Evet, derin bir nefes alarak başlıyorum...
Kocanız salak, sevgisinin arkasında duramayan, ailesinin sığ düşüncelerine karşı çıkamayıp bir de üstüne marifet gibi başkasıyla evlenen, sevdiği kadın evlenince gidip sağda solda içen ezik bir adam. Yani işte evlenirken söylemiş çok sevmiş de kavuşamamış. Ben olsam bir durur düşünürdüm bu derece sevdiği kadın için dik duramayan adam beni ailesinin ayağına paspas etmez mi diye, ki sevilmediğim bir evlilik yapmazdım da, sizin için tabi burda devreye mal mülk girmiş.
Eşinizin ailesi, yani işte klasik, sanki kendileri evleniyormuş gibi davrananlar. İnsanları görünüşüne göre ayıran tipler, sığ kafalı, ne diyeceksin...
Size gelince, siz var ya siz... Gerçekten sizin gibi zihniyetler varken karşı cinse çok da iş kalmıyor. O dillere bak dillere. Rezil bir üslûp, kadını aşağılama, kendini başka bir kadın üzerinden göklere çıkarma... Hani şey mi sanıyorsunuz, o kadın sizin yıkık kocanızı bekliyor :) Hani diyorsunuz ya, onun "gibiler" - benim "gibiler" diye; belli ki o kadın mal mülk için kendi hayat görüşünden bile ödün vermeyen "gibiler"denmiş. Siz ise hayatınızdan ödün veriyorsunuz direkt olarak. Siz hangi "gibiler"densiniz ?
Eşinizin eski sevgilisinin tek hatası, eşinize cevap vermek olmuş. Keşke muhatap olmasaymış. Onda da uzatmamış, nasip olmadı deyip geçmiş. Size sadakat borcu olan eşiniz, o kadın değil. Belki eski kocası bakardır diye profilini açıp gizliyor ? Nereden biliyorsunuz yani. Madem boşanmayacaksınız, çocuklarınıza da bu rezilliği reva görüyorsunuz, o zaman kocanıza sahip çıkın da millete tebelleş olmasın.