• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam isiz....

benim eşimde 3 aya yakın işsiz kaldı ve o süre içinde hergün iş aradı.şimdi çalışıyor,eskisi kadar geliri ve saygınlığı olmayan bi işte çalışyo şuan.ama kafam rahat diyo,bi yandanda hala bakıyo daha kendine uygun yerlere.bence eşinizde geçici olarakta olsa istemediği bi işe girebilir.ben eşimin işsiz kaldığı sürede çalıştım,eşim çok gurur yaptı dahada hırslandı.evet bu devirde iş bulmak kolay değil ama iyi kötü az çok bi kazanç elde edilebilir.bide bişeyi merak ettim.üniversite mezunusunuz,evlenirken konuşmadınızmı çalışmayı.yani evlenirken eşiniz sizin üniversiteyi boşa okumadığınıızı çalışmak isteyeceğinizi biliyodu değilmi?? ya da çalışmamakta anlaşmışmıydınız evlenirken seni çalıştırmam falan demişmiydi merak ediyorum.lütfen az çok demeyin,allah kimseyi muhannete muhtac eylemesin.elimiz ayağımız tutuyosa çalışıp kazanmaya çalışalım.kendimize acındırmayalım.çok zor.allah kolaylık versin..

Afedersiniz arkadaşlar kimseye avuç açtığımız veyahut acındırdığımız yok.eşim eşimin işleri çok iyiydi.daha büyüyeyim derken battı.emekleri boşa gitti.velhasıl elindeki parayla tarla aldı.ondan igelirimiz var.evimizde kira değil.evlenmeden önce eşim almış.arabamızda var.
beni sıkan işşiz damgasını yemesi.kendimi huzursuz hissediyorum.bende aradım bulamadım.eşim sadece devlet memuru olmam konusunda ısrarlı.kimsenin 5 kuruşu geçmedi.valla kızlar attan eşeğe binmek çok zor oldu eşim sanırım bunun sıkıntısı

Ev araba varmıŞ en azından tarladanda gelır..suan asgarı ucret bıyere bıle gırse yetmelıı...

anladım ev var araba var gelirde var insanın maddi olarak çalışması için bir sebeb yok ama seninde bahsettiğin gibi bunun bir psikolojik boyutu var 4 sene gibi bir süre insan çalışmadan nasıl durur onu anlamadım hiç...gerçekten çevrenin söylemesinin bir nedeni var kimseye laf söylüyorlar diye kızma içten içten...50-60 yaşlarında yaşayacağı gibi yaşamaya başlamış daha şimdiden emeklilik hayatı...işi büyükse daha önceden şimdi ne olsa beğenmiyordur gerçekten dediğin gibi attan inip eşşeğe binme muhabbeti allah kimseyi gördüğünden geri düşürmesin bu hayatta yaşayacağın en zor şeylerden biri..ama bunun boyutunu fazlaca geçmiş eşin...seni çalıştırmamasıda çok anlamsız refahınız yüksek olsa bile çalışmalısın zaten kendin için..bu konuyu da aşmanız gerekecek bence...
nice üniversite mezunlarını cebinden çıkaracak ilkokul mezunları var çalışmanın kabilyetin mezuniyeti olmaz insan çalışmak istesin yeterki....ciddi bir konuşma yapman gerekecek bence eşinle

canım gelir olması güzelde 4 sene hiçmi evde ortumaktan sıkılmadı bişey üretememek zor ya evde olmak bile yorar senide onuda.

allah yardımcın olsun güzelim................

ama attan eşeğe binmek dedinde herşey biz insanlar için öyle değilmi adımımızı biraz daha sağlam tahtaya basalım....gelecğimizi gözönünde bulunduralım......
böyle bir durumda senin çalışıyor olmanın gururu olurmu?

tek iş olsunda kim çalışırsa çalışsın.....rabbm yardımcınız olsun inşallah yakın zamanda herşey yoluna girer

Yaaa kendi geçmişimden parçalar gördüm konunuzda. ben böyle bir evliliği 8 sene sürdürebilmiştim ve 1 çocuğuma rağmen boşandım. çünkü çalışmayıp evde oturan adama hiç kimsenin saygısı kalmaz hatta çalışıyor görünüp evine ekmek getiremeyen adama da... kusura bakmayın ama bir insan 4 sene nasıl iş bulamaz. olsa olsa bulduğunu beğenmemiştir ya da gerçekten iş aramıyordur. bir erkek hamallık yapar gider bulaşıkçılık yapar yine de ele güne karşı çalışıyo dedirtir kendine 3 kuruş da olsa ailesine bakar.

Siz ne olursa olsun çalışacaksınız. bırakınız kocanızı, ailesini bunu kendiniz için yapacaksınız. kusura bakmayın ama tecrübelerime dayanarak bu evliliğin hiç de iyi bir yolda olmadığını söylemeliyim. bir erkek 4 sene evde oturup bundan rahatsız olmuyosa 40 sene daha oturur gıkı da çıkmaz.siz de başkalarının evliliklerine özenip kalırsınız..
umarım çok sert konuşmamışımdır ama bu konularda çok katıyım.. söylediğim herşey tecrübeyle sabittir..

arkadaşımın yorumuna tamamen katılıyorum. bende bunu tecrübe ettiğimden 4 yıl iş bulamıyor yok elini atınca kuruyor falan bu kadar uzun bir zaman için sadece kılıfıtr. eşinizi iş beğenmiyor ya da 4 elle sarılmıyor demek ki alışmış yatmaya...:oklava:

Bence artık eşin bu durumu kanıksamış yoksa 4 yıldır iyi kötü bir iş bulurdu ne kadar çok gelirin olursa olsun ben bir erkeğin evde öyle boş boş durmasından bile rahatsız olurum erkek dediğin çalışacak isterse 10 tane dairesi olsun.Bu saatten sonra eşin hiç kimsenin boyunduruğu altına girip çalışmaz Aynı şey bir tanıdığımızın eşindede var adam 5 yıldır çalışmıyor ilk zamanlar iş aramış bulumamış şimdi kendine güvensiz hiç bir işi yapamayan bir insan olarak görüyor kendini bütün gün evde.Bence eşini sürekli uyar teşvik et karın tokluğuna bile işe girsin allah yardımcın olsun

benim anladığım kadarıyla ( yanılıyorsam düzeltin ) arkadaş eşinin işsizliğinden ziyade etrafın irdelemesinden şikayetçi baksanıza gelirinin iyi olduğunu filan ima etmiş son mesajında ........yağmurdan kaçarken de doluya tutuldu etrafı şikayet etmek için geldi şimdi kk nın hışmına uğradı ....
arkadaşım sen okumuşsun evde oturmak için okumamışsındır sanıyorum bence kompleks yapacağına işe gir çalış, emin ol kendini daha iyi hissedeceksin , etrafa karşı da daha başın dik olacaktır... bence eşinin de geçim derdi yoksa bile bir meşgale bulması lazım bu dünya öyle boş boş oturmakla çekilmez , yaşınız gençken üretin ki yaşlanınca tüketebileceğiniz birikiminiz olsun

benim anladığım kadarıyla ( yanılıyorsam düzeltin ) arkadaş eşinin işsizliğinden ziyade etrafın irdelemesinden şikayetçi baksanıza gelirinin iyi olduğunu filan ima etmiş son mesajında ........yağmurdan kaçarken de doluya tutuldu etrafı şikayet etmek için geldi şimdi kk nın hışmına uğradı ....
arkadaşım sen okumuşsun evde oturmak için okumamışsındır sanıyorum bence kompleks yapacağına işe gir çalış, emin ol kendini daha iyi hissedeceksin , etrafa karşı da daha başın dik olacaktır... bence eşinin de geçim derdi yoksa bile bir meşgale bulması lazım bu dünya öyle boş boş oturmakla çekilmez , yaşınız gençken üretin ki yaşlanınca tüketebileceğiniz birikiminiz olsun

kesinlikle katılıyorum :))))) bide şunu eklicem insanın nerelerden nerelerde geldiğini sen çok iyi görmüşüsn Alla h korusun dahda beterinin olmayacağının garantisi yok.sende çalış eşinde çalışsın hayata hazır olun.

Adana görünüyor yaşadığınız memleket. Eğer oraysa iş sıkıntısının olmaması gerek. Heleki ticaretle uğraşan birisi için. Çevremde böyle küçük şeyler satarak bile günlük baya bir kazanç elde eden var. Ticari olanakları zorlasın zannetmiyorum heleki 4 seneede bir şey başaramamış olsun. akrabamda koca fabrikaları olan tarlaları bahçeleri olan bir aile vardı kriz sebebiyle iflas ettiler herşey gitti. Ama şimdi küçük bir dükkanla tekrar başlamışlar ve gelirde idare eder fakat büyütebilme durumlarıda var gayet iyi gidiyor yani. Dolayısıyla mantıksız eşin öle demiş sende inanmışsın bulunur iş bulunmaz değil. Hem küçükten başlasın gurur etmesin sanırım ondan istemiyor.

dör yılda bir insan nasıl iş bulamaz ya...yoksa eşin işmi beğenmiyor..eşin rahatlığa alışmış anlaşılan..yahu sizi dört senede kim besledi?ne yer ne içersiniz?
sen çalışacaksın gurur meseleside yapmayın aranızda..
eşinede söyle eger gerçekten iş yoksa gitsin pazarda limon satsın simit satsın..işin ayıbımı olur canım.
birini tanıyom simit sataraktan evini geçindiriyor...eşimi seviyorum diyorsun bana iyi diyorsun da sevgide karın doyurmuyo maalesef..

senin eşin ne de güzel rahata alışmış
cidden ilginç yaa
erkek olupta 4 yıl evde oturmakk vay bee

eşinin gururu ne diye kırılıyomu onu anlamadım..benim eşim iyi kazanıyo ama ben çalışıyorum..her zaman bana para ver demek de benim gururumu kırar..alışık değilim..liseden sonra bile çalıştım..ünv.den hemen sonrada..alışkın değilim para almaya...
gururu kırılıyo eğer kusura bakma arkadaşım ama insanların dediklerine kırılsın o zaman 4 yıllık bi işsizlikde sanmıyorumki şanssızlıktan olsun..birazda tembellikten olamazmı? benim eşim.ünv.mezunu..işsiz kalsam limon bile satarım ne var diyo...bende zor duruma düşeceğime,millet bana acıyarak bakacağına hiç olmadı evlere temizliğe giderim yinede kimseye laf ettirmem..

ekmek elden su gölden ne diye çalışsınki . .
benim kayınpederimde yıllarca çalışmadı . . . oda hep iş bulamıorum dedi .ama insanın canı isteyince öle bir buluyorki . asıl mesleği aşçıydi şimdi bahçe işleriyle uğralıyor. mecbur çnkü çalışmaya . kolaymı ay başını getirmk tek kadın maaşıyla . .
Bir insan isterse herşey yapar.

ahh ahh çok zorr eşin çalışmaması benm eşimde çalışmıyor,ilk başta herşey çok güzeldi bende öğretmenmm ama zman geçtikçe çalışmaması çevredekilern sürekli sorması,6 aydır evliym ve şuanda çok mutsuzmm

gerçekten çok zor eşin çalışmaması.eşim daha yeni işe girdi ama 2 aylık işsiz kaldığı dönem bile yetti,sadece maddiyet degil manevi olarakta zor vede birbirini ne kadar seversen sev ilşkiyede yansıyor

evet zor bir durum benimki.öyle bunaldımki.evlendiğimiz zman eşimim işleri iyi değilmiş.bize söylemediler.1 yıl sonra eşim iflas etti.dükkanı kiraya verdi.ve 4 yıl çalışmadı evde oturdu.ne bunalımlar atlattım.kaynanamlardan gık yok tabi.neyse baya dişimi sıktım.ne kocamı nede ailesini incittim.sabır dedim.iyi olacak dedim.eşim bir dedğimi iki etmedi.ama evde işte.gurur meselessi çok yaptım.arkadaşlarım akrabalarım herkes laf etti.laf sokuşturmalar -hazır yemeciler filan fistan-sen üniversite mezunusun bu adamı niye aldın-kocan tembel filan.önce aileme anlatıyordum.sonra abilerim ablalarm zamanla bunları bana karşı kullanıyorlardı.ama eşim çok iyi bir insan ve kocamı çok seviyorum.
ama gelgelelim işşiz.benim çalışmam onu çok incitiyorki çalışamam izin vermiyor.ne yapacağımı bilemiyorum.3 eltim var.okumamaışlar ama eşleri üniversite mezunu.ben okumuşum eşim okumamış.kimsenin hayatında gözüm yok.ama ister istemez özeniyorum.gururum çok inciniyor.aldıklarını gezdiklerini gizliyorlar.(kaynanamın böle huyu var)sanki onları görünce bende kocamdan isteyecem diye.

hem kocama kızıyorum işşizliği yüzünden.ama gerçekten şans işte.adam neye el atsa kuruyor.etrafın daima sormasından çok moralim bozuluyor.içim öle acıyorki.kendimi kötü hissediyorum.içim öle acıyorki.

kayınpederimle konuştum.bana diyorki canını sıkma diyor.kaynanam her daim suspus.ben bunlara layık değilim diye düşünüyorum.ve eltilerimin bana acıyarak bakması gururumu onurumu incitiyor.abartuyormuyum kızlar.inanının :oklava: bunaldım.:mymeka:

Eşim iflas etti 4 yıl işsiz kaldı bunalımlar yaşadım kaynanamlar sus pus.. Demişsiniz, ne yapmalarını bekliyordunuz ki, ani eşinizi iflasa sürükleyen onlar değil ya... Sus pus olmayıp da ne yapmaları gerekiyordu onu anlamadım....

3 eltim var eşleri üniversite mezunu, ben okudum ama benm eşim okumamış.. Özeniyorum... Ne münasebet, eltilerinizle sizin durumunuzun ne alakası var ki... Eşinizle sizi zorla evlendirmediler ya, kendiniz eşinizi seçtiniz üniv okumadığını bilerek evlendiniz.. Şimdi niye eltilerinizin eşleri üniv mezunu diye onlara özeniyorsunuz ki, madem özenecektiniz siz de üniv. mezunu biriyle evlenseydiniz o zaman....

Eltilerimin bana acıyarak bakması gururumu incitiyor demişsiniz.. Ama sonraki yazınızda evimiz var arabamız var tarladan iyi gelirimz var dükan kiramız var diyosunuz.. Pardon ama size acımaları için hiçbir sebebp yokki aç değilsiniz açıkta değilsinz size niye acısınlar, bence siz eşnizin çalışmıyor oluşunu komplex yapmışsınız, ve size acıyorlar gibi algılıyorsunuz...

Eşiniz 4 yıldır çalışmayıp da sizi de çalıştırmıyorsa bunun onun gururuyla alakası yok... Evet eşiniz tembel, nasıl olsa gelirimiz var çalışmasam da olur diyor... Sizi de çalıştırmaması, tembelliği ortaya çıkmasın diye.. Karısı çalışıyor kendi yiyor demesin millet diye....

Ben ne eşinizi nede sizi sağlıklı görmedim kusura bakmayın... Bence millet onu diyor bunu diyor, yok eltilerim acıyor, yok ailem niye okumamış adamla evlendin diyor diye düşünmek yerine kendinize ufak da olsa bi iş kurmak için düşünün.... Madem ev var araba var, üstüne dükkan ve tarladan iyi gelir var ufak bir birikimle bir büfe olsun, bir cafe olsun bişey illaki yapılabilir, ufak işyerlerine yemek yapıp bile satabilirsiniz....
Ama siz de kocanız da iş bulmak, iş kurmak yerine gurur onur gibi lafların arkasında el elde dizdizde oturuyorsunuz....
Haa eksiğimiz yok gelirimiz iyi diyorsanızda oturun evde karı-koca neden rahatsız oluyosunuz...

eşiniz önceki işini batırmanın travmasını mı atlatamadı acaba? aynı şeyleri tekrar yaşayacağım diye, içten içe çalışmaktan korkuyor olabilir mi? erkekler için herhangi bir konuda başarısızlığa uğramak çok yıkıcı olabiliyor, onun için soruyorum.

Maddi sikinti cok zordur bunu cok iyi bilirim. Ancak Esinde istemez elbet böyle olmasini. Biryandan düsünmeden edemiyorum 4 yil icinde is bulamaz miydi diye. Bence bu okumuslugu bukadar kafaniza takmamaniz gerekir.. Herkezin üniversite okuma zorumlulugu yoktur ve kimse üniversite okumadi diye cahil deemek degildir.

Bence eltinlerinden görümcelerinden cok sen kendin kendini hor görüyorsun gibi geldi bana. Bence maddi sikinti yasasaniz bile bunu digerlerine yansitmayin. Allah size yar ve yardimci olsun canim.

Back
X