Klomen ve duphaston kullanıp hamile kalanlar

ruyaaaaaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2025
77
8
1
23
Arkadaşlar biz yaklaşık bir yıldır bebek düşünüyoruz ama olmuyor bu ay tedaviye başladım Klomen kullandım adetimin 3. Günü başlamamı ve 5 gün boyunca sabah akşam kullanmamı istedi ve döngümün 11. Günü yumurta boyutlarına bakmak için kontrole çağırdı kontrole gittim 18 mm büyüklüğüne gelmişti yaklaşık 1.5/ 2 gün sonra çatlayacak dedi ve değerlendirmem gereken günleri söyledi bir de duphaston ilaç verdi döngümün 16. Günü başlamamı istedi yani yarın ona başlayacağım. Var mı aranızda bu tedavi ile gebe kalan varsa bize umut olabilir mi biraz

Ben de bu ay tedaviye başlayacağım ama doktor öncesinde AMH ve Rahim filmine bakalım dedi. Bunlar temiz çıkarsa tedaviye öyle başlayacağız. Biz de 1.5 senedir uğraşıyoruz daha olmadı

Ben de bu ay tedaviye başlayacağım ama doktor öncesinde AMH ve Rahim filmine bakalım dedi. Bunlar temiz çıkarsa tedaviye öyle başlayacağız. Biz de 1.5 senedir uğraşıyoruz daha olmadı
Bende onlara hiç bakmadı polikistik over vardı zaten o sebeple gittim ama ama polikistik overde daha ilk evrede olduğumu ve gebe kalmamamın sebebinin insülin direncimin yüksek olduğunu ve kilo vermemin gerektiğini söyledi

Merhaba
Bende de polikistik over vardı
Mart sonunda Klomen + Ovitrelle kullandım, gebelik oluşmadı
Nisan sonunda yine Klomen kullandım, yumurta büyümedi o yüzden o ay tedaviye devam edemedik, reglim de iki hafta gecikti
Haziran başında Femara + Ovitrelle kullandım, gebelik oluşmadı
Temmuz başında dozu arttırarak Femara + Ovitrelle kullandım
2 yumurta büyüdü
İkisi de çatlayınca tutunmaya yardımcı olması için sizin kullandığınız Duphaston gibi Progestan 200 mg kullandım ama yine gebelik oluşmadı
Ağustos başında temmuz ayında olduğu gibi günde 3 kez Femara kullandım
2 yumurta büyüdü
Sonra Ovitrelle vuruldum, ikisi de çatladı
Çatlama olunca Progestan 200 mg kullanmaya başladım ve çok şükür hamile kaldım
Şu an 15 haftalık hamileyim
Yumurtalar çatlayınca başladığım Progestan’ı da 13 haftalıkken bıraktım
2 buçuk ay içtim
İnşallah tedaviyle ilk denemeniz olan bu ay pozitif sonuç alırsınız
Negatif sonuçlanırsa da umudunuzu kaybetmeyin
Bu süreçte negatif gördükçe çok büyük hayal kırıklığı yaşanıyor fakat hep söylenildiği gibi bu konuyu çok düşünmemek, pozitif kalmak gerçekten işe yarıyor
Ben de rahim filmi çektirmedim ama benim insülin direnci, kilo gibi problemlerim de yoktu
Doktorunuzu kesinlikle dinleyin
Bu ay olmazsa de umutsuzluğa kapılmayın

Bende de insülin direnci ve kilo problemi var ama doktorlar çok büyük bir problem olarak görmedi.

Klomeni bilmiyorum ama duphaston kullandım.Adet düzensizliğim çok fazla yoktu 2 gün gecikme oluyordu onuda normal sayıyorduk ama felakat derece hastanelik edecek ağrılarım vardı.Kan pıhtılaştırıcılar ile kanamayı durduruyordum.Duphastonu düzenli kullandıktan 2 ay sonra Gebe olduğumu öğrendim.Herhalde kullandığım vitaminler falan kan değerlerimide yükseltmişti, gebe kaldığım dönemde çünkü 8 ay boyunca o ağır kanamaları geçirmiyordum en son kan değerim 35 ti ölü doğum yaptım.Yine her ay kan değerim düşüyordu şuan tam sınırda.Doktara bu durumdan bahsettim ve tekrardan gebelik istediğimi dile getirdim bu ay duphsatona başladım yine ilk adetimi gördüm ve Ne ağrı ne şidetli kanama Herşey tam istediğim gibi.Yani bu ilaç,adet düzensizliği,ağrı,çok fazla kanamaya ve embriyonun tutunmasına birebir.Gebelik için tekrardan etkisini görürsem yorumu güncelliycem Benimde 7 ay çocuğum olmuyordu bu ilaca başladığım da.

Son düzenleme:
Ya çok teşekkür ederim ben de zaten stres yapmamaya moralimi hep yüksek tutmaya çalışıyorum Rabbim nasip etsin inşallah ilk denememde bu sevinci yaşatsın bana

Hayırlı olsun bu arada Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın inşallah bekliyorum haberlerinizi

Klomenle bugün başladım ve 10 gün kullanılan adetime 4 gün kala bırakmış olacağım erken gebelik testi yapsam çıkar mı ya da beklemeli miyim günümün geçmesini

Bence idrar testi için gününüzün geçmesini bekleyin
Haziran ayında Predictor Early’de pozitif çıktı
Sözde piyasadaki en iyi test
Sonra hemen gittim kan verdim negatif çıktı o yüzden benim idrar testlerine güvenim hiç yok
Hatta ağustos ayında hamileliğimi direkt kanla öğrendim
Hiç idrar testi yapmadım öncesinde

Anladım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…