Kocam normal mi sizce !

Niye bunu sınırsız özgürlük olarak algılıyorsunuz? Muhakkak çocukların sınırlara ihtiyacı var. Ama bu eşyanın çocuğun o anki mutluluğundan daha önemli olduğu anlamına gelmez, gelmemeli. Halıdır yıkanır, olmadı büyüyünce yenisi alınır, sizi çok rahatsız ediyorsa koyu renk bi’şey alınır koyulur yerine. Bu aile içinde huzursuzluk yaratmaması gereken bir konu. Çocuklu ev dağınık olur, halılar, duvarlar ve hatta koltuklar lekeli olur. Gelen misafir de bunu anlar, anlaması gerekir. Sınır çocuğun kendine ya da başkasına zarar vermemesi için konulur.
Esyalara, dogaya vs. zarar vermemesi icin de sinir konulabilir. Ve tabi ki baskasinin alanina girip rahatsizlik vermemesi icin. Sinirlar iyidir, cocugu rahatlatir, guven verir.
Zaten resim yapabilmesi icin her turlu materyal saglanmis bir cocuk haliya yoneliyorsa bunun yanlis oldugu dogru bir uslupla, sevgiyle, sefkatle anlatilabilir. Yaraticiliga ket falan vurulmaz. Daha cok materyal saglarsiniz, ozgurce yaratmasina olanak verirsiniz olur biter. Cocuk bu olaydan da bir suru ders cikarir. Emegin kiymetini bilmek mesela. Evimizdeki esyalar asla onlardan kiymetli olmamakla birlikte hepsi emegimizin urunudur.

Çok büyük bir problem değil sonuçta çocuğu ile ilgilenmiş oyun oynamış ben olsam güler gecerdim. İlk defa olan biseyse bu kadar tepkiniz fazla olmuş. Çok gürültü yaptığımı bahane ederek demişsiniz muhtemelen sinirden tabakları dolapları carptiniz o da anladı salak değil ya

Ne alakasi var boyle diye diye herseydwn ellerini cekip sadece keyif yapmak icin geliyorlar eve, adam birseylerin farkinda degil alin yeni pahali bir hali bakalim bir daha cocukla oturup ciziyor mu ? Konu sahibi siz de alin cayinizj gecin karsisina tamm ama bunun lekes cikmaz burasj benm de evim misafrlerimj burda agrliycam ve yarin gidip yeni hali alacagiz de bakalim ne yapiyor
Bende diyodum muhalefet spor nerde kaldı:KK53:

hepiniz sahane annelersiniz, cocuklariniza cizdiginiz sinirlarla disiplinli bilincli gozu yok sahane bir nesil yetistiriyorsunuz, tamam cocuklar sinirlari bilmeli kuralli olmali, tamam en iyi sizsiniz...

cocuguna haliyi cizdi diye kizmayan sinirsiz doyumsuz cocuklar yetistiren bizleri de allah nasil biliyorsa oyle yapsin. insallah baska cocuk yapmayiz

hepiniz sahane annelersiniz, cocuklariniza cizdiginiz sinirlarla disiplinli bilincli gozu yok sahane bir nesil yetistiriyorsunuz, tamam cocuklar sinirlari bilmeli kuralli olmali, tamam en iyi sizsiniz...

cocuguna haliyi cizdi diye kizmayan sinirsiz doyumsuz cocuklar yetistiren bizleri de allah nasil biliyorsa oyle yapsin. insallah baska cocuk yapmayiz
Konuda çocuğa kizilmiyor koca bebek babaya kızılıyor

Esyalara, dogaya vs. zarar vermemesi icin de sinir konulabilir. Ve tabi ki baskasinin alanina girip rahatsizlik vermemesi icin. Sinirlar iyidir, cocugu rahatlatir, guven verir.
Zaten resim yapabilmesi icin her turlu materyal saglanmis bir cocuk haliya yoneliyorsa bunun yanlis oldugu dogru bir uslupla, sevgiyle, sefkatle anlatilabilir. Yaraticiliga ket falan vurulmaz. Daha cok materyal saglarsiniz, ozgurce yaratmasina olanak verirsiniz olur biter. Cocuk bu olaydan da bir suru ders cikarir. Emegin kiymetini bilmek mesela. Evimizdeki esyalar asla onlardan kiymetli olmamakla birlikte hepsi emegimizin urunudur.
Aynen öyle..halı yerine kıyafetler de olabilir önüne atıp çizin çizin yeter ki mutlu olsun çocuk eğlenin siz diyebilir miyiz ben diyemem.Benim mutluluğum da önemli ben mutlu çocuk mutlu.. güzelce oğlumu oradan alıp eline büyük karton verirdim ben olsam.Cocuk iki dk sonra unutur gider halıyı hafızası ne kadar ki zaten şu an.

bu babaya çocuk emanet edilirse ne demek? Bir kaç yorumda daha gördüm. Babaya çocuk emanet edilmez evet, o zaten bakar çocuğuna. Ben anneysem o da baba, ne demek emanet??
Hayır arkadaşım yanlış anlamışsın babaya çocuk emanet edilirse eglenirler gönüllerince evi batirirlar oyuncaklar ortada gezer duvarları yazar çizerler baba kız yada baba oğul eğlenerek evi dagitabilirler e biz kadınların çoğu temiz titiz olduğumuz için bu durumu genelde yadirgariz anlatmak istediğim oydu yanlış yere çekilmiş konu sonuçta anne baba ne yaparlarsa yapsınlar evlatları için herseye katlanirlar

Canını sıkma bence evinde çocuk olduğunu misafirlerin biliyor sürekli kısıtlanan çocuklar büyüdüklerinde öfke kontrolü yaşıyor . Canı sağolsun. Benim ablamın çocukları evin tüm eşyalarını mahfetti ama o hiç kızmaz çocuklarım daha önemli derdi çocuğum olunca anladım onlar çok değerli. Ama annenin evinde ağırla sözü çok saçma bi tek onun evimi ki böyle söylüyor. Rahatsız oluyorsa misafirden o gitsin😃

halımın ustune ortu serıyordum baktım olmuyor kaldırdım.
koltuklarımda ortu var ortunun olmadığı yrler kalem çizikleri.
halı boya gorduklerimi siliyorum.
en son şey yapmış masanın ustundekı papatya dantelın papatyalrını sarıya boyamış.
resım defteri,defterler evde gırla.
duvarlarda oyle sılıyorum.
bebklerının,dadakı oyuncakları mobılyaları da kendı desenlerıyle dolu.haftada bır sılınce geçiyor. bazende bnım yuzumu kendı yuzunu boyuyor.bazen su doldurup sulu boyayla ellerını boyayıp baskı yapıyor.bazende sehpaları boyuyor. koltuk örtulerı yıne renkarenk.mınderlerden çıkmıyor.deri koltuklarda da tukenmez kalem cıfle sıldım ama geçmedı.evıme gelenler de halden anlayanlar.kıbırlı kımseyı davet etmem zaten.etsemde kendı ayıbında boğulsun.hiç sınırlerını bozmya değmez.pis değilsin sonuçta.bulaşık parlatıcısyla sıl çıkarıyor lekeyı

Herkesde nekadar normal karşılamış halı, eşyaya zarar vermeyi. Adı da sanat olmuş.
Çocukda halı çizdi diye sanatçı olur kesin.
Eminim o an biraz eğlenip 5 dk sonra sıkılmıştır. İyiki halıdan koltuk, perde boyama geçmemişler baba oğul.
Çocukların mutluluğu eşyadan önemli değil tabii ama eşya boyadı diye çok mutlu olan çocuğu hiç duymadım, yada eşyaya zarar vermesine izin verilmediği için sanatsal yanı körelen çocukda hiç duymadım.
Çocuğun zaten suçu yok. Adam normal değil. Evet

Bir kova deterjanlı su ve birer bez verin baba oğulun eline halıyı temizlesinler. Hem yeni aktivite çıkmış olur ikisinede. Kaliteli vakit geçirsinler biraz daha.

Son düzenleme:
Back
X