Kocam herşeye karışıyor!

ikincielci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
2.212
1.208
133
35
Hanımlar bu öyle bi karışma değil elbette eşler birbirinin davranışlarına karışır eleştirir ama benimki yüzüme yaptığım bakıma bile karışıyor. Dişimi nasıl fırçaladığıma karışıyor, mutfaktaki çalışma şeklime karışıyor. Daha evleneli bir ay oldu ama sürekli bi eleştiri yağmuru hissediyorum. Belki psikolojik olarak çok etkileniyorum fazla geliyor ama üzülüyorum ve ağlamak istiyorum. Sanki herşeyi yanlış yapıyorum gibi hissettiriyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl çözmeliyim bu sorunu?

çok iyi anlıyorum, eşim de öyle, masaya konan tabagıun rengıne kadar karışır, yapı meselesi sanırım, ben biraz yol katettim, ona ben böyle yapıyorum. böyle seviyorum. böyle rahat hissediyorum gibi cevaplarla karşılık verdim, ama cidden ilk yıllarda acaip zordu, ama tavsiyem her dedıgıne ok dedıkce degısmez, kendi fikirlerinizi ve dogrulugunu onun karsısında mutlaka savunun...

İlk aylarda oluyor canım gececektir emin ol bende de oldu mutfakta karıştığında hayatım bana öğretir mısın diyip işi ona poatalayip TV karşına geciyordum çok da eğlenceli oluyor sen biliyorsun ben bilmiyorum sen yap canım de :)
Kendilerini ilk aylar bir halt sanıyorlar maalesef

İşime karışma! diye patlayarak..
Bu konuda en net sonuç bu olur diye düşünüyorum.
Huzursuzluk çıkmasın diye susan, alttan alan, eşini memnun etmek adına onun istediği şekilde davranan kadınlar da var burada. Ama bu şekilde sonuç alamadıkları ortada..

Daha çok yeni evliymişsin önünü şimdi aldın aldın..

Hanımlar bu öyle bi karışma değil elbette eşler birbirinin davranışlarına karışır eleştirir ama benimki yüzüme yaptığım bakıma bile karışıyor. Dişimi nasıl fırçaladığıma karışıyor, mutfaktaki çalışma şeklime karışıyor. Daha evleneli bir ay oldu ama sürekli bi eleştiri yağmuru hissediyorum. Belki psikolojik olarak çok etkileniyorum fazla geliyor ama üzülüyorum ve ağlamak istiyorum. Sanki herşeyi yanlış yapıyorum gibi hissettiriyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl çözmeliyim bu sorunu?
empati yapmasını sağlayın, yani sizde onun herşeyini ama herşeyini eleştirin. bakalım o ne yapacak bu durumda

İşime karışma! diye patlayarak..
Bu konuda en net sonuç bu olur diye düşünüyorum.
Huzursuzluk çıkmasın diye susan, alttan alan, eşini memnun etmek adına onun istediği şekilde davranan kadınlar da var burada. Ama bu şekilde sonuç alamadıkları ortada..

Daha çok yeni evliymişsin önünü şimdi aldın aldın..

Bence ilk aylardan bu kdr sert dille uyarması iyi olmaz ya güzellikle ben aştım mesela

bazı eşler içlerinde kaynana barındırıyor onu fark ettim

aynen bızde de genetıkmiş, rahmetli babası on bin katıymış eşimin :) kv devamlı anlatır, inanılmaz örnekler var ...

Ben hep derim; "ben kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum" diye.
Hatta kayınvalideme de bunu söylerim.
Kadıncağız da "hele ben,ben ne edeyim" der babayı göstererek.
Sizi bilmem bizimki genetik.
Ben alıştım,batmıyor bana artık.

aynen bızde de genetıkmiş, rahmetli babası on bin katıymış eşimin :) kv devamlı anlatır, inanılmaz örnekler var ...
Şöyle ki bizde yemekleri kocam yaptığından ben mutfakta az dolansam ya da buzdolabında bir şey arasam hemen benimki başlar "o şöyleydi sen böyle yaptın,bak buzdolabının ikinci rafındaki üçüncü çekmeceye" diyerek. :işsiz:
Heh aynı kayınpederim de böyle. Adamlar o kadar hizmet ederken mutfakta dır dırlanması batmıyor bana. Kayınvalide çoktan salmış zaten ipleri.:halay:

Başak Burcu mu

Ben soracağdım tam :KK70:

Bir tane de bende var bu modelden, kendisi ehlileştirilmiş bir başak burcudur :KK53:
Her şeye karışmıyor eskisi kadar, çünkü eleştirirse, eleştirilir, canını da okurum.
Onu eleştirin- ona karışın, öyle karışın ki sizi eleştirip-size karışmaya fırsat dahi bulamasın kendine "Acaba?" diye sormaktan. Ağzını açarsa ve size bulaşırsa, kendinin de didik didik edileceğinden tırssın :KK70:

Disimi fircalarken karissa agzimdan kopukleri saca saca gelde opuselim derdim. Karisilacak bi konu olmadigi icin ciddiye almadigimi bu sekilde gosterirdim.
Mutfak konusuna gelince de soylediklerini duymazdan gelirdim

Aynı mamülden bende de var bir adet. 10 yıldır adam aynı adam bıktım artık

Bence sana karıştığı zaman,tamam madem beğenmiyorsun sen yap de :) ay ne ilginç erkekler ya.
İlk zamanlar eşim de bana karışmaya kalkıştı bikaç kez sustum tartışmamak için sonra al kendin yap madem diye tepki verip hiç bişey yapmadım :halay: sonra vazgeçti. Şimdi de Bazen temizlik yapıyor,bazen mutfak dağınık olduğunda oraları topluyor ama asla yapamıyorsun demiyor. Yorulmuşsundur diye yardım edeyim diyor :dondurma:

Özellikle evliligin ilk aylarinda böyle oluyor... anasindan gördükleri var ya bu yaşına kadar, bizden de öyle davranis usul vs.. bekliyorlar.. onda dolayi eleştiriyorlar. Herkes kendi isine baksin de. Cenesini kapat.

Biz de yeni evleniyoruz, her şeye karışmaya çalışıyor.
Ama ben onun ilgi alanlarını belirledim elektronik eşyalardan o sorumlu, yani evle ilgili oda söz sahibi olmak istiyor, ona kullanım alanı açabilirsiniz:kahve:
Evde istediği herşeyi yapıyor sağolsun bana yardım ediyor ama benim yüzüme sürdüğüm krem, yediğim yiyecek herşeye müdahil oluyor. Kötü niyeti yok biliyorum sağlık açısından kendine mantıklı geleni yapıyor ama 28 yaşıma kadar gelmişim kendi yaşantım vardı bu zamana kadar birileri yönlendirmedi neticede bunu sanki anlamıyor

Back
X