- Konu Sahibi GazozGofret
-
meleknaz cevap için teşekkürler.
abimle sorunum o kadar çok ki. anlatmaya yoruluyorum ve hatırladıkca üzülüyorum. ama özet su aileden aldıgı güçle ben erkeğim artisliği yaptı bana ben de susmadım. susmayıp hakkımı aradığım için hep suclu ben oldum. hem ruhen hem fiziken bana çok zarar verdi şimdi aynı odayı paylaşan iki yabancıyız ve bana karsı hiç saygıısı yok dısarıdan biri görse aman ne beyefendi der ama evde tam bi canavar. ne diyim ya öyle cok sey var ki yazmayı içim almıyor artık tükendim. ailemle kesinlikle aynı sehirde okumak istemiyorum gidince özlüyorum ama anladım ki ben aile kavramını özlüyormuşum ailemi değil. annem çok az arıyo beni oradayken babam ise hiç. benim şu an en büyük hedefim sevdiğim mesleği şunu bunu gectim bir an önce okuyup başka bi şehirde iş bulmak çünkü üni okuduktan sonrada buraya dönme düşüncesine tahammül edemiyorum.
canım konunu okuduğumda çok üzüldüm çünkü sen yaşlarındayken bende benzer şeyler yaşadım ve aileme olan kızgınlığım yüzündn çok yanlış kararlar verdim şu hayatta inş sen benden çok daha mantıklı davranırsın sana tavsiyem ailenle yaşadıkların sende özgüven azalmasına sebep olmuştur muhtemelen bende öyle olmuştu çünkü sakın kendini değersiz görme olur mu sen çok özel ve önem verilmeyi hakeden birisin bunu sakın unutma her kararını verirkende önce benim mutluluğum diye düşün ailenle sorunların yaşın ilerledikçe düzelecektir ama bu dönemlerinin önündeki hayatı gölgelemesine izin verme.
Yazdıklarını okuyunca 9 sene evvel yaşadıklarımı gördüm o satırlarda.
Yoğun baskı. Özgür olma isteği. Ve buna ulaşabilmek için tek yol üniversiteyi kazanıp gitmek.
Su an hissettiklerin çok abartılı duygular, yoğun stres sana yaşadıklarını çekilmez hale getiriyor ama hemen çık bu psikolojiden.
Keyfine bak ve bir sene gerçekten iyi çalış- hiç demoralize olma, üniversite hayatı o kadar çok sey katıyor ki insana gercekten bir sene kapı dışarı çıkmadan çalışsan bile buna değer inan.
Ne okuyacağınla ilgili şimdi konusma bence, puanın gelsin, o zaman oturur adam akıllı ne istediğini söylersin..
Bence şimdi derin bi nefes al ve 9 sene sonrasını düşün. Okul bitmiş, işi gücü oturtmuşsun, işte sözün geçiyo keyfin yerinde.
bunlar için uğraşmaya değer bence. hiç demoralize olma ve kendine odaklan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?