KOCA SÖZÜ MÜ-ÇALIŞMAK MI

karelibattaniye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
79
38
38
İzmir
Merhaba kızlar
Düşünmekten başım çatladı artık tarafsız olarak bana akıl verebilecek tek siz varsınız Gelelim konuya
Benim iki yaşında bi kızım var kızıma babaannesi bakıyor 5 aylıktan beri ve kızım resmen babaannesine aşık :)
tabi artık bu durum can sıkmaya başladı kısaca anlatayım kızımı anaokuluna başlatacaktık ama kaynana kayınpeder v.b. dış sebebler den dolayı vazgeçtik şimdi eşim bana çalışma evde otur çocuğuna bak diyor ama ben çalışmak istiyorum çalışmazsak maddi olarak biraz sıkışıcaz çalışırsam kızıma babaannesi bakmaya devam edicek ve her aksam saatlerce babaanne diye ağlıcak şuan işyerin'de rahatım mutluyum huzurluyum hatta haftanın belirli günleri kızımı yanımda getirme şansımda var
Sizce kocamı dinleyip kızım bu dönemi atlatana kadar evde mi durayım yoksa çalışıcam diye ısrar edip kızıma babaannesimi baksın

İşinden memnunsan çalış tabiiki, kızıma bakayım diyenler sonra bir daha işe başlayamıyor, zaten iyi iş bulmak aşırı zor. Bir de kızına da vakit ayırıyormuşsun zaten. 3 yaşında kreşe başlayınca babanne bağımlılığı azalır.

2 yaş sendromu hem bu, ağlamalar, diretmeler, atlatır merak etme...

Çalışmaya devam edin . .
Çocuk babanneyi anne mi sanıyor acaba?
Sürekli onunla olmaktan mı ağlıyor?

Bu yaptığınız işe bağlı.

Ücretsiz izinden falan bahsetmediğinize göre devlette çalışmıyorsunuz.

Özel sektörün hangi alanındasınız? Kalifiye ve sektörden uzaklaştığınızda gelecekte telafi edemeyeceğiniz bir mesleğiniz varsa çalışmaya devam etmeyi düşünebilirsiniz. Ama asgari ücrete tabi bir meslekte çalışıyorsanız gelecekte benzer nitelikte iş bulma ihtimaliniz var. Zaten çokta yüksek bir maaş almadığınız için eşinizi dinleyerek evinizde bebeğinize bakmanız çok daha mantıklı ve sağlıklı olacaktır.

Ayrıca kocanızdan para istemek sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Size karşı kaba mı? Kaşık düşmanı gözüyle mi bakıyor? Eli sıkı bir adam mı? Öyle değilse şayet bu Avrupai özentiliklerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Ev hanımlığı bir iş alanıdır. Bir ev hanımı evinde temizlik yapıyor, o evin düzenini sağlıyor, eşine ve çocuklarına yemek pişiriyor. Çocuklarına bakıyor.

Bu işleri hizmet alımı olarak yapsanız çalışırken aldığınız maaşın büyük bir kısmını zaten elden çıkartmanız gerekir.

Selamlar...

Valla bana sorununuzdan cok bebeginizin babaanne die ağlaması garip geldi.Anne olarak bebeginize yeterince vakit ayirabiliyormusunuz???sahsen benim çocuğum aynı şekilde davransa üzüntüden kahrolurum.Yargılama olarak algılamayın nolur ama bence çok üzücü bir durum ve sebebi sorgulanması gereken bence..

Kesinlikle işini bırakma...
Çocuğunu da kreşe ver çünkü artık zamanı...
Benimde 5 buçuk yaşında oğlum ananesi büyüttü annesini çok sever bu sene anaokuluna başladı ...
En zor zamanları atlattıktan sonra işten çıkmaz mantıksız olur..

çalış bence ama çocuğuna da zaman ayır ilgisini kendine çek sürekli babanne diye ağlaması bu kadar bagımlı olması garip yani anne baba olarak sorumluluğunuzuda yerine getirin iş güç para tamam şart ama o evlat sizin disiplininizden de geçmeli öle anne babayı unutmasın.

Merhaba kızlar
Düşünmekten başım çatladı artık tarafsız olarak bana akıl verebilecek tek siz varsınız Gelelim konuya
Benim iki yaşında bi kızım var kızıma babaannesi bakıyor 5 aylıktan beri ve kızım resmen babaannesine aşık :)
tabi artık bu durum can sıkmaya başladı kısaca anlatayım kızımı anaokuluna başlatacaktık ama kaynana kayınpeder v.b. dış sebebler den dolayı vazgeçtik şimdi eşim bana çalışma evde otur çocuğuna bak diyor ama ben çalışmak istiyorum çalışmazsak maddi olarak biraz sıkışıcaz çalışırsam kızıma babaannesi bakmaya devam edicek ve her aksam saatlerce babaanne diye ağlıcak şuan işyerin'de rahatım mutluyum huzurluyum hatta haftanın belirli günleri kızımı yanımda getirme şansımda var
Sizce kocamı dinleyip kızım bu dönemi atlatana kadar evde mi durayım yoksa çalışıcam diye ısrar edip kızıma babaannesimi baksın

Eşine uyup düzenini bozma derim. Çocuğun er geç alışacaktır bu duruma. Sadece bazı çocuklar biraz inatçı oluyorlar o kadar.

Çalışmak her zaman iyidir. Çocuğa bakan yakın biri akraba varken, hazır iş varken ve diğer türlü maddi durum zora girebilecekken işten çıkmak akıl işi değil.

Merhaba kızlar

Krese verin biraz bu sene olmazsa seneye, cocugun yetiskinler disinda kendi yasitlariyla vede oyuncaklar renkler resimler ve bircok degisik uyaricinin oldugu bir ortama girme vakti gelmis. Cocugunu egitimi gelisimi icin cok onemli bu sekilde derseniz ikna edersiniz. En azindan 3 yasindan sonra ve imkan varsa haftada belirli gunler kesinlikle insan icine girmeli cocuk. Kv yasli kadin ne kadar egitici oyun oynayabilir ki tamam bakmis uyutmus beslemis oda onemli ama egitim de onemli.
Calismaya devam edin ..

Back
X