Koca DIRDIRI...

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
Merhaba arkadaşlar.. Aslında başlıkta yazdığım dırdır kelimesinden hoşlanmasam da gerçekten başka tarifini bulamadım!?
Eşimle annem arasındaki saçma gereksiz ufak problemler yüzünden çok yoruldum inanın... Daha öncede tartışmışlardı ama bir gün içinde barışmışlardı. ( yani mesela haftasonları eşim dışarı çıkmamı istemiyordu ilk evliliğinden olan çocuğuna bakmam için. Bende anneme gitmiştim falan bu sebeplerdendi. ) Her neyse... Eşim esnaf olduğu için dükkanda yerleri parke yapıyor. Kendisi parke yapmayı bildiği için işçi tutmadı. Dün sabahtan gece 23.00 e kadar iş yaptı. Annem bizdeydi , bizde annemle temizlik yaptık. ( 22 gün önce canım BABAM vefat etti zaten.. :KK43: .) Sonra annem akşam sekiz gibi evine döndü. Eşimde yarın calısmaya devam edeceğim gecede çalışcam dedi. Bizde annemle konuştuk annem yalnız kalma lohusa kadınsın hem bizde yanlızız bizde kalırsın istersen dedi. Bende yarın konuşuruz dedim.
Annemde dün konuştuklarımızın üzerine eşimi aramış sabah. Oğlum mandalini bize bırak bugün evde yanlız kalmasın demiş. Eşimde mandalinin aklına sokma şimdi gezmeyi daha dün görüşmediniz mi demiş. Her gün hergün Mandalinin evde işleri yokmu demiş. Annemde önüne ekmek koyduğuna dua et tek başına herşeye yetişiyo demiş sonra eşim bugün bırakamam demiş kapatmışlar. Eşim sabah 9 gibi işyerine gitmişti ben evdeydim. Sonra kahvaltıyı falan hazırlayınca eşimi arayıp çağırdım. Gelir gelmez kapıdan esti gürledi. Annen bana mandalinin önüne ekmek koyduguna dua et dedi sanki ben aç köpekmiyim dedi. Bende dayımın hanımı 7 aylık bebeği var yemek falan yapamıyomuş dayıma hiç onu kastetmiştir dedim. Ben dayına benzemem bilmem ne demeye başladı. Bende bıktım artık sorunlarınızdan arayıp konuşun derdiniz neyse ben evde nası yanlız kalıyım bütün gece dedim. Bağırdı çağırdı bende bebegimi alıp odaya gittim. O da çarpıp kapıyı çıktı. Sinir oluyorum ya saçma sapan şeyler yüzünden tartıştıgımızda. Herşeyi yanlıs anlıyo gerizekalı herif. Ben daha 21 yasındayım 36 günlük bebeğim var. Yemeğimi yapıyorum evimi temizliyorum bebeğime kendim bakıyorum. Daha 1 gece birisi gelip kalmadı bile evimde bakmaya. Annem onu kastetti bide bunun anladığına bakarmısınız? Ağlıyorum sinirimden.. Geldiğinde nasıl davranmalıyım sizce çok üzgünüm...
Haa birde eşim dedi ki ben ananı arayıp bende mandalinin karnını doyuruyorum dua et deyimmi dedi. Pislik herif.

Merhaba arkadaşlar.. Aslında başlıkta yazdığım dırdır kelimesinden hoşlanmasam da gerçekten başka tarifini bulamadım!?
Eşimle annem arasındaki saçma gereksiz ufak problemler yüzünden çok yoruldum inanın... Daha öncede tartışmışlardı ama bir gün içinde barışmışlardı. ( yani mesela haftasonları eşim dışarı çıkmamı istemiyordu ilk evliliğinden olan çocuğuna bakmam için. Bende anneme gitmiştim falan bu sebeplerdendi. ) Her neyse... Eşim esnaf olduğu için dükkanda yerleri parke yapıyor. Kendisi parke yapmayı bildiği için işçi tutmadı. Dün sabahtan gece 23.00 e kadar iş yaptı. Annem bizdeydi , bizde annemle temizlik yaptık. ( 22 gün önce canım BABAM vefat etti zaten.. :KK43: .) Sonra annem akşam sekiz gibi evine döndü. Eşimde yarın calısmaya devam edeceğim gecede çalışcam dedi. Bizde annemle konuştuk annem yalnız kalma lohusa kadınsın hem bizde yanlızız bizde kalırsın istersen dedi. Bende yarın konuşuruz dedim.
Annemde dün konuştuklarımızın üzerine eşimi aramış sabah. Oğlum mandalini bize bırak bugün evde yanlız kalmasın demiş. Eşimde mandalinin aklına sokma şimdi gezmeyi daha dün görüşmediniz mi demiş. Her gün hergün Mandalinin evde işleri yokmu demiş. Annemde önüne ekmek koyduğuna dua et tek başına herşeye yetişiyo demiş sonra eşim bugün bırakamam demiş kapatmışlar. Eşim sabah 9 gibi işyerine gitmişti ben evdeydim. Sonra kahvaltıyı falan hazırlayınca eşimi arayıp çağırdım. Gelir gelmez kapıdan esti gürledi. Annen bana mandalinin önüne ekmek koyduguna dua et dedi sanki ben aç köpekmiyim dedi. Bende dayımın hanımı 7 aylık bebeği var yemek falan yapamıyomuş dayıma hiç onu kastetmiştir dedim. Ben dayına benzemem bilmem ne demeye başladı. Bende bıktım artık sorunlarınızdan arayıp konuşun derdiniz neyse ben evde nası yanlız kalıyım bütün gece dedim. Bağırdı çağırdı bende bebegimi alıp odaya gittim. O da çarpıp kapıyı çıktı. Sinir oluyorum ya saçma sapan şeyler yüzünden tartıştıgımızda. Herşeyi yanlıs anlıyo gerizekalı herif. Ben daha 21 yasındayım 36 günlük bebeğim var. Yemeğimi yapıyorum evimi temizliyorum bebeğime kendim bakıyorum. Daha 1 gece birisi gelip kalmadı bile evimde bakmaya. Annem onu kastetti bide bunun anladığına bakarmısınız? Ağlıyorum sinirimden.. Geldiğinde nasıl davranmalıyım sizce çok üzgünüm...

annenin arayıp bize getir demesi ardından da tartışması çok yanlış.
eşinin de annene takındığı tavır çok yanlış.

annenle ve kocanla da arana bir 3ncü kişiyi sokma. denecek bir şey varsa sen de, yapacak bir şey varsa sen yap.

Teşekkür ederim arkadaşlar.. Eşimle asla 3. Kişi için tartışmak istemiyorum ama sürekli o başka şeyler yüzünden tartışabiliyor benimle. Annemi veya eşimi savunmuyorum tarafsız olmaya çalışıyorum. Ama eşimin konuşma tarzı gerçekten kırıcıydı. Annemde o lafı biraz açarak söylseydi yanlış anlaşılmazdı.. Ama ben anlamıyorum. Benim suçum ne burda eşim ne hakla bende senin karnını doyuruyorum diyor ki bana ?? Çalşmadığım ev hanımı oldugum ıcın mı?!! Bıktım gerçekten günah keçisiyim sanki yine üzülen ağlayan ben oldum...

Haa birde eşim dedi ki ben ananı arayıp bende mandalinin karnını doyuruyorum dua et deyimmi dedi. Pislik herif.
İkisi de hatalı bence. Annen önüne ekmek koyduğuna dua et falan demiş, hiç hoş olmamış. Hangi erkek olsa sinirlenir buna. Ama cevap vermeseydi keşke annenize...

annele kocan anlaşamıyor..o yüzden bence biribirlerini telefonla arayıp konuşmasınlar..sen arada kalıcaksın hep malesef..seni bukadar sıkmasına müsade etme..

Teşekkür ederim arkadaşlar.. Eşimle asla 3. Kişi için tartışmak istemiyorum ama sürekli o başka şeyler yüzünden tartışabiliyor benimle. Annemi veya eşimi savunmuyorum tarafsız olmaya çalışıyorum. Ama eşimin konuşma tarzı gerçekten kırıcıydı. Annemde o lafı biraz açarak söylseydi yanlış anlaşılmazdı.. Ama ben anlamıyorum. Benim suçum ne burda eşim ne hakla bende senin karnını doyuruyorum diyor ki bana ?? Çalşmadığım ev hanımı oldugum ıcın mı?!! Bıktım gerçekten günah keçisiyim sanki yine üzülen ağlayan ben oldum...
anneniz neden arıyor ki bize getir diye?
siz diyebilirsiniz değil mi eşinize beni anneme götür diye? amacı nedir ki arayıp üstüne üstlük önüne yemek koyduguna dua et demesinin?
aynısını kayınvalidenizden duymak ister miydiniz?

eşinizin de saygısızca cevaplar vermesi doğru değil karsısındaki bir büyük sonucta.

ama eğer aralarında denge yoksa siz kuracaksınız. annenize de çok karısmamasını tembihleyeceksiniz.

Eşime diyorum ki anneme söyle sorununuz neyse diyorum hala benim üstüme geliyor. Sabrımı taşırmaya çalıştı resmen. Ben alttan aldıkça insanlar beni üzüyor beni bunaltıyor. Bıktım tartışmaktan lütfen diyorum hala kırıcı konuşmaya devam ediyor neyseki gitti.. Ama gerçekten çok kırıldım.

Keşke anneniz aramasaydı eşinizi, işe giderken siz söyleseydiniz ya da akşam geldiğinde yarın evde tek kalmak istemiyorum, korkuyorum anneme bırakabilir misin beni de diye. Anneniz bu kadar evinize dahil olmasa çok iyi eder. Çünkü unuttuğu bir şey var o söylüyor belki ama eşiniz ona olan hıncını sizden çıkarıyor.

annen neden arıyor ki bize getir diye?
sen diyebilirsin değil mi eşine beni anneme götür diye? amacı nedir ki arayıp üstüne üstlük önüne yemek koyduguna dua et demesinin?
aynısını kayınvalidenden duymak ister miydin?

eşinin de saygısızca cevpalar vermesi doğru değil karsısındaki bir büyük sonucta.

ama eğer aralarında denge yoksa sen kuracaksın. annene de çok karısmamasını tembihleyeceksin.
Evet gerçkten hep arada kalıyorum ve yoruldum... Önceki bazı konularımda yazmıştım , eşim herşeye izin vermiyor. Markete bile 2 bina yukardada olsa çıkarken eşimi arayıp izin almam gerekiyor maalesef. Annem bu yüzden arayıp sormuş olablir.. Ne yapsam bilmiyorum ...

Keşke anneniz aramasaydı eşinizi, işe giderken siz söyleseydiniz ya da akşam geldiğinde yarın evde tek kalmak istemiyorum, korkuyorum anneme bırakabilir misin beni de diye. Anneniz bu kadar evinize dahil olmasa çok iyi eder. Çünkü unuttuğu bir şey var o söylüyor belki ama eşiniz ona olan hıncını sizden çıkarıyor.

Ben uyuyordum , zaten kahvaltıya gelince eşime soracaktım...

Başınız sağolsun öncelikle.
Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.
Zaten babanızı çok yakın bir zamanda kaybetmişsiniz, ne sizin ne annenizin yalnız kalması çok tuhaf.
Bu süreçte gidip parke yapan kocanız daha tuhaf.
Annenizin sizi ona bırakmasını istediğinde eşinizin 'aklına sokma her gün her gün' demesi resmen terbiyesizlik.
Annenizin eşinize 'önüne ekmek koyduğuna dua et' demesi ise kapakların en büyüğü...

Öyle cevap veren damada, böyle bir anne cevabı olurdu ancak.
Hem de bu anne eşini kaybetmiş, acılı ve yalnız bir anne.
Evladını temizlikçi gibi gören kocamsı insana haddini bildiriyor, çok da iyi yapıyor.
Öperim o annenin elinden ben.

Senin tek suçun arkadaşım annen ve eşini muhattap etmek

Genel bir annene gitme konusunu sen eşine söyleyeceksin o da seni götürecek ya da götürmeyecek

Gîtme dedi ise de bunu annene göndermedi şeklinde söylemeyiz eşin ile çözeceksin

Eşin ve annen muhatap olmazsa böyle konularda huzursuzluk çıkmaz

Sağlıkla büyüt

Eşinin üsulubunda gariplik var bence bir kere? Karşısında çocuk varmış gibi rahat.. Ben kayınvalidemle kayınpederime sen diye bile hitap etmemişken (eşimde öyle) aklına sokma şimdi, daha dün görüşmediniz mi? Her gün gezmek mi olur?! Bana göre fazlasıyla itici, Annenizin kurduğu cümle de öyle, belki o lohusalığı kastetti ama o laf nereye çeksen oraya giden cinsten, yani ikisinin de birbirlerine çeki düzen vermeleri lazım..

X