Klima ve komşucuğum

Klima sesinden 2 yazdir çekmiş biri olarak komsunuz hakli. Benim yatak odamin caminin ustunde klima kasası aksam 10 sabah 7 calistriyolardi sesten yatamiyordum. O dirr sesi kadar gicik bir ses yok. Sukurki ust katim taşınıyorda sesten kurtuluyoruz. Klima acik olan kişi anlamaz sesi ama alt yan katlari rahatsiz ediyor.

Şuan her yer sessiz bu gece yatak odasını açmadım sadece kızımın odası çalışıyor evet ses yapıyor yani bu sessizlikte uyku sorunu varsa bu ses insanı delirtme ama tüm klimaların dış Ünitesi'nden benzer sesler geliyor benim yan komşudan da geliyor hiç fark etmiyorum ben kulağımı verip dinlersem duyuyorum

Çok enteresan eltim 1 ay epey kullandı tek klima ve 300 küsür ödedi bu yaz.
Biz de 24 lük klima salonda hiç durmaz en az 12 saat çalışır yatak odaları da 8 saat enaz çalışır evde herşeyim elektrikli ocağın bile yani bu elektriğe yemekte dahil, az yakıyor diye almıştık bu modeli belki etkisi vardır zaten doğalgazıda bu sebeple düşünmedik adana sıcağında yılda en fazla 1 ay efektif kullanacağız ve doğalgaz bağlayan arkadaşlarda elektriğe 150 doğalgaza 250-300 ödüyor bu şekilde bile yine ucuza geliyor diye hiç düşünmedik

Biz de 24 lük klima salonda hiç durmaz en az 12 saat çalışır yatak odaları da 8 saat enaz çalışır evde herşeyim elektrikli ocağın bile yani bu elektriğe yemekte dahil, az yakıyor diye almıştık bu modeli belki etkisi vardır zaten doğalgazıda bu sebeple düşünmedik adana sıcağında yılda en fazla 1 ay efektif kullanacağız ve doğalgaz bağlayan arkadaşlarda elektriğe 150 doğalgaza 250-300 ödüyor bu şekilde bile yine ucuza geliyor diye hiç düşünmedik

Anladım. Tabiki insan bütçeyi düşünmek zorunda.

Ilginç olan o klima 2.5 yıldır aynı yerde ama komşum son 1 ay diyor ses için akşam geldiğimizden beri dinliyoruz ses aynı ayrıca klima dış ünitesi benim yattığım tarafta tam kafamın üzeri bana ses gelmiyor

Merhaba ,klima teknik servisinde çalışan biri olarak bilgim var biraz bu konuda .Eğer dış üniteden aşırı ses geliyorsa bakım yapılması gerek normalde dış üniteden fazla ses çıkmaz aslında en son ne zaman bakım yaptırdınız?Fanına da baktırırsanız iyi olur belki kirlenmiştir bayaa normalde 6 ayda bir bakım şart.Komşunuza gelincede eğer çook ses çıkıyorsa haklıdır ama o kadar çok ses çıksa siz nasıl uyuyorsunuz bilemedim.24000 Btuluk klimada gayet güzel ısıtır ;)

Sevgiler Hoppa

Ilginç olan o klima 2.5 yıldır aynı yerde ama komşum son 1 ay diyor ses için akşam geldiğimizden beri dinliyoruz ses aynı ayrıca klima dış ünitesi benim yattığım tarafta tam kafamın üzeri bana ses gelmiyor
Bakımını yaptırdınız mı? Bulunduğu ortama görr 6 ay yada 1 yıl gibi süreler içinde bakımı/temizliği yapılıyor.
Klimayla ısınmıyoruz ama klima var evimizde yılda 1 kez servis çağırıyorum.
Sesi artmış olabilir bu sebeple.
Servis çağırabilirsiniz. Yeri degişmesi zor çünkü baya.

Merhaba ,klima teknik servisinde çalışan biri olarak bilgim var biraz bu konuda .Eğer dış üniteden aşırı ses geliyorsa bakım yapılması gerek normalde dış üniteden fazla ses çıkmaz aslında en son ne zaman bakım yaptırdınız?Fanına da baktırırsanız iyi olur belki kirlenmiştir bayaa normalde 6 ayda bir bakım şart.Komşunuza gelincede eğer çook ses çıkıyorsa haklıdır ama o kadar çok ses çıksa siz nasıl uyuyorsunuz bilemedim.24000 Btuluk klimada gayet güzel ısıtır :KK66:

Sevgiler Hoppa
Geçen sene temizlik bakım yaptırdım kampanya vardı:) yatak odanda ki 9 lük küçük ve dış ünite tam kafamın dibinde ben kendi penceremin hizasına monte ettirdim bazıları tam pencere altına komşu penceresinin üzerine taktırıyor onlar gürültüden ne yapıyor anlamadım

Bakımını yaptırdınız mı? Bulunduğu ortama görr 6 ay yada 1 yıl gibi süreler içinde bakımı/temizliği yapılıyor.
Klimayla ısınmıyoruz ama klima var evimizde yılda 1 kez servis çağırıyorum.
Sesi artmış olabilir bu sebeple.
Servis çağırabilirsiniz. Yeri degişmesi zor çünkü baya.
Evet canım çağırdım buara işlerim çok yoğun haftaya salı gelecekler o zamana kadarda kullanmayacağım inşallah kolay çözümü olan birşeydir

malesef geceleri sessiz oluyor ve klimanın fanı çok ses yapıyor

Evet canım çağırdım buara işlerim çok yoğun haftaya salı gelecekler o zamana kadarda kullanmayacağım inşallah kolay çözümü olan birşeydir
Komşunuz doğruyu söylemiş canım,yazın fazla değil ama kışın klima motorları acayip ses çıkarıyor size gelmez ama başkalarına gidiyor özellikle ses yalıtımı yoksa daha çok gidiyor bizede geliyor komşuların klima sesi ses yalıtımı olmasına rağmen geliyor yazın fazla gelmiyor ama kışın özelliklede gece yarısı çok ses yapıyor.

Back
X