Kocam çocuk istemiyor

Favouritesky

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
418
387
103
37 yasinda 4 yıllık evliyim ve kocam su an cocuk istemediğini, ilerde de isteyip istemeyeceginden emin olmadığını söylüyor. Ama ben cok istiyorum. O da ya ilerde de istememeye devam edersem? Diyor. Birbirimizi cok seviyoruz ancak bu sorunu biturlu asamiyoruz. Cok üzgünüm

Gelecek kaygısı mı var, neden istemiyor
Kendisi 33 yasinda, isinden memnun değil. Hayata karsi isyankar bi duruşu var hep ve bence biraz da depresyonda, yasamdan pek keyif almıyor... Rahatına düşkün biri, ozgurlugunun kisitlanmasini istemiyor, sorumluluk almaktan kaçıyor bence. Ama beni deli gibi seviyo, cok evcil dizimden ayrılmayan biri... Ama ben bunalima girdim anne olamiycakmiyim diye cok üzülüyorum belirsizlik beni öldürüyo

Doğru zamanın gelmesini bekliyor olabilir.Bu konuda baskıcı tutum sergilemeniz size ve evliliğinize zarar verebilir.Örnek, istemeden çocuk sahibi olursa size destek olmaz,heyecanınızı paylaşmaz,dahada depresif bir ruh haline bürünebilir, ona keza sizden de uzaklaşabilir..
Henüz gençsiniz ..Forumda çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşan,çocuk oluncada eşinin kendisinden uzaklaştığından yakınan hatta boşanan birçok üye var.Dikkate almanızı öneririm
Sevgiler

Bunlar evlenmeden önce konuşulur, anlaşılır, öyle evlenilir. Sonradan fikir degisebilir tabii ki. Ama siz bundan bahsetmemişsiniz. Bunları konuşmadan mı evlendiniz?

Cok zor durum
Kendinden emin olmadan Baba olmak istememesi Cok dogru bir davranis.
Keske herkez kendini bir gozden gecirse
Cocuk kararini alirken.
Öte yandan 3-5 sene sonra cocuk isterse,sizin yasiniz gidiyor, onun icin sorun yok buda haksizlik.

Aşamıyoruz dediğiniz sorun öyle basit bir şey değil.
İkinizden biri kendi isteklerinden tamamıyla vazgeçip bambaşka bir hayatı kabullenmediği sürece de aşılamaz.
Ki niye aşılsın, o da var.
Çocuk demek, öldüğünde bile ardından birinin anne baba olarak ağlaması demek.
Hiç bitmeyen bir serüven ve sorumluluğu istemeyen kişinin kararına saygı duymalısınız.

Bunlar evlenmeden önce konuşulur, anlaşılır, öyle evlenilir. Sonradan fikir degisebilir tabii ki. Ama siz bundan bahsetmemişsiniz. Bunları konuşmadan mı evlendiniz?
Evlenmeden once bu konuyu konusmadik hic, zaten 1 sene kadar cikip evlendik. Ama onun cocuklara cok sicak bakmadigini hareketlerinden goruyordum ama ilerde istemeyecegi hic aklima gelmedi. O da bana acikca bak biz evleniyoruz ama cocuk yok fln hic demedi.

Peki onun karari nedeniyle benim ömür boyu anneme olamayisim bencillik olmuyor mu? Onun ne kadar istememe hakkı varsa benim de anne olmayi isteme hakkim yok mu? Kabullenmesi cok zor, ha kesin de demiyor ama belirszlik var, suan yok diyor. Bu duyguyla nasil yasanir bilmiyorum cok caresiz bi durum gerçekten..

Cok teşekkür ederim degerli yorumunuz icin. İnanin sizin gibi düşünmeye calisicam

Çok saçma ve bencilce bir davranış. Sonuçta 37 yaşındasınız ve gün geçtikçe her şey daha da zorlaşıyor. Tabi erkek için sorun yok 50 sinde de baba olabilir. Ya sonra istediği zaman çocuk olmasa o zaman ne yapacak beyefendi acaba onu da düşünmüş mü ?
Erkek çocuk istese kadın istemese kadın suçlu öyleyse bu adam ne oluyor ? Kendine güvenmiyorsan evlenmeseydin. Kadın senin keyfini bekleyecek

Konuşmamışsınız, şimdi onu suçlayamazsınız. Bunlar konuşulmadan evlenilmemeli. Sizin boyle bir hayaliniz varsa yumurta dondurun mutlaka. Onun isteyip istemeyeceği belli degil. Biyolojik durumumuz söz konusu. Doktor menapoz Yaşınız icin ortalama bir sey söyledi mi?

Sizin isteme hakkınız kadar onun da istememe hakkı var, bunu söylüyoruz zaten.
Birbirinizi ikna yolu çok büyük yanlış bana göre.
İkinizden biri hayatında daima mutsuz olacak.
Bu durum bitebilen, değişebilen ne bileyim yurtdışına taşınmak olmadı geri dönmek değil.
Ebediyen son nefese kadar sürecek bir yaşam biçimini sırf eş istiyor diye yapmak ya da yapmamak akıl karı değil.
Eğer ki ikiniz de farklı düşünmüyorsanız ayrılmanız gerek.

Doktora bu ay gidip yumurta rezerv durumuna baktirmayi düşünüyorum. Gerekirse de dondurma islemine basvuracagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…