kocam beni nazlamiyor

İyide benim esimde böyle.
Yani kendine mutfakdan cay koysa ben istemesem bana koymaz.

Yani nerden bilsin adam canimin istedigini.

Yada meyve yerken bana uzatmaz ben kalkar alirim yani zaten ben getirmisim meyveyi misal bana meyve uzatmamasi beni nazlamamasi mi oluyo.?

Erkeklerin cok ince dusunduklerini zannetmiyorum.

Hanimlar size soru, kocamin uzerime dusmesi beni dusunmesi icin napayim? Odun nasil yontulur?

Deli oldum. sabah kahvalti yapiyoruz zeytini cok sevdigimi bilir, azcik kalmisti hic yer misin filan demeden lop lop goturdu. Hep boyledir. Kendine meyve koyar alir misin demez hic. Ustum acik uyuyakalsam ustumu ortmez. Ben demeden bi isime el atmaz. Napabilirim diye soruyo bise dersem yapiyo ama kendi dusuncesi yok. Ki ben de ona diyceme kendim yapiyorum zaten. Hasta olsam bile biseolmaz duzelir der hep. Hic naz yapilmiyo bu herife.
Bir de su var, cilvelesme denilen zamanlarda guzel lafflar eder ama onun disinda ovmez hic mesela. Bir de bakiyorum is arkadaslarimin esleri gunde kac defa ariyolar, benimki bir nasil gidiyo diye mesaj bile atmaz. Ben atinca anca. Aklina gelmiyorum adamin be.
Nasil yola getireyim?
kusura bakma ama eşin öküzmüş

Eşinin yaptığı bir şeyi öv... Çok öv... En iyisini o yapıyormuşçasına öv...
Yılların heykeltıraşı olarak verebileceğim yegane tavsiye budur:

Bir salata mı yapıyor, dünyanın en harika salatası o salataymışçasına övgüye boğ, "Bunu böyle nasıl yaptın, şahane olmuş" diye diye bi hal ol, yerken bayıl, kendinden geç, ona elinin apayrı bir lezzeti olduğunu söyle. Arada bu salatalardan yemek istediğini, paşa hazretlerinin seni bu lezzetten mahrum etmemesini rica ettiğini dile getir.

Böyle böyle ortalama 4-5 aya kadar bizim evin salata yapma görevini adama kilitledim.
Benzer bir teknikle, pazar kahvaltılarında krep ve menemeni de kilitledim.
Yorgunluk kahvelerini de kitledim.

Aynı mantıkla talep etmeye ve yapınca en harikasını o yapıyormuş gibi davranmaya devam et.
Sen onu ara, onun seni aramasını iste, o arayınca yine övgü manyağı yap filan.
%90 işe yarar.
Ben bunu biryerde okumustum

Hanimlar size soru, kocamin uzerime dusmesi beni dusunmesi icin napayim? Odun nasil yontulur?

Deli oldum. sabah kahvalti yapiyoruz zeytini cok sevdigimi bilir, azcik kalmisti hic yer misin filan demeden lop lop goturdu. Hep boyledir. Kendine meyve koyar alir misin demez hic. Ustum acik uyuyakalsam ustumu ortmez. Ben demeden bi isime el atmaz. Napabilirim diye soruyo bise dersem yapiyo ama kendi dusuncesi yok. Ki ben de ona diyceme kendim yapiyorum zaten. Hasta olsam bile biseolmaz duzelir der hep. Hic naz yapilmiyo bu herife.
Bir de su var, cilvelesme denilen zamanlarda guzel lafflar eder ama onun disinda ovmez hic mesela. Bir de bakiyorum is arkadaslarimin esleri gunde kac defa ariyolar, benimki bir nasil gidiyo diye mesaj bile atmaz. Ben atinca anca. Aklina gelmiyorum adamin be.
Nasil yola getireyim?
Ben eşimi yonttuysam sizde hayli hayli yontarsınız ;)
En başta eşinizi zorlamayın yap yap demeyin.
Siz ondan istediğiniz herşeyi siz ona yapın yada ondan kendiniz alın.
Örneğin benim eşim ne işe giderken ne işten geldiğin de ne yatarken nede uyanırken beni öpmezdi asla.Ama ben ne yaptım onun öpmesini beklemeden kendim gittim öptüm kocam değilmi öperim yani.
İlk 1 yıl böyle geçti sonra baktım eşim bu öpme işine alıştı ve ben öpmeyi kestim baktım eşim giderken öpüyor eve gelince yatarken iyigeceler diye öpüyor sabah Günaydın diye öpüyor ;)
Beni de asla aramazdı ben onu aradım hep nasılsın aşkım vs diye bir zaman sonra işim oluyor arama dedi o zaman işin yokken sen ara dedim öyle öyle aramaya alıştı şimdi günde 3 kere arar.
Sevdiği bişey olduğun da oturur öküz gibi yer bana yermisin demezdi bende hiç bişey demez eşimle kahvaltı etmemeye başladım ondan önce yada sonra yedim akşam da o gelmeden yedim o tek başına yedi bana yesene derdi iştahım yok sen ye senden kalan olursa bende yerim diye diye baktım eşim ben yemeden yememeye başladı benim sevdiğim şeyleri getirmeye başladı vs.
Gece üstümü örtmezdi bende o uyurken onun üstünden örtüyü alır kendi tarafımdan yere atardım ben üşüyorsam o da üşüsün diye sonra uyanırdı kalkar örtüyü alır ikimize de örterdi ;)
Böyle böyle üstümü örmeye alıştı.
Bunları yapmam 3 yılımı aldı ama şimdi keyfini çıkarıyorum ;)

Altına imzamı atarım.

Aynı yöntemle hafta sonu kahvaltılarını, hafta sonu yemeklerini, atıştırmalık hazırlamayı, içki servisini, ev süpürmeyi, duşakabin temizlemeyi, nevresim değiştirmeyi beyime kilitledim.

Kahveyi kilitleyemedim kaç kez gösterdim yok olmuyor, çamur gibi yapıyor adam. Bilerek mi yapıyor acaba?
:KK45: daha ne kaldı?

Hafta içi akşam yemekleri, sofra kurma kaldırma, çamaşır,bulaşık, ütü... :KK53:
İş bölümü böyle olur. Diğer türlüsü bi işin ucundan tutma oluyor.
İyi bakalım, maşallah diyelim. Her konuda olduğu bu konudada geleneksel bir yaklaşımla eşimin evde iş yapmasından hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim :KK53:.

Ne kadar farklıyız değil mi?

İyi bakalım, maşallah diyelim. Her konuda olduğu bu konudada geleneksel bir yaklaşımla eşimin evde iş yapmasından hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim :KK53:.

Ne kadar farklıyız değil mi?

Hem de nasıl...
Elimden gelse bütün evin işini yıkarım üstüne. Tembel insanım ben. ;)

Bir salata mı yapıyor, dünyanın en harika salatası o salataymışçasına övgüye boğ, "Bunu böyle nasıl yaptın, şahane olmuş" diye diye bi hal ol, yerken bayıl, kendinden geç, ona elinin apayrı bir lezzeti olduğunu söyle. Arada bu salatalardan yemek istediğini, paşa hazretlerinin seni bu lezzetten mahrum etmemesini rica ettiğini dile getir.

Böyle böyle ortalama 4-5 aya kadar bizim evin salata yapma görevini adama kilitledim.

Aynı mantıkla talep etmeye ve yapınca en harikasını o yapıyormuş gibi davranmaya devam et.
%90 işe yarar.
Benim taktiğimde tam olarak böyle. Çok iyi yaptığını sandığı için bir çok işi üzerimden aldı :))

İnsanlar değişmez pek böyle yetişmiş belki ailesinde fazlaca ilgi görmüş düşünülmüştür diğer insanların da ilgiye ihtiyacı olduğunun farkında olarak yetişmemiştir.Kızmadan gülümseyerek söyleyin belki bir kaç hareket düzelir ama tamamen değişemez

İşte bunların hepsi çok fazla romantik dizi film izlemek!Gerçek hayat öyle değil istediklerinizi düşünüp yapan azınlıkta olsa da yapmayanlar çok açıkçası.Biz de kadın erkeği düşünür anası gibi anası zaten öyle yetiştirmiştir filan öyle işte.

%90 işe yarar.

Bu taktiği Kv bana karşı uyguluyor valla :KK53:

Benim kocam da dürtmeden bi işe el atmaz
Çok uyuzum bu huyuna
İlla yardım isteyeceksin

Back
X