Kocaeli Özel Konak Hastanesi hakkında ...

konakta doğum yapanlar biraz bilgi verebilirse çok iyi olur
ne götürmek gerek neler hastanede var öneriniz ne sizin yapmayıp da bize mutlaka unutmayın dediğiniz şeyler var mı

merhaba kızlar

ben karamürselde oturuyorum ve 26 haftalık hamileyim. Ben hep yalovada uzmanlar hastanesine gittim ama çok memnun değilim..ve korkunç hikayeler duydum.

konak hastanesine gitmeyi düşünüyorum..bayan doktor istediğim için ya gülçin hanıma giderim yada funda hanım..funda hanımdan çok memnun oluyorlar ama sırası çok diyorlar. gülçin hanım için aynı geçerli mi?
o nasıl biri?

renkli ultrasona mi giriyorlar yoksa normal siyah beyaz mi?
benim sigortam emekli sandığı...muayene fiyatı 35 mi oluyor ozaman? yoksa doktordan doktora degişir mi?
eş doğum anında yanında kalabilir mi?

Insaallah biri bana yardımcı olabilir..

ve ben burda hep sezeryan hikayeler okuyorum..normal doğum yapanlar varmı? ebeler nasıl? (bu 3. çoucuğum olduğu için ebenin daha çok yanında bulunacağını biliyorum ve o yüzden ona da çok önem veriyorum..benim ilk coçuğumda ebeler çok kabaydılar )

türkçeme kusura bakmayınız..kendim yabancıyım..

merhaba ben gülçin hanımın hastasıydım ama malesef onu tavsiye ediyorum diyemeyeceğim ben memnun olmama rağmen son zamanlarda biraz sinirliymiş duyduğum kadarıyla funda hanıma giden arkadaşım vardı ve çok memnundu renkli ultrason var bütün doktorların odasında hastane konusunda endişeniz olmasın ben orada doğum yaptığım için çok menunum herşey dört dörtlüktü hemşirelerde çok ilgili ve ılımlı insanlardı muayene fiyatlarını bilemiyorum sürekli bi değişim oluyo ama telefonlada bilgi alabilirsiniz sanırım eşleri doğumda almadıklarını biliyorum bayılanlar falan olmuş o yüzden istemiyorlarmış artık açıkçası çok duymadım normal doğum yapan ama siz yapmak istedikten sonrada kimse sizi zorla sezeryana sokamaz yapanlar illaki var ama sezeryan çoğunlukta tabiki bildiğim kadarıyla funda hanım normal doğum taraftarı bi doktor ebeler yanında olacak derken bebek sizin yanınızda kalıyor doğumdan sonra başka bir yerde durmuyor aynı odada kalıyorsunuz ilk emzirmek için gelebiliyor ebeler daha sonra bi kontrole geliyo o kadar bildiğim kadarıyla hayırlı doğumlar dilerim şimdiden

cevabınız için teşekkür ederim.

eşime bir aratırım ozaman. ama randevuyu bir aydan önce almam gerektiğini duydum funda hanımda..çok yoğun olduğu için..onun için ona gitmeye pek istekli değilim..benim aslında bu hafta kontrole gitmem lazım...ama sinirli bir doktor da istemem açıkçası :P

neden hep sezeryan yapıyorlar onu anlamıyorum...türkiyede biraz 'moda' olduğunu fark ediyorum..ama bu son zamanlar buna bir son vermeyi çalıştıklarını düşünüyordum..ben ikinci kızımı istanbulda nene hatun hastanesinde doğurdum ve orda kesinlike sezeryan tavsiye etmiyorlar..zaten en doğal normal doğum ve sezeryan, acıl yada özel durumların dışında, hiç gerek yok.
türkiyede suni sancı de vermeyi çok seviyorlar...çabuk bitsin diye..ama benim doğumlarda bu hiç gerek yok..ilk kızımda da suni sancı verdiler ve gereksiz acı çektim..sadece doktor eve gitmek istiyordu diye..
ikinci kızımda ben 7 cm açılana kadar hiç acı hissetmedim..ama doktor çabuk bitsin istedi (sadece 3 saat sürdü) ve son anda verdiler ve çok acı çektim..hiç gerek yoktu....bu konuyu iyi konuşmak istiyorum o yüzden doktorumla..

bende sezeryan oldum :)) ama bu doktorumun isteği değildi açıkçası doğum kanalımla ilgili bi sıkıntı olduğu anlaşıldı muayenemde zaten bende çok kötü kabuslar görmeye başlamıştım akabinde sezeryana karar verdik buradaki doktorlar normal doğum eğitimini almıyorlar gibi birşey artık insanlar sezeryan olduğu için :) aslında normal doğum ne kadar en doğalı olsada komplikasyonlarına hazırlıklı değiller ve bu yüzden korkuyorlar sanırım artık normal doğum teşvik ediliyor bildiğim kadarıyla çünkü devlet isteğe bağlı sezeryanı karşılamama kararı almış diye duydum zaten siz 2 doğum yapmışsınız o yüzden sezeryana yönlendireceklerini sanmam

Son düzenleme:
'buradakı doktorlar' türkiyede ki mi demek istiyorsun yoksa konak hastanesinde ki mi..?

bu arada..eşim aradı..ve cuma günü için bir randevu alabildik..gülçin hanım için.. eşim beni yanlış anladı ve bir daha aradığında funda hanıma yakında gidemeyeceğimizi anladığimda boşver gülçin hanıma giderim dedim..5 hafta oldu artık..bir kontrole gitmem lazım..

Insaallah o gün çok sinirli olmaz :P

Son düzenleme:
Türkiye deki doktorları kastettim konulara bakarsanız genelde sezeryan olmuş insanlar :))
inşallah elektriğiniz tutar gülçin hanımla ben çok iyi anlaşıyordum umarım siniri geçmiştir sizde anlaşırsınız

Buraya uzun zamandır bakmıyordum bazı arkadaşların kafalarında sorular varmış yardımcı olmak istedim...
ben de pek çok KOnak hastanesinde doğum yapan anne gibi erkan beyin hastasıydım.. doktorum konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. 2.,3. hatta beşinciyi doğursam yine ona giderim...
hastane iyiydi memnun kaldım. hemşireler gayet ılımlı günün her saati kontrole geliyorlar. ama ben odada terlik var diye biliyordum, benim odamda yoktu mutlaka terliğinizi götürün bence. hasta beziş sınırı yok ama bantlı olanlardan kullanıyorlar onlar da bir tuvalete gittin ikincisinde kullanılmaz hale geliyor markette külot şeklinde olanları gördüm bence onlardan alın.
muayene belli bir haftayı geçince artıyor.. ben 32. haftadan sonra mı neydi 55 vermeye başlaıdm onun dışında 35 ti (öğretmenim ememkli sandığı) aklıma gelenler bunlar başka bir şey olursa sorarsınız özel mesaj da atabilirsiniz..

cerenora: normal doğum mu yaptın yoksa sezeryan mı?

nakredusa: insaAllah...hayırlısı bakalım :)

bu arada...ticker'i nasıl yükleyeceğim profilime?

mrb bayannlaaaarrr:64::64:

ben gölcük ailetıp merkezinde funda hanıma gidiyorum ve Allah nasip ederse doğumumu konakta yapacağım..funda hanımın anlaşması oradaymış.. benim sorum şu: doğum fiyatları!! internette araştırıorum ama kimse bişey yazmamış.. bilgisi olan var mı? bir de sancı odası tek kişilik olabilior mu, doğuma ve sancı odasına eşler girebiliormu... eşimde çok istiyor doğuma girmeyi.. bilen varsa yazsın lütfennn .. çatlamak üzereyim:27::27:

bizim sigortamız emekli sandığı ve normal doğum 800 tl ve sezeryan 1000 tl dediler bana.
Bana izin verildi eşim yada annem doğumda yanımda olmalarına..ama ben gülçin hanıma gidiyorum.

yok ben martta yapacağım insaAllah :)

senin için fiyatı aynı mı olur yoksa daha fazla mı bilmiyorum...hastaneye bir arayıp sorabilirsin ama?

nerde oturuyorsun karamürselde? :)

arayınca söylerler mi ki? bazı yerlerde demiyolar..
karamürselde mezarlık üstünde 7 sene oturdum öncesindede çarşıda.. ereğlide annemler şimdi ama ben gölcüğe gelin geldim:D sen nerdesinn..

bilmem ama deneyebilirsin...durumunu açıklayabilirsin...
biz yeni taşındık buraya..eşim öğretmen..lojman'da oturuyoruz..

anladım cnm... bakalım zaten Allah nasip ederse çarşamba günü doktora gideceğim için ona da sorma imkanım var.. teşekkür ederim ilgilendiğin için

gulaynl
canım ben hamileliğimde funda hanıma gittim ama doğum yaklaştıkça suyun az sınırda sezeryan demeye başladı daha öncedende sezeryanı sevdiğini duymuştum ozamana kadar çok memnundun funda hanımdan
ve her müsibetin bir hayrı vardur derlerya bede 35 haftalık hamileyken afedersin bağırsaklarımı bozdum serum takılmam gerekti ve 2 gün serum takılmak için doğumhanenin sancı odanın da 5er saat kalmak zorumda kaldım ve gördümki hiç özel hastane gibi değil 4 kişi bir arada herkes kolunda serum bi tarafta yatıyo kadının biri yazık sancıları var okadar insanın arasınnda kıvranıyo ayrıca 2 günde sadece 1 kişi normal doğum yaptı gerisi sezeyan 5 -6 kişi.hemen başka doktor aradım ve çok şükür buldum suni sancısız kesiksiz doğal doğum yaptım hemde ilk doğumumdu 5 saat sürdü ve çok rahattı iyiki konakta doğurmamışım iyiki hasta olmuşumda doğumhanenin o halini görmüşüm

hangi hastanede doğum yaptınız?

Bana kesinlike bir kişilik odada yatarsın diye söyledi doktorum, ben zaten başka birşey kabul etmem.

sezeryanı çok seviyorlar o hastanede..biliyorum..saçma birşey bu...ve ben kesinlikle istemem. Zaten iki tane normal doğurdum..niye sezeryan olayım ki..yani özel bir durum yoksa..

ben göztepe medical parkta doğum yaptım.konak hastabesinde hasta odaları tek kişiliktir belki bilmiyorum ama doğumhanenin ordaki sancı odası tek kişilik değil 4 yataklı arada bölmeler var ama herkes birbirini görebiliyor birde eşini yanına almıyorlar erkek giremiyor ben eşim olmasaydı doğurmaz içinde tutardım zaten:)
bende gereksiz sezeryana şiddetle karşıyım kızan kızsın valla .
doktorlar sezeryanı seviyor çünkü parayı seviyorlar bence daha ne olabilirki

Back
X