KOCA SÖZÜ MÜ-ÇALIŞMAK MI

aslında şimdi bile gereksiz ve saçma şeyler düşündüğümün farkındayım ama içimdeki kötü geline söz geçiremiyorum galiba sadece kıskançlığımdan böyle davranmama sebep oluyor aslında kaynanamı da çok severim ama kızımın sevgisini paylaşmak zoruma giden ve kıskanmama sebep

Kovun o kötü gelini:)))))Şansınızın kıymetini bilin.Onu siz taşıdınız siz doğurdunuz bunu hiç birşey değiştiremez.

henüz 2 yaşındaki çocuktan beklentiniz çok fazla bence..elbette kurallar olmalı evde ama yaşına göre kurallar..üstelik arada esnetilebilir kurallar ve asla esnetilemezler gibi..
2 yaşındaki çocuk henüz kalkmadan yemez ,eğer her konuda bu kadar katıysanız ,o sebeple de sizden biraz uzaklaşmış olabilir.

Aslında her konuda değilim ama özellikle yemek yeme kuralları benim için çok önemli bazı şeyler baştan nasıl öğrenilirse o şekilde devamm eder

Aslında her konuda değilim ama özellikle yemek yeme kuralları benim için çok önemli bazı şeyler baştan nasıl öğrenilirse o şekilde devamm eder
dediğiniz doğru ancak yaşa göre kural konulmalı..kızınız sofradan kalkıp 1 dk sonra geri geliyor ve siz tekrar otrumasına müsade etmiyorsanız ,sorun sizde bana göre..çünkü henüz 2 yaşında..

bence kocanizi dinleyin ve bi sure ise ara verin.
cocuk size guvenle baglanmamis,hatta size guvenmedigi icin aksamlari babaanne diye agliyor ve bu simdi cocuktur aglar diye gecistirilse de ilerde daha buyuk sorunlar olarak karsiniza gelir.
babaanneye alismis bi cocugu pat diye krese verirseniz herseyi daha kotu hale getirirsiniz,hem babaanne ortada yok bianda hemde anne..ozaman size guveni daha cok sarsilir.
en azindan bi sure siz bakin ve aranizda guven tam olarak kurulunca direkt krese baslatin,artik babaanneyi haftasonlari gorse yeter ozaman.
evde diktatorlukle otorite farkli,tatli otorite iyidir,gozunuze bakti mi biseyleri anlamasi...ama ev askeri kamp degil ki..
benim esimde diktator olur biraksam,cocugun neden oyuncaklari sadece bi odada degilmis,neden masada degil koltukta atisitiriyormus..
mahkum mu bu cocuk? oyuzden cok papaz oluyoruz..
bende cok saldim cayira degilim ama evde rahat edemeyeceksem nerde edicem kafasindayim,benim evimse oglumunda evi dimi..

Kovun o kötü gelini:)))))Şansınızın kıymetini bilin.Onu siz taşıdınız siz doğurdunuz bunu hiç birşey değiştiremez.

bugün sizin desteğinizle kovucam artık onu pis gelin işte :)
Gerçekten cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim çok moral verdiniz yüzüm güldü sabahtan beri ilk kez

bence kocanizi dinleyin ve bi sure ise ara verin.
cocuk size guvenle baglanmamis,hatta size guvenmedigi icin aksamlari babaanne diye agliyor ve bu simdi cocuktur aglar diye gecistirilse de ilerde daha buyuk sorunlar olarak karsiniza gelir.
babaanneye alismis bi cocugu pat diye krese verirseniz herseyi daha kotu hale getirirsiniz,hem babaanne ortada yok bianda hemde anne..ozaman size guveni daha cok sarsilir.
en azindan bi sure siz bakin ve aranizda guven tam olarak kurulunca direkt krese baslatin,artik babaanneyi haftasonlari gorse yeter ozaman.
evde diktatorlukle otorite farkli,tatli otorite iyidir,gozunuze bakti mi biseyleri anlamasi...ama ev askeri kamp degil ki..
benim esimde diktator olur biraksam,cocugun neden oyuncaklari sadece bi odada degilmis,neden masada degil koltukta atisitiriyormus..
mahkum mu bu cocuk? oyuzden cok papaz oluyoruz..
bende cok saldim cayira degilim ama evde rahat edemeyeceksem nerde edicem kafasindayim,benim evimse oglumunda evi dimi..

Oyun oynaması (tehlikeli şeyler hariç)koşması zıplaması her şey serbest yemek konusunda çok sertim çünkü her zaman kendi evimizde yada her zaman anlayışlı insanlarla aynı ortamda olmuyoruz arkamdan laf edilmesini istemem ve oldum olası sevmediğim şeydir çocuk kalkıp gezinecek anne elinde kaşıkla arkasından kosucak

İlerde bunlar sorun oluyor , bizzat kuzenimden biliyorum,,,
Önce çocuğunuz önemli, ben bakılmasından çalışılmamasından yanayım ( eğer aşırı derecede borcunuz yoksa) en güzel en özel zamanları babanneyle geçiriyor tabi ki onu isteyecek ağlayacak

Kızınızın gecee de orda kaldığı oluyor mu acaba. Çünkü çocuğun tüm gün sizi özlemesi gerekirken hala banne demesi pek normal bi tavır değil. Babanneyi sever ama anne baba yeri başkadır. Bi yerlerde bi hata yapıyor olabilirsiniz. Yavaş yavaş kreşe alıştırın gerekirse başlarda arada bi gitsin zaten sonra kendi isteyecektir gitmeyi

Kızınızın gecee de orda kaldığı oluyor mu acaba. Çünkü çocuğun tüm gün sizi özlemesi gerekirken hala banne demesi pek normal bi tavır değil. Babanneyi sever ama anne baba yeri başkadır. Bi yerlerde bi hata yapıyor olabilirsiniz. Yavaş yavaş kreşe alıştırın gerekirse başlarda arada bi gitsin zaten sonra kendi isteyecektir gitmeyi[/QUOT

Hayir hic kalmiyo gezmeye gitsek biraksam bile. Gece 2-3 mutlaka alirim yukari
Anaokullari pek arada git gel istemiyolar. Cocuk alisamiyo bocaliyo yasi kucuk diye

İlerde bunlar sorun oluyor , bizzat kuzenimden biliyorum,,,
Önce çocuğunuz önemli, ben bakılmasından çalışılmamasından yanayım ( eğer aşırı derecede borcunuz yoksa) en güzel en özel zamanları babanneyle geçiriyor tabi ki onu isteyecek ağlayacak

Cok borc yok ama malum tek maasla ihtiyaclar anca karilanir benim maasimlada diger ihtiyaclara gidiyo yani ben calismazsam kizimi rahat rahat gezdirip isteklerini karsilayamam ki zaten bana en ihtiyaci oldugu donum cok borc oldugu icin calistim simdide yaz geliyo kizimi gezdirmek istiyorum denize havuza goturup onunla eglenmek istiyom calismazsam evde kapali kalicaz anca parka gideriz

Kezke doğumdan sonra iki yıl siz baksaydınız bunu düsünmek i in geç kalmıssınz. Ayrılın bi yıl kadar sonra çocuğa anlatınca anlıyor. Kamu mu özel sektörmü

:KK43: malesef ben biraz diktatörüm evde ayakta yemek yenmez sofradan kalkarsan bi daha oturamazsın yanliş yaptığı zmn özür dile yada tesekkür et tabi bunları babaanneside yaptırıyo ama benım gıbı degıl
Benim de annem böyle yapsa, soğur ben de babaanne diye ağlardım. Evet ayakta yemek yenmez, yanlış yapıldığında özür dilenir ve bir şey karşılığında teşekkür edilir.
Ama sofradan kalkarsan bir daha oturamazsın hangi kurala, adaba sığıyor? O 2 yaşında bi çocuk ve yerine sığamıyor, enerjik ve yetişkin gibi sofrada oturamaz. Ne yapıyorsunuz sofradan kalkınca, aç mı bırakıyorsunuz çocuğu?
İlk defa sizden duyuyorum.

snradan aynı işe geri dönebilecek iseniz cocugunla vakıt gecırın ama dönme sansınız yoksa ve işiniz ıyıyse vala karısık bı durum:)

babaannesine bu kadar düşkünse çok iyi bakılıyor demektir, bundan mutlu olmalısınız, ama sizin de biraz özeleştiri yapmanız lazım, bir yerde yanlış yapıyor olabilir miyim diye, belki birlikte geçirdiğiniz zamanı daha eğlenceli aktivitelerle doldurmalısınız.
bence işi bırakmayın ve yaz sonuna kadar böyle idare edin sonra da kreşe verin.
işten ayrılıp rahata alışınca geri dönmek çok zor geliyor :KK70:

Akşam eşimle sakince konuştum kızımı haftanın 2-3 günü yanıma alabileceğimi işi bırakırsam kızımla eve kapanacağımızı
2 yaş sendromunu atlatana kadar bi şekilde idare edebileceğimizi falan söyledim birazcık baskı yaptım veee sonuç: İşe devam ediyorum kızımı çalıştığım yere yakın bi oyun alanı var oraya bir senelik üyelik yaptırıp cumartesi günleri ve yazın iş çıkışı götürücem yazın deniz havuz (kızım suyu çok sever) falan derken atlatırız sanırım birde şuan en arkadaki azılarını çıkarıyor galiba mızmızlığının artma nedeni de o

Beni de babaannem büyütmüş sayılır. Bebeklikten itibaren o ilgilenmiş genelde, benden 2 yaş küçük kardeşim olunca annem onunla ilgilenmiş nenem benle. Sonuç: babaanneden anneye giderken ortalığı yıkan ağlayan bir çocuk. Ben hep babaanneye çok düşkün bir çocuk oldum. Annem üzülürmüş o zamanlar ama farkında değildim tabii, yeni söyledi bana. Ortamda oturuyor olsalar boş yer bile olsa gider babaannemin dizinin dibine oturur saçlarımla oynatirdim 20 yaşındayken vefat etti babaannem ve o zamana kadar hep böyle devam etti bu. Şimdi ikisinin sevgisini ayıramam ben.

Çocuğunuz sizden fazla babaannesine düşkün bir çocuk olarak kalabilir kreş düşünmezseniz ya da siz bakmazsanız. Şimdi size geçici gelebilir bu durum ama geçeceğini pek sanmıyorum. Üzülmeyin sonra.. Annem çok üzülüyormuş bu duruma. Benim açımdan sorun değil kendimi iki annem var gibi hissediyordum mutluydum da ama anneler için fark ediyor sanırım durum.

Bir de bana hiç anneni mi çok seviyorsun babani mi sorusu gelmedi. Hep anne mi babaanne mi dediler ben saf gibi bakakalirdim öyle :))

Back
X