yok, klima böyle çalışır falan deyip kestirip atmışlar. Belki rahatsız olan birileri olmasa 24 saat çalışması gözüme batmazdı hatta dikkatimi de çekmezdi ama bu durumda çekiyor açıkçası. Tercih meselesidir evet ama başkalarına rahatsızlık verdiği takdirde o tercihin t'si kalmaz. Belediyeye başvursunlar bakalım o zaman, umarım işe yarar. Artık bozuksa tamir mi ettirilir ya da belediyenin karışması sonucunda söktürürler mi ya da üniteyi başka yere mi monte ettirirler, umarım gereken yapılır.
Bana komşum gelip böyle söylese çözüm bulmak için elimden geleni yaparım, millet yapacak bişey yok diyecek kadar rahat.

Bizim sitede yalıtım yapıldı

Klimalar sökülüp takıldı ve bir bölüm klima bozuldu

İki kat alta bahçeye ses geliyordu söylediler baktırdık servise bir şey yok dediler

Tekrar yakınma tekrar servis ve sustu klima muhtemelen sıkıntısı var

damdasorust: 47092600 .!.:
Bizim sitede yalıtım yapıldı

Klimalar sökülüp takıldı ve bir bölüm klima bozuldu

İki kat alta bahçeye ses geliyordu söylediler baktırdık servise bir şey yok dediler

Tekrar yakınma tekrar servis ve sustu klima muhtemelen sıkıntısı var
Bence de bir sorun var, bizim oturduğumuz yer klima dolu ve ben balkonda uyuyan bir insanım. Kimsenin kliması onlarınki gibi garip çalışmıyor. Ya çok eskilikten ya da bozukluktan.

Ses ölçümü yapılır elbet.
Ama sanmıyorum o sınır aşılmış olsun. Çünkü o sınırları iyi biliyorum o kadar düşük değil yine de ölçtürün tabii isterseniz.
Balkonda nasıl uyuyorsun, bravo, bizim buralar yanıyor cayır cayır.

Bizde izmirdeyiz ve hiç klimamızı kapatmıyoruz inverter olduğundan ama okadar ses çikmıyor klimaları eski heralde :KK51: ama bu sıcaklarda kimse kusura bakmicak valla 1 2 ay dayansınlar yanıyoruz ramazan ramazan :olamaz:

Ben de 24 saat klima çalıştıran biriyim çünkü aşırı sicak bir bolgede yasiyorum gun icinde arada açıp havalandiririm evi sadece.Bizim klimanin sesini soyleyenler de oldu:)Acaba o komsu ben miyim :)Herneyse biz servisi cagirdik bakti normal klima sesi dedi yani yapacak bisey yok.Bir de bizimki 18 lik yani daha fazla ses yapiyor 12 liklere oranla.

Saglikli mi degil mi konusuna gelince mecburum acmaya cunku nefes alinmiyor kapi pencere acikken nemden bogulur gibi oluyoruz.Cocugum da uyuyamiyor ter icinde kaliyor açıkçasi herkesin kendi tercihi saygi duymak gerekiyor

Ses esiyo yapılır elbet.
Ama sanmıyorum o sınır aşılmış olsun. Çünkü o sınırları iyi biliyorum o kadar düşük değil yine de ölçtürün tabii isterseniz.
Balkonda nasıl uyuyorsun, bravo, bizim buralar yanıyor cayır cayır.

Bizim buralar akşam saat 8'den sonra gayet güzel esiyor. Evin içi sıcak, balkon bi harika olunca uyuyorum :) Hatta bazen çok rüzgarlı oluyor, yatamıyorum. Bizde klima yok, gündüzleri zor geçiyor ama akşamları güzel. :)

Ben de 24 saat klima çalıştıran biriyim çünkü aşırı sicak bir bolgede yasiyorum gun icinde arada açıp havalandiririm evi sadece.Bizim evinnin sesini soyleyenler de oldu:)Acaba o komsu ben miyim :)Herneyse biz servisi cagirdik bakti normal klima sesi dedi yani yapacak bisey yok.Bir de bizimki 18 lik yani daha fazla ses yapiyor 12 liklere oranla.

Saglikli mi degil mi konusuna gelince mecburum acmaya cunku nefes alinmiyor kapi pencere acikken nemden bogulur gibi oluyoruz.Cocugum da uyuyamiyor ter icinde kaliyor açıkçasi herkesin kendi tercihi saygi duymak gerekiyor

Kapı ve pencere zaten klima çalışırken açılmaz yoksa klimanın bir anlamı kalmaz ama siz hiç mi havalandırmıyorsunuz yani? Yarım saat ya da bir saatliğine bile olsun hiç hava girmiyor mı evinize? Tamam sıcak, fena sıcak ama lütfen hiç havalandırmıyorum demeyin ya :)

Back
X