kocam niye bukadar tutarsız,patavatsız,lüzumsuz vs.vs.vs.vs

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
biz evleneli sadece 3,5 sene oldu.1 tane oğlumuz var.küçük bi çekirdek aileyiz işte...biçok kişinin benim gibi olduğundan eminim.eşimle 4 sene konuştuktan sonra evlendik.benim için çok ağladı,çok yalvardı ilişkimiz için, evlenmemiz için.ama şimdi gel görkiiiiiiiiiiii ((. gezmeye gidiyoruz milletin yanında çocuk gibi laf söylüyo.küçük düşürmeye,beni bozmaya çalışıyo.eve geliyoruz niye böyle yapıyosun diyorum.ben ne yapıyorumki diyo.gittiğimiz gezmede oğlum bişey istiyo mesela.ben ayağa kalkmadan, hemen kızıyo.otur yerine diyo.ben bişey anlatıyosam eğer hemen atlıyo.yok canım sende o öyle değil diyo.beni durduk yere haklıda olsam haksız çıkarıp,yalancı durumuna düşürüyo.milyonlarca kez kavga ettim.yapma bunu dedim.kendini küçük düşürüyosun ama benide küçük düşürüyosun dedim.kendi ailesinin yanında söylemediği kalmıyo.1 kez olsun cevap verdiğim zaman annesi hemen oğlunu savunuyo.sende şunu şunu yapıyosun ama diyo bana.gerçekten ben çok bunaldım bu evlilikten.durmadanda boşanmaya çıkılmazki ama((( çok büyük bi ders vermem lazım.iyice zıvanadan çıktı ama başkalarının yanında sesimi çıkaramıyorum.ters bişey söylesem hemen kötü gelin oluyorum.kendi babam bile damatlarının tarafında olunca kollayacak kimse kalmıyo.hep suçlu bizler oluyoruz.sıkıldım artık!!!

Ailenizin tutumu yanlış
Aileniz sizi savunsa,biraz kulağını çekse eşinizin belki kendini biraz toparlar
Annenizle konuşmayı deneseniz,babanızla konuşamıyorsanız

sizde onu bozup aynı şeyleri yapsanız anlamazmı acaba size ne yaptığını anneside girmeyiversin karı kocanın arasındaki muhabbete

Aranizda saygi yok anlasilan , peki ya sevgi ? eger seviyorsaniz degistirmeye calisin konusarak anlatarak.
Lakin sevgi yoksa artik , ki bunlari bana yapan birine sevgim azalirdi benim. Ayrilmak en iyisi. Arada cocukta olsa
mutsuzsan evlilik cehennem gibi gelir insana.

eşinin sana saygısı kalmamış kaç kez konuştum değişmedi diyorsun.huyu mu böyle acaba herkese karşı aynı mı canım:44:
keşke ailen eşini uyarsa senin arkanda olsa belki biraz akıllanır

Malesef çoğu evli çift de durum pek de farklı değil.
Üç aşağı beş yukarı,benzer durumları herkes yaşıyor.
Kimse ''ayy ne ilginç,ne tuhaf''moduna girip garipsemesin.
Evet var böyle yaygın bir erkek modeli,
nedendir bilinmez ama kadınların az şey bileninin makbul olduğuna inanırlar,
toplum içinde eşleri fikir beyan etse,gururlanıp mutlu olacakları yerde,
hırsından muhalefet olurlar.Sanırım bir çeşit kompleks buna sebep oluyor.
Boşanmayı gerektirecek kadar önemli bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Yılmadan,usanmadan inatla değiştirmeye çalışmak çözüm...
Kadınlar güçlü varlıklardır.çekip gitmekse bu durum için kolay olan.
Değişmese bile sonucunda,çocuğunuz için değiştirmeye çalışmak denemeye değer bir şey değil mi?
Ve şunu hiç unutmayın;hiç kimsenin evliliği kişilerin kendi ağızlarından anlattıkları kadar mükemmel değil:)
Malesef kadınlar hemcinslerini kıskandırmak dürtüsüyle mi nedir bilinmez,
eşleri ve evlilikleri hakkında mübalağa ederler:44:
Bence bir evlilikte çocuk varsa;
aldatma,fiziksel ve psikolojik şiddet,yalan haricinde çoğu şey halledilebilir.
Evet eşin,kadın ruhundan anlayan ideal erkek kıvamından,
tv kumandası hakimi,evin direği moduna geçmiş belli.
Ama eskiye dönmek için her yolu deneyebilirsin.
Tartışma olabilir,tatlı dille yılanı deliğinden çıkarmayı deneyebilirsin,
bir süre küsüp onu cezalandırabilirsin,
aile büyüğünüz olan sözünün geçtiği birinden yardım alabilirsin vs vs...
Ama erken pes etme!
Baktın olmuyor fikir ayrılığı gittikçe büyüyor,evliliği kurtarabileceğine inancın bitiyor.
O vakit bitirme kararını tekrar gözden geçirirsin.

Eşinden daha üstün yönlerin olduğu için eşin aşağılık kompleksine girmiş büyük ihtimalle. Ya ondan daha güzelsin, ya daha kültürlü/eğitimli vs. ama eminim ki ondan daha üstün özelliklere sahipsindir. Erkekler genelde bunu sindiremez ve o yüzden böyle davranırlar.

saygıdan yoksun eşine bu haddi sen veriyorsun. daha sert bir tepki göster, rest çek. bu tip karakterlere kötü davranmak lazım. büyük ihtimalle senin bir üstünlüğünden dolayı sana karşı kompleksi var ve egosunu tatmin etmek için seni küçük düşürmeye çalışıyor. dediğim gibi haddini bildir. bunun için rest çekmelisin. boşanma tehdidi vs. gibi.

aynı şey benim eşimdede var canım akrabalarının yanında sürekli küçük düşürür bi olay anlatırım o aslında öyle değil diye iddia eder çileden çıkarır beni öyle utanıyorumki bu durumdan sinirden içim içimi yer sürekli susturur beni beni sewdiğinden eminim yani ama anlamıyorum neden böyle yapıyor bende senin gibi uyardım eşimi kaç kere mesela ewde bi keresinde ilk defa bi yemek denemiştim çok kötü olmuştu bunu bile anlatmıştı yani açıklarımı anlatmaya bayılır onun yüzünden sinir hastası olucam galba

şimdiye kadar babam hiçbizaman arkamızda dayanak olmadı.hep karşı tarafı savundu.damat sen haksızsın demedi.
biz 4 kardeşiz ve 3 kız evliyiz.hiçbirimize de demedi şimdiye kadar gelin yavrum bi konuşalım.geçimiziniz iyimi kötümü ,
paranız pulunuz var mı.yiyecek ekmeğiniz,içecek suyunuz var mı diye sormadı.babam hep işin toz pembe boyutunda.
babamın düşüncesi şu: ''aman siz kaynana kayınbabaya iyi davranın.onların kulu kölesi olun.her istediklerini yerine getirin.onlar kızsın azarlasın sorun değil.siz yeterki geçinin'' böyle düşünen bi babaya ne anlatabilirsinki?
herşeyde suçlu sen olduktan sonra tek kelime açık vermemeye çalışıyoruz babamıza...

eşime gelince tv de yeni bi kanal çıkmış.bi hoca var ve yanında 3 4 tane açık saçık 1 ton boyalı kızlar.herşeye maşallah inşallah diyen kızlar...
bu kanalı eşimin babası bulmuş ve gösterdi böyle böyle diye.şimdi eşim tutmuş herkese geceli gündüzlü benim o kanalı seyrettiğimi,internetten bile bulup izlediğimi söylüyo.
halbuki o kanal bizim tv de yok.anlatmaya çalışıyorum.hemen tersliyo seyrediyosunya işte siyo.sesimi çıkarmıyorum.
eşimin kendi teyzeleri bile öğrendiler ,bişey olduğunda hemen beni savunuyolar.beni koruyolar.bakıyolar yüzüme ''ne diyim teyze diyorum.cevap versem ben suçlu olucam şimdi diyorum' onlar korumaya çalışıyolar ama yinede eşime okkalıca bi ders lazım.ya değilse herkesin yanında ikimizde küçük düşüyoruz.

Eşinize söylediklerini kanıtlatmayı deneseniz...Mesela kanal mevzusu peki hayatım varsa açarmısın kanalı nerde acaba ben neden bulamıyorum gibi

bence senin eşin kompleksli biri,kendini senden üstün görmeye çalışıp hep ön plana çıkmaya çalışıyor...o yüzdende saçma sapan hareketler yapıyor

o inşallah diyen hocayı biliyorum çok komik ya... eşimle biz de izleyip gülüyoruz... neyse gelelim esas mesleye..

bence babanıza çok kızmayın çünkü o da sizin mulu olmanız için kendince bir yol bulmuş gibi geliyor.. elbette size de bazen hak vermesi gerek ama demek ki sizi savunup da damadına kötü görünmek istemiyor..muhtemelen eşinizden daha akıllı ve oturaklı bir insansınız..sizi kıskanıyor.. başka insanlarla konuşacak birşeyi olmadığı için mi sizi koşuluyor sürekli acaba?? aklım almadı.... ya da siz evde sürekli hata bulan eşinizi uyaran bir yapıya mı sahipsiniz acaba ki o da sizi dışarda küçük düşürmeye çalışıyor....bir arkadaşın dedği gibi ona katılıp hak verseniz!!!!

Uyardığınız halde ne yapıyorum ki diyebiliyorsa ve gerçekten farkında değilse durum vahim.
Konuşmak ne kadar çare olur acaba?
Hiç konuşmasanız.
Evde de sessizliğinizi devam ettirseniz. Tavır almadan sadece mesafe koyarak, çok gerektiğinde konufşarak, sinirlenmeden, umursamadan. O zaman belki düşündürtebilirsiniz bu niye bana böyle yapıyor diye?
Mecbur kalır kendini düzeltmeye.

hayatım beni herkesin yanında bozuyosun, sürekli bir muhalefet durumun var, ben bişeyi yanlış söylüyorsam bile lütfen başkalarının yanında düzeltmeye kalkışma, bak tatlım bir daha böyle yaparsan, beni elalemin yanında bozarsan bende seni öyle bir bozarımki, konu değişir herkes bizi izlemeye başlar, rezil oluruz elaleme, çok doluyum , beni böyle bişey yaparak tahrik etme lütfen..
falan de bakalım, bu adam güzellikle uyarıdan anlamıyo galiba, sanırım biraz tehdit lazım :)

hehehehe yapmadığımı mı düşünüyosun :)))))))...defalarca uyardım.
bak dedim.başkalarının yanında azarlayıp küçük düşürmeye çalışıyosun,
her dediğime karşı çıkıp beni yalancı durumuna düşürüyosun.yapma dedim.
böyle yaparak kendini rezil ediyosun.benide arada gözden düşürüyosun dedim.
geçen gün eşimin yengesi bana yeğenimin okumayı söküp sökmediğini,nasıl okuduğunu sordu.
bende maşallah iyi okuyo dedim.eşim ordan hemen atladı yok yav ne okuyacak dedi.
halbuki çocuk gerçekten okumayı söktü ve okuyabiliyo.hep muhalefet,hep karşıt
.ben ne yaparım bununla bilmiyorumki.bu konuda kendi annesi bile kızdı.eğerki bişey söyleyeceksen evde söyle dedi.
başkalarının yanında açık verme oğlum dedi.haaa bizim yanımızda söylüyosun tamam neyse ama başkalarının ağzına laf verme dedi.
aynısının kayınbabam içinde söylüyo.sağolsun eşimin babasıda aynı.hııııhhhh demiş babasının burnundan düşmüş.
şimdi oğlumda dedesinin izinden gidiyo.huyları aynı dedesi..aynı evin içinde 2 tane muhalefet erkekle ne yaparım ben ilerde((

yerleşmiş kişilik davranışlarını değiştirmek zordur, siz eşinize anlatsanız da belki bir dikkat eder, iki eder sonra yine aynı durum olur. şu durumda zaten eşiniz bunu kabul etmiyor.

buna göre ne yapılabilir...

-kendinizi psikolojik olarak güçlendirin. başkalarının yanında sizin söylediğiniz birşey düzeltti, sizce söylediği doğruysa tamam, yok değilse üzerinde durmayın. başkaları -eşiniz bile olsa bu- sizin hakkınızda birşey söylediğinde önce kendinize sorun ''bu doğru mu?'' sonra doğruysa bunu alın, yoksa üzerinize alıp kızmayın yok yere.

bunu yerleştirmek, değiştirmek kolay olmayacaktır. siz buna ne kadar hassas olursanız eşiniz de o kadar bunu kullanacaktır.. bir kısır döngü gibi. siz ne kadar sessiz kalıp boyun eğerseniz eşiniz de o kadar üzerinize gelip sizi küçük düşürmeye devam edecektir. tabi başkaldırmak bu noktadan sonra ergenvari davranışlarla yapılırsa zarar verir. eşinize karşı durup siz de onu bozarsanız ilişkiniz bozulabilir yani. dengeleri oynatırken buna göre değip değmeyeceğini düşünmek gerekiyor.

önce kendinizi değiştirirsiniz, eşinize karşı olan tutumunuz da değişecektir. oğlunuzun peşinden gitmek istediğinde ve o hayır gitme dediğinde onun söylediğini dinlemez, kendi bildiğinizi yaparsanız. buna başta kızabilir eşiniz ama siz kendi ve ilişkinizin iyiliği için buna devam ettikçe o da geri adım atacaktır.

bu konu birkaç söz ya da tavsiyeyle çözülmez,yine de söylediklerim size biraz yol gösterebilir. eşinizin bu yönden değişmesi gerek, buna şüphe yok ama o tek başına değişse de siz de değişmezseniz ilişkideki bu döngü farklı bir alana taşınıp yine devam edecktir. siz kendinizi bu yönden güçlendirin.

son olarak...eşinizin böyle ileri gitmesine siz izn verdiniz. size ilk laf söylediğinde ağırlığınızı koysaydınız bunu bir daha yapmazdı. yapsa da sizin duruşunuzla geri çekilir ve vazgeçerdi yapmaktan. siz pasif kaldıkça eziyetini bu yönde artırmış. bu yüzden kendinizi güçlendirin, özsaygınızı artırın. eşinizin size böyle karışmaması için önce sizin gerçekten güçlü olmanız gerekir. yoksa eşinizi değiştirme çabaları siz böyle bir özgüvene sahip oldukça fayda etmez...

eskiye dönük düşünüyorumda.biz konuşarak evlendik.evlenmeden önce kıskanç olduğunu ve bazı şeyleri yapmamam gerektiğini söyledi.
bekarken gayet açık giyinen biri olmama rağmen nişanlandıktan sonra sıfır kolla bile gezmedim.kısa kollu giydim
.bi süre sonra kısa kıyafetler giyme dedi.uzun olsun dedi.file tarzı şeyler giyme dedi.sonra etek giymeme kızdı.
gittiğim gezmede ayakkabı giydiğime kavga etti.evlendik iyice bunaltmaya başladı.en sonunda kavga ettim.
sen bana hepten kısıtlama getirdin dedim.çevremdeki herkes çok değiştiğimi,eskiden bu tür şeyleri giymediğimi,şimdi ise tam bi rüküş olduğumu söylüyolar dedim.madem kapalı istiyodun gidip annenin bulduğu kızla evlenseydin dedim.ben gelemem bunlara dedim.
o kavgadan sonra birazda olsa karışmadı ama bu sıralar yine her giydiğime karışıyo.
yok açık olmuş,yok kısa olmuş,yok açık renkmiş,yok darmış,şöyleymiş,böyleymiş...çok taviz vermişim ben çoooooooooookkkkk ((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…