Herkese iyi geceler,bir yıllık evliyim öncesinde üç dört yılımız var,eşim bir iş yapmak istiyor duymuşsunuzdur,zamanla cok paralar dönen bi iş network işi.beni kazandığından çok nasıl kazandığı ilgilendiriyor birtürlü anlatamıyorum laf söylenmiyor acayip bi insan oldu,hayatımı verdiğim bir kez bile -sanane karışma - gıbı kelimeler kullanmadıgım insan bana bunlarla geliyor,çekilmez bi insan oluyor karşıt bi fikirle karşılaştığında,çok bunaldım.
Aynen oyle bunu kendi de biliyor ve ben bu kazancı doğru bulmuyorum,daha önce de yaptı bu daha iyi diyo bu konuyu bu tarafa koyalım ters düştüğümüzde böyle çirkinleşmesi canımı sıkıyor,hem de hamileyim umrunda değil,böyle dediğim dediklik olur mu,ben cok istediğim seylerden uzlaşamadk diye uzak duruyorum.şimdi biraz kazandi,şirket para da veriyor belli şartlarda artıyor ama ben bu parayı istemiyorum sormuyor bile.böyle aile reisliği.mi olurBirincisi belli bir para yatırıp sonra insanları buna üye yaparak para kazanma meselesiyse bu, tamamen düzmece işler. Bunlara çok para kaptıran insan tanıyorum. Senelerdir bu işi yapan firma bunlar dedikleri firmaların internet siteleri bile daha 1 ay önce alınmış ne hikmetse; yani pek güven veren işler değil. Eşiniz laftan anlamıyorsa bırakın bir miktar para yatırsın. Nasılsa bir süre sonra bu işten para kazanamadığını, tam tersi kaybettiğini görünce aklı başına gelecektir.
kocan gibi saf insanlara kısa süreli para kazandırıp sonra bir anda tüm parayı geri alıyorlar network metwork yok öyle şeyler girersin adam gibi bir işe ya da iş kurarsın böyle saçmalıklara kanmasın kimse..
madem sanane karışma diyor, sen de karışma bakalım bi süre.
anlıyorum bu işi yapmasını istemiyosun ama üzerine gittikçe ters tepecektir.
biraz sessiz kal bakalım zaten o da böyle bir işin uzun soluklu olamayacağını er geç anlayacaktır.
Zaten kendi haline bıraktım beyni yıkanmış gibi,bu sorumsuz hareketleri fazla geliyor,Birbirimize sanane fln dediğimiz yoktu sürekli huy değiştiriyor evlilik bu mu demek ben iki kişilik düşünüyorum yada beni uyardğnda kabul ediyorum ama Allah için biraz da onun geniş bakması tek başına olmadığını farkına varması gerekmez mi,bekliyorum işte sabırla şu ben bilirimlerınden kurtulmasını beklerkenki kayıplarım beni üzüyor,bunları yapmaya hakkı yok,hep konuşma yolunu denedim ama tüketiyor beni daha cok erken hatta benim hayalimde hiç yer yoktu bunlara
Canim ben de en basta ne ola ki bu dedim. Keske diger yorumlari da okusaydin. Sanal saadet zinciri gibi bir sey sanirim. Yani bir nevi network olmus oluyor."network " işi de nedir yahu.
sistemin kablolamasını mı yapacak?
sistem ekipmanlarını satacak?
yada sistem kurulumunu mu yapacak?
ki sistemin yazılımıyla ilgili iş yapacaksa da bunun eğitimini almış olması lazım.
yani büyük paralar bunun hangi kısmında dönüyormuş :44::44::44:
Ama su var yakin arkadasim bu işlerden sifiri tüketip dönünce eşine dahada baglandi yuvasina daha da baglandi
Yukarıda yazmıştım benzer bi firmada daha nişanlıyken çalıştı o zaman zerre yanında olmadım aynı sebepten,simdi bu daha ıyi diyor baştan konuştuk bı sınır olsun kaptırıp gitmeyelim diye,birlikte eğitimlerini izledik seminerlerını dinledim ama yok bır ayı gecti içime sinmiyor,milyar kazansın gozum yok.hassasiyete gelince bilgi olarak çok insanı geride bırakır ıslami Konularda ama bu işin kolaylıkları cok zaafı mıdır nedir hiç suzgecinden gecırmıyor ona ayrı uzuluyorum.aynen dediğin gıbı çok istediği için hersey tozpembe geliyor.eşin yanında olduğunu hissetmediğinden mi böyle burnunun dikine gidiyor acaba?
dediklerini dinleyip, fikirlerini duyup birlikte araştırma yapmayı teklif etsen?
sonuçta ikinizin birikimini yatıracak öyle 'ben bunu yapacağım' demekle olmuyor..
eline yüzüne bulaştırırsa ceremesini birlikte çekeceksiniz sonuçta.
gelen parayı kabul etmek istememe nedenin network işine hocaların cevaz vermemesi sanırım?
bu konuda hassasiyeti yok mu eşinin? kendin anlatmayıp internetten açıp fetva falan dinletsen.
kulaklarıyla bir duysa.
şimdi o bu işi yapmayı çok istediği için gözüne herşey toz pembe geliyordur belki.
ufak tefek sorunları da hallederim diye öteliyordur ama işe atılacak neticede,
etraflıca düşünmeli..
Yukarıda yazmıştım benzer bi firmada daha nişanlıyken çalıştı o zaman zerre yanında olmadım aynı sebepten,simdi bu daha ıyi diyor baştan konuştuk bı sınır olsun kaptırıp gitmeyelim diye,birlikte eğitimlerini izledik seminerlerını dinledim ama yok bır ayı gecti içime sinmiyor,milyar kazansın gozum yok.hassasiyete gelince bilgi olarak çok insanı geride bırakır ıslami Konularda ama bu işin kolaylıkları cok zaafı mıdır nedir hiç suzgecinden gecırmıyor ona ayrı uzuluyorum.aynen dediğin gıbı çok istediği için hersey tozpembe geliyor.
Bunların hepsini söyledim,kaç kez hemde bugün de tartıştık,sevdiğim evli olduğum insanın böyle bır konu için beni bu kadar karşısına alması üzmesi.. Anlam veremiyorum,aslında galiba benim sorunum zamanla onu tanıdıkça çok uzak olduğumuzu görüyorum kafam çok karısık,ne yapacağımı bilemiyorum,bu konu olmasaydı başka bi sorunumuz olsaydı yıne böyle acayip bu ınsan olacaktı,cok emınım artk buna Ne Yazık Kİanladım..
her insanın zaafı oluyor, demek eşininki de bu.
ama bu konu sadece onu ilgilendirmiyor ki, haram olduğunu düşündüğü bir parayı nasıl eve getirecek:44:
evlenmeden önce de yapıyormuş aslında, evlenmeden bir şekilde önüne geçmek daha kolay olabilirdi..
aileni öne sürerdin onlar istemiyor, böyle para kazanmandan razı değiller falan diye..
ama şimdi nasıl bir yol izlenir bilemedim :44:
işin dini boyutu olmasa, bırak üç-beş bir şey kaybetsin vazgeçer nasılsa diyeceğim ama,
rızk mevzusu bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?