Merhabalar, sorun benim sorunum sayılmaz ama yine de buraya danışmak istedim çünkü bunu yaşayan insanı gerçekten çok seviyorum.
Şimdi bizim çok sevdiğimiz bir komşumuz var, karı koca henüz oldukça gençler ve çalışıyorlar. İzmir'de yaşıyoruz, sıcağını da bilen bilir. Nemli, kötü bir sıcağı vardır bazen nefes almakta zorlanırsınız. Şimdi bu bizim komşumuz, komşusunun klima sesinden rahatsız. Klima sesi hiç susmuyor diyor ki buna ben de şahidim, gerçekten de 24 saat klima çalıştırıyorlar, bütün gün evde kapı pencere kapalı, klima hep açık. Ve bir problem de var galiba çünkü sesi normal çalışma sesi şeklinde değil. Kesik kesik ve ciddi anlamda gürültülü. Hatta benim her şeye yorum yapmaya bayılan anneannemle de dün gece konuştuk bunu. Komşum diyor ki gece uyuyamaz olduk, akşam bile kafa dinleyemez, rahatça tv izleyemez olduk... Sesin çoğu onların yatakodalarına geliyor ama salondan bile duyuluyormuş tabi pencereler falan açık. Söylemişler o klimanın sahibine, onlar da çok sıcak, klimayı kapatamayız yapacak bişey yok falan demiş tabi bizimkiler sinir küpü. Biz o evin dibinde değiliz ama karşı tarafında kalıyoruz, bizim balkondan bile duyuluyor sesi. Neyse, komşum gerçekten rahatsız ve buna bir çözüm bulunması lazım, ben de sizden akıl fikir alayım dedim ne yapılır böyle bir durumda? Nasıl bir yol izlemeli komşumuz? Bu sıcakta o klimanın kapanmasını beklemek olmaz sanırım zira insanlar gerçekten bütün gün, bütün gece çalıştırıyorlar. Klima öyle mi kullanılır o da ayrı konu.