Klineferter sendromu

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
28
Merhaba arkadaşlar 22haftalık hamileyim farklı bir rahatsızlıkdan dolayı amniyosentez yapıldı o sonucum temiz geldi ama hiç beklemediğimiz bu sendrom ön sonucumda çıktı doktorum kesin sonucunda çıkma ihtimali de yüksek dedi gebelik sonlandırılabilir dedi çok ağır bir sendrom değil ama ben bunu bile kaldıramayacak gibiyim günlerdir kahroldum bu sendrom hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen

Nedir diye bir baktım da hiç mi tedavisi yok sadece tek yol gebelik sonlandırmak mı

bende merak edip baktim. Sadece erkek bebislerde oluyormus. Daha cok cinsel orgalari etkileyen bir hastalik galiba. Bir uzmanla görüsme sansiniz varmi?

Nedir diye bir baktım da hiç mi tedavisi yok sadece tek yol gebelik sonlandırmak mı
Tedavisi yok maalesef döllenme sırasında XY geni olacağına bir X fazladan geliyor konuşma geriliği zeka geriliği olabiliyormuş sperm üretimi olmuyormuş kısırlık oluyomuş kolları ya da bacakları olması gerekenden uzun kalp hastalıkları meme kanseri psikolojik sorunları vs

bende merak edip baktim. Sadece erkek bebislerde oluyormus. Daha cok cinsel orgalari etkileyen bir hastalik galiba. Bir uzmanla görüsme sansiniz varmi?
Görüştüm ya zaten Perinatoloji takipliyim oda kesin olmayınca yorum yapmadı sonucun çıkınca hemen gel dedi evet sprem üretimi olmuyormuş

Görüştüm ya zaten Perinatoloji takipliyim oda kesin olmayınca yorum yapmadı sonucun çıkınca hemen gel dedi evet sprem üretimi olmuyormuş

yok bu sendromun uzmaniyla hani ne gibi zorluklari var gibisinden. Belki hormon tedavisi mümkündür. Zaten cogu erkek bilmioyrmus bile bu sendroma sahip olduguna.

Canım özelden de mesaj attım benimki turnerdi ben acil kurtaj oldum ama somra turner sendromlularin gruplarini oğrendim o kadar kotu bisey olmadigini anladım sadece cocuk bazılarında oluyor baziları hamile kalamıyor boyu kısa kalıyor uzatma ignesiyle buyuyolar ama seninki kliniferter sendromu xxy o turnerden daha iyi evlenene ve çocukları olmayama kadar hiç anlamıyolar bazılarının çocugu bile oluyor beyin ve beden gelişimleri aynı normal cocuklar gibi oluyor sadece sperm uretimi sıkıntılı ergenlikteki spermlerinden dondurursunuz çocuğu olması ıçin instagramda bir ara gormustum tup.bebek doktoru kliniferterli baba ile anneye tup bebek yaptik diye paylasmisti hic korkma ve çevrene bu konuyu hiç soyleme kimsenin bilmesine gerek yok hep bebeğinde bir eksik ararlar ama o eksigi olan bir cocuk asla olmayacak sadece sen ve eşin bilsim cocuga bile sperm testi zamanina kadar soylemeyin çok şukur de dua et ne kötu hastaliklar var rabbim seni iyisiyle hastalik bile denemez imtihan etmiş

Canım normal kormozomlarında sorunu olmayan çocuğun olupda zeka geriliği olabilir olabilir deniyor ama kesin olacak denmiyor turner de zeka geriligi falan diyor diye sonlandirdik biz ama gruptaki cocuklarin hepsinin zekasi normaldi okullarina gidiyorlar bazilari buyumus universuteyi bitirmis is sahibi olmystu zeka sorunu yaşayanı okumadım hiç ve ben 13 haftalık aldirdim kurtaj oldum çok kucuktu hareketlerini falan hissetmiyordum ama sen muhtemelen hissediyorsun ve doğururak alacakları onu senden ben 13 haftalik bebeğime yerlerin diplerine girdim girdim çıkrım ben asla düzelemem diyodum bu acı geçmez o kadar pişman oldum ki kemdimi suçladım herseye küstûm sonra 2 kere daha hamile kaldım onlar da erkenden düştü bu sefer genetik arastirma yaptirdik esimle bizdede kromom sorunu mu var acaba diye cok sukur onda bizey cikmadi ama benim 4 genimde pıhtılaşma Cikti kan sulandirirci kullanmam gerekiyormus doktor senin o bebeğinde bu kadar pıhtılaşmayla 2 3 haftadam fazla yaşmaamzdı dedi o zaman bendeki sucluluk duygusi azalmaya basladı zaten kaybedecekmjsim diye ama insan hic gormedigi biseyi ozler mi ozluyor ultrasonra son ana kadar hareketlerini izledi doktor vazgeçmek istedim o an ama çoktan ilac koymuslardı Eğer bebeğinde bir sorun gorunmuyorsa bence bunu ona kendime yapma perinotoglar anlar sorun var mi yok mu hareteleri nasil diye

Canım özelden de mesaj attım benimki turnerdi ben acil kurtaj oldum ama somra turner sendromlularin gruplarini oğrendim o kadar kotu bisey olmadigini anladım sadece cocuk bazılarında oluyor baziları hamile kalamıyor boyu kısa kalıyor uzatma ignesiyle buyuyolar ama seninki kliniferter sendromu xxy o turnerden daha iyi evlenene ve çocukları olmayama kadar hiç anlamıyolar bazılarının çocugu bile oluyor beyin ve beden gelişimleri aynı normal cocuklar gibi oluyor sadece sperm uretimi sıkıntılı ergenlikteki spermlerinden dondurursunuz çocuğu olması ıçin instagramda bir ara gormustum tup.bebek doktoru kliniferterli baba ile anneye tup bebek yaptik diye paylasmisti hic korkma ve çevrene bu konuyu hiç soyleme kimsenin bilmesine gerek yok hep bebeğinde bir eksik ararlar ama o eksigi olan bir cocuk asla olmayacak sadece sen ve eşin bilsim cocuga bile sperm testi zamanina kadar soylemeyin çok şukur de dua et ne kötu hastaliklar var rabbim seni iyisiyle hastalik bile denemez imtihan etmiş
Merhaba turner olduğunu nasıl anladınız acaba ? Benim fetalde turner şüphesi çıktı da :( ne yaptınız kesin teyit için ?

Merhaba turner olduğunu nasıl anladınız acaba ? Benim fetalde turner şüphesi çıktı da :KK43: ne yaptınız kesin teyit için ?
Fetal dna testi sadece amniyosentez yapmadan 2 gun idinde kurtaj oldum cunku daha fazla bekleseydim kurtaj olamazdım gunu geçiyordu 5. Aya kadar bekleteceklerdi ona da benim psikolojim yetmezdi ama pişmanım ben biomiyordum turner sendromlular gayet normal olabiliyirmuş ben cok kotu biseu sandim bebegin turnwrse lutfen hemen karar verme

Back
X