Klinefelter sendromu

• Konu Sahibi Konu Sahibi predator82
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

predator82

Ziyaretçi
Merhaba sayın Dr.arkadaşlar, hemşire hanımlar, uzman arkadaşlar.
Biz eşimle 2005 yılında evlendik yaşımız şuan benim 23, erkeğimin yaşı 26 dır. İlk zamanlar 1.nci sene korunduk 2.nci seneden beri uğraşıyoruz çocuk yapmaya ama birtürlü olmadı yada tutmuyor. Ben bütün yumurtalık testlerimi yaptırdım. Bende hiçbir sorun bulunamadı ve bu nedenle de İzmir'e tedavi amaçlı tüp bebek(Ege Üniv.) hastanesine geldik. Eşimden kromozom genetik tahlili istediler ve 4 haftadan sonra sonucu söylediler sonuç olarak eşimde KLİNEFELT SENDROMU meydan verdi. Yani demek istediğim kromozomun biri 46.XY olması gerekirken 47.nci kromozom XXY miş bu yüzdende erkeğim sperm üretemiyormuş.Yani normal yoldan penisinden meni geliyor fakat mikroskopta incelediklerinde hareketli sperm olmadığını görülemediğini söylediler.
Acaba arkadaşlar eşimin bir tedavi yöntemi varmı bu Sendrom hastalığı nasıl tedavi edilecek ve biz nezaman bebek sahibi olabiliriz. Ve bu KLİNEFELT SENDROMU tedavi yurtdışında olabilirmi, yurtdışına gitme ihtimalimiz yüksek. Mesela Almanya'ya gidebiliriz ve orada akrabalarımız var.
Saygılarımla...

Sevgili Predator,
Ben ne doktor ne uzmanım ama Kelinefelter sendromunu uzun tüp bebek yolculugumca araştırarak bilgi edinmiştim.
Kelinefelter sendromu erkeklerde, göğüslerde büyüme, saç, kaş, sakal ve tüylerde neredeyse yok denecek kadar az olarak göze çarpıyor ve tabii ki kısırlık göstergesi. Ama bu konuda kromozomal anomalilerin tedavisi mümkün olamayacağından erkeklere fsh hormonlu iğneler yapılara tüp bebek tedavsine giriliyor. Ama bu bebek sahibi olamayacağınız anlamına gelmiyor. Yani ben Türkiye'de bu sendromu taşımakta olan erkekler için tedavi yöntemleri uygulayan merkezler biliyorum ve eşinle Türkiye'de de tedavi olabileceğiniz zannediyorum. Özellikle iyi bir üroloğa görünmenizi tavsiye ederim. Türkiye'de ürolojik konua en değerli çalışmaları yapan bir ürolog var. Ankara Üniveristesi İbni Sina Fakültesinde Prof. Dr. Kaan AYDOS: Bence yurtdışı denemeden önce kendisi ile bir görüşün ve onun yönlendirmei ile hareket etmeniz daha dogru olacaktır.
Simdiden geçmiş olsun ve bol şanslar,
Sevgi ile

cok tsk ederim...bu dediginiz prof.a nasil ulasabiliriz...bi yardimci olursaniz sevinirim..

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba biz de aynı dertten müzdarbiz eşimde de aynı sendrom var maalesef bana da yarımcı olabilirseniz çok sevinirim.

kızlar sabır normal hücreden sperm elde ediliyo ama bunu henüz uygulamıyorlar bi kaç seneye pratikte uygulanmaya başlanır içiniz rahat olsun biraz sabır inşallah hepimiz anne olcaz

Arkadasım Almanya nın tedavı yontemlerı daha fazladır mantıgıyla sakın orada tedavı olmayı dusunme ınan teknık ve tecrube yonunden bızden daha gerıler burada tedavını olmaya bak

Arkadasım Almanya nın tedavı yontemlerı daha fazladır mantıgıyla sakın orada tedavı olmayı dusunme ınan teknık ve tecrube yonunden bızden daha gerıler burada tedavını olmaya bak

arkadaşımız zaten sorununa çözüm bulmuş ve ikiz bebişleri varmış. mikroenjeksiyonla hamile kalmış.ben Türkiye deyim eşim 32 yaşında yani 2-3 sene sonra tedavi yöntemi uygulanmaya başlasa bile yaygınlaşması yıllar alır ve okadar da sabredemeyiz galiba:(

kızlar sabır normal hücreden sperm elde ediliyo ama bunu henüz uygulamıyorlar bi kaç seneye pratikte uygulanmaya başlanır içiniz rahat olsun biraz sabır inşallah hepimiz anne olcaz
Canım bebeğine kavusmussun allah uzun ömür versin benim eşimde kilinefelterli tedaviler ise yaramiyor kime tedavi oldunuz acaba

Merhaba
Merhaba sayın Dr.arkadaşlar, hemşire hanımlar, uzman arkadaşlar.
Biz eşimle 2005 yılında evlendik yaşımız şuan benim 23, erkeğimin yaşı 26 dır. İlk zamanlar 1.nci sene korunduk 2.nci seneden beri uğraşıyoruz çocuk yapmaya ama birtürlü olmadı yada tutmuyor. Ben bütün yumurtalık testlerimi yaptırdım. Bende hiçbir sorun bulunamadı ve bu nedenle de İzmir'e tedavi amaçlı tüp bebek(Ege Üniv.) hastanesine geldik. Eşimden kromozom genetik tahlili istediler ve 4 haftadan sonra sonucu söylediler sonuç olarak eşimde KLİNEFELT SENDROMU meydan verdi. Yani demek istediğim kromozomun biri 46.XY olması gerekirken 47.nci kromozom XXY miş bu yüzdende erkeğim sperm üretemiyormuş.Yani normal yoldan penisinden meni geliyor fakat mikroskopta incelediklerinde hareketli sperm olmadığını görülemediğini söylediler.
Acaba arkadaşlar eşimin bir tedavi yöntemi varmı bu Sendrom hastalığı nasıl tedavi edilecek ve biz nezaman bebek sahibi olabiliriz. Ve bu KLİNEFELT SENDROMU tedavi yurtdışında olabilirmi, yurtdışına gitme ihtimalimiz yüksek. Mesela Almanya'ya gidebiliriz ve orada akrabalarımız var.
Saygılarımla...
Merhaba Cocugunuz oldumu acaba

Back
X