• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam beni çok bunaltıyor!

Pandeminin ilk zamanları eşim kronik rahatsızlığı olduğu için 3 ay boyunca evdeydi ve hiç evden çıkmadık. Dolayısıyla sürekli evde ve beraberdik ama hiç sıkılmamıştım. Bence eğlenceli hale getirmeyi deneyin. Maddi problem ya da işsizliğin verdiği bi bunalttı sebebiyle uyuz oluyor olabilirsiniz. Eşinizde bi anormallik görmedim

Öncelikle insallah en yakin zamanda ikinizde is bulup rahata kavusursunuz. Esiniz genel olarak mi cok konusur, yoksa son zamanlarda mi böyle?
Amin inşallah… genelde de çok konuşuyor ama işsizlikten sonra daha çok arttı. Ben de işten çıkarılınca daha çok maruz kalmaya başladım kendisine. Yani bana göre bir laf bir yere hizmet etmiyorsa edilmez. Kendimle kalmaya çalıştığım zamanlarda saçma sapan espriler yapınca asabım bozuluyor. Yani elimde telefonda bir şeylere bakıyorum saat olmuş 12 gün sonu artık bir sus be adam. Bütün gün yanındaydım ve sohbet ettik sürekli zaten.

Amin inşallah… genelde de çok konuşuyor ama işsizlikten sonra daha çok arttı. Ben de işten çıkarılınca daha çok maruz kalmaya başladım kendisine. Yani bana göre bir laf bir yere hizmet etmiyorsa edilmez. Kendimle kalmaya çalıştığım zamanlarda saçma sapan espriler yapınca asabım bozuluyor. Yani elimde telefonda bir şeylere bakıyorum saat olmuş 12 gün sonu artık bir sus be adam. Bütün gün yanındaydım ve sohbet ettik sürekli zaten.

Bir yerde okumustum ki: Insanlar mutsuz olunca daha cok bos konusur diye. Bir akrabagim ciddi depresyon geciriyordu ama durmazdan olur olmaz seylerden konusuyordu. En basit domates. Domates üzerine konusup durdu bir kere. Bende icimden keske gercek derdin neyise ondan bahsetsen diye geciriyordum. Esiniz muhtemelen bu sürecte bocaliyor. Biz kadinlara da issizlik zor, am erkekler bu sürecleri daha da zor yasiyor cünkü kendilerini eslerine karsi yetersiz de hissediyorlar, es bunu ne kadar düsünmese bile. Esinizle hissettiklerinizi acik paylastiniz mi?

Dışarı çıkıp yürüyüş yapsanız veya gün içinde aileniz yasağınız sehirdeyse uğrayın. Hazıra dağ dayanmaz bozdur bozdur nereye kadar illa bölümümüzle ilgili iş bulmak zorunda değilsiniz asgari ücretle girin biryere az kazanmak hiç kazanmaktan kat kat iyidir. Adamada tepki göstermeyin sonuçta o da içten içe kendini yiyip bitiriyordur birbirinizi yipratmayin gün içinde ayrı ayrı takılın sürekli yan yana her hareketinin batar birbirinize

Merhaba kızlar, eşimle bir sene önce evlendik. Bu bir sene içerisinde de ben de o da dönem dönem işsiz kaldık. Son iki aydırsa ikimiz de işsiziz ve sürekli evde beraberiz. Asla dışarı çıkıp arkadaşlarıyla sosyalleşmiyor. Sadece benimle vakit geçiriyor ve bundan mütevellit evde çok konuşuyor. Konuşacak ciddi bir konumuz yoksa boş laf yapıyor. Boş espriler, şakalar. Yani inanın tahammül edemiyorum artık insan hiç mi susmaz ya? Sohbet etmezse şarkı söylemeye başlıyor. Sesine tahammül edemiyorum artık. Bu özellikleri dışında adamın rahatsız olduğum hiçbir şeyi yok. İnsan eşinden sıkılır mı? Bilmiyorum sıkılıyorum işte. Hiçbir insanla bu kadar süre yan yana olmaya tahammül edemiyorum. Kafam almıyor artık. Ne yapacağım onu da bilemiyorum.
Ev hayatı bunaltmis sizi.İs arayın.

Bir yerde okumustum ki: Insanlar mutsuz olunca daha cok bos konusur diye. Bir akrabagim ciddi depresyon geciriyordu ama durmazdan olur olmaz seylerden konusuyordu. En basit domates. Domates üzerine konusup durdu bir kere. Bende icimden keske gercek derdin neyise ondan bahsetsen diye geciriyordum. Esiniz muhtemelen bu sürecte bocaliyor. Biz kadinlara da issizlik zor, am erkekler bu sürecleri daha da zor yasiyor cünkü kendilerini eslerine karsi yetersiz de hissediyorlar, es bunu ne kadar düsünmese bile. Esinizle hissettiklerinizi acik paylastiniz mi?
Yani oturup bunun üzerine konuşmadım ama fark ediyor. Biz bugün çok vakit geçirdik sen bunaldın diyor. Ben de mesela az önce ben yatak odasına gidiyorum artık ve kendimle baş başa kalıyorum dedim Asık bir suratla. Sonra odaya geçtim. Anlıyor hissediyor. Ama oturup ciddi ciddi konuşsam bu sefer de abuk olur gibi geliyor. Ne diyeceğim çok espri yapma mı? Ya da şarkı söyleme mi?

Yani oturup bunun üzerine konuşmadım ama fark ediyor. Biz bugün çok vakit geçirdik sen bunaldın diyor. Ben de mesela az önce ben yatak odasına gidiyorum artık ve kendimle baş başa kalıyorum dedim Asık bir suratla. Sonra odaya geçtim. Anlıyor hissediyor. Ama oturup ciddi ciddi konuşsam bu sefer de abuk olur gibi geliyor. Ne diyeceğim çok espri yapma mı? Ya da şarkı söyleme mi?

Bence konuya kendi hislerinizden baslayarak girin. Suclamaya gerek yok zaten, cünkü ortda bir suc yok. Mesela su anda kafaniz cok dolu oldugunu, duygu kargasa veya gelecek kaygisi yasadiginizi ve bunun icin kendiniz icin "sessiz/rahat alanlar yaratmak" istediginizi anlatabilirsiniz. Esiniz galiba tam tersi sessizlikten kaciyor gibi, cünkü sessizlik olunca icindekilerle yüzlesiyorsun. Bence o bu yüzden girgir yapmaya calisiyor. Ikinizin bu süreci atlatma yöntemi farkli yani.

Gerekirse az maaşla çalışın.Nereye kadar sermayeden yiyeceksiniz.
Çok spesifik bir alanda eğitim alıp, üst düzey şirketlerde yüksek pozisyonda çalıştım hep. Herhangi bir işe girmem mümkün değil. Ne yapabilirim ki kasiyerlik falan mı? Çok geniş bir alanım yok çalışmak için iş geçmişim ve eğitimim belirli bir çemberde.

Çok spesifik bir alanda eğitim alıp, üst düzey şirketlerde yüksek pozisyonda çalıştım hep. Herhangi bir işe girmem mümkün değil. Ne yapabilirim ki kasiyerlik falan mı? Çok geniş bir alanım yok çalışmak için iş geçmişim ve eğitimim belirli bir çemberde.
Kasiyerlik bende yaptım yillarca ağır bir meslek doğru çünkü sadece kasaya bakmıyordu uz.Oturmak da yasak.Suan başka işlere yönelmeye çalışıyorum ki.Bu dönem paraya ihtiyacım olacaktı.İs bulamasaydim gidecektim tekrardan.

Daha bir yıllık evlisiniz ve eşinizden sıkılmışsınız..

Parası olmayanın değeride olmuyor. Eşiniz hemen iş bulup çalışmalı.

Daha bir yıllık evlisiniz ve eşinizden sıkılmışsınız..

Parası olmayanın değeride olmuyor. Eşiniz hemen iş bulup çalışmalı.
Parayla ilgili bir şey yazdım mı? Ya da yakındın mı? Siz de 7/24 hiç susmayan biriyle beraber olun da sıkılmayın bakalım.

Back
X