Kocamdan habersiz cektigim kredi

Krediyi ne için çektiniz demek istiyorum herkes gibi? Ama belki eşiniz katıdır anneniz vs durumu yoktur bir şey olmuştur çekmişsinizdir olabilir.Ben saklamayı doğru bulmuyorum ama eşiniz hesap sorup katı kurallar koyuyor sanırım para konusunda.
Ödemeleriniz kaç ay daha devam edecek?
Söylemeyin çünkü zam almadan para nerede diye soran bir insan.150tl yi de ekleyince eksik olunca dahada soracak elbette.En azından ödeme bitinceye kadar bahsetmeyin.
Ama yaptığınız yanlış,eşler arasında gizli olmamalı.Veya para konusunda katılığıyla eşinizde saklamanızı gerektirmiş olabilir,öyleyse onun yaptığı da yanlış.

Aile içinde bu tarz konular hoş değil fakat 150 TL'yi kredi bitene kadar söyleme o zaman.

Sana burda yaptığınız çok hoş değil diye ahkam kesenlere bakma arkadaşım.Nedense herkes bi dürüstlük abidesi oluveriyo başına gelmedikçe. Kimbilir ailesine lazım oldu belki. Herneyse... Zam olayını söyle, duyulma ihtimali yüksek. 3000 lira çok değil, yakın arkadaşlarından yardım al biraz. Biraz harçlığından ödenir gider..

Ben eşime söylemeden çorap bile almam ya :) ve bu hesap vermek değildir. Güvendir saygıdır birbirine verdiğin. Hesap verir gibi asla söylemedim la arasında şunu aldım alcam bunu aldım derim. Kartlarımızın ekstrelerini oturur beraber inceleriz napmışız ipin ucu kaçmışsa biraz sıkalım kemeri deriZ. Bizim evliliğimizde habersiz kredi çekmek boşanma sebebidir. Ne o ne ben habersiz asla böyle şeyleri yapmayız. Herkesin ilişlisi evliliği arasındaki saygı güven değerleri farklı tabi ama çok yadırgadım açıkcası.

Ablam zorda kalmis cok ihtiyaci vardi odunc istedi soylemek istemedim. zaten borcumuz vardi o yuzden soylemedim boyle oldu

İnsan kemdi kazandigi paraninda kendisine ait bir borcunda hesabini kimseye vermek zorunda degil bence. Evli degilim ama paramn hesabini vermem kimseye borcum da olsa kendim oder kimseden yardim beklemem.Paranizin hesabini yapmasi cok sinir bozucu. ozgur ve hur bireylersiniz neticede evli olmaniz bu gercegi degistirmez.

Bence çalışan bi bayan için 3000 tl çok büyük bi rakam değil
Kaldı ki yeri geliyor alışveriş yapıyorsun
Alamadığın şeyleri almak için
Bence kapatma Şansın varsa kapat bi daha da asla yapma böyle bişey

Ablam zorda kalmis cok ihtiyaci vardi odunc istedi soylemek istemedim. zaten borcumuz vardi o yuzden soylemedim boyle oldu

Canım eşin bunları sorun edebilecek biri bence ben öyle hissettim tasvip etmesem de kardeş bu bende dayanamazdım.Zam olayını duyurma şuan.3 bin lira ödenir gider zaten.Ne kadar kaldı?

Tamam işte zaten muhakkak haklı bi nedeni vardır anlıyorum seni.
Zam olayını sakin söyleme krediyi bitir ve bidaha yapma cidden . Bekar olsan neyse derim de evlisin eşin kendi kardeşine gizli para verse ne yaparsın .

Zaten ablam ikibinini verecek subat gibi simdi bende 750 odedim subatta biter sanirim

tamam yaptıgın hata ama su anda acıklarsan guvensızlık olur hep acaba der.zammı soyleme bu etapta ama ablana da baska yerden para bulmasını yada azar azar odeme yapmasını soyle.borcun kapandgında ya da azaldıgında esıne durumu anlat.ama yuzlesmen sart bu durumunda nıye esıne acıklayamadın nıye cekındın.once bunun cevabınnı kendıne ver sonra da esınle bu olayı coz derim.Sadece kredıyı anlat zam olayını o gun yenı zam almaya baslamıssın gıbı anlat kı güzel haber moral bozan haberin tesirini azaltsın :) aile onemlı tamam da oncelık her zaman kocan olmalı

Valla böyle eşlerden hiç bir şey saklanmaz.Kuruşu kuruşuna soruyorsa yarın öğrenir 150 tl yi başına kalkar bana neden söylemedin ne yaptın der.

o ailesinin bu şekilde ihtiyacını gıderseydı
kıyamet kopardı dımı?

evlılıkte bu tarz seylerı hiç sevmıyorum
gizlilik iyi degıldır. bir şekilde birinin agzından kaçarsa senın huzurun bozulur ;)

İnsan kemdi kazandigi paraninda kendisine ait bir borcunda hesabini kimseye vermek zorunda degil bence. Evli degilim ama paramn hesabini vermem kimseye borcum da olsa kendim oder kimseden yardim beklemem.Paranizin hesabini yapmasi cok sinir bozucu. ozgur ve hur bireylersiniz neticede evli olmaniz bu gercegi degistirmez.
Hiç sevmiyorum üyelerle bu şekilde polemiğe girmeyi ama o da öyle değil işte. Öyle olmuyor bu işler. Herkes " ben özgür hür bireyim" der birbirinin arkasından dolap çevirirse bir senede gırtlağa kadar borca batmak işten değil.
Ha şunu söylesen anlarım, çalışıp kazandığı paradan ablasına borç ya da hibe her neyse para verme hakkkına sahip. Ama bunu yaparken adamın da aynı ieyi uapabileceğini peşinen kabul etmiş olursun . Bu anlaşılır birşey ama yok efendim herkes hür, herkes özgür kimse kimseye hesap vermek zorunda değil diye birşey kabul edilebilir değil.

Hiç sevmiyorum üyelerle bu şekilde polemiğe girmeyi ama o da öyle değil işte. Öyle olmuyor bu işler. Herkes " ben özgür hür bireyim" der birbirinin arkasından dolap çevirirse bir senede gırtlağa kadar borca batmak işten değil.
Ha şunu söylesen anlarım, çalışıp kazandığı paradan ablasına borç ya da hibe her neyse para verme hakkkına sahip. Ama bunu yaparken adamın da aynı ieyi uapabileceğini peşinen kabul etmiş olursun . Bu anlaşılır birşey ama yok efendim herkes hür, herkes özgür kimse kimseye hesap vermek zorunda değil diye birşey kabul edilebilir değil.
Hanimefendi sanki benin evimin icini biliyorsunuz sunu soyleyim ben bugun esime bunu soylesem hic bisey demez sadece onuda sikmak istrmedim ayni zamanda ailesine yardim etmesine bende hic kizmam onlarla yasiyorum zaten sizden istirham ediyorum yazmayin baska yorum konuma. Selametle kalin lutfen

yok canim niye polemige girelim ki hepimiz dusuncrelerini soyluyoruz. kendi borcundan sorumlu olamayacak bir adamla ben evlenmem sahsen bende ailemi zor durumda birakacak bir borcun altinada girmem. Boylece kimse kimsenin parasinin hesabinida yapiyor olmaz. Dedigim gibi evli degilim yanlis dusunuyor olabilirim ama kisisel olarak ailemden kimseye paramin borclarimin hesabini vermeyen biriyim. Evlenncede bu durumun degismesini istemem evlilige maddi bir anlam yuklemek, esimi kisitlamak fazla dogru gelmiyor bana

yok canim niye polemige girelim ki hepimiz dusuncrelerini soyluyoruz. kendi borcundan sorumlu olamayacak bir adamla ben evlenmem sahsen bende ailemi zor durumda birakacak bir borcun altinada girmem. Boylece kimse kimsenin parasinin hesabinida yapiyor olmaz. Dedigim gibi evli degilim yanlis dusunuyor olabilirim ama kisisel olarak ailemden kimseye paramin borclarimin hesabini vermeyen biriyim. Evlenncede bu durumun degismesini istemem evlilige maddi bir anlam yuklemek, esimi kisitlamak fazla dogru gelmiyor bana

Hanimefendi sanki benin evimin icini biliyorsunuz sunu soyleyim ben bugun esime bunu soylesem hic bisey demez sadece onuda sikmak istrmedim ayni zamanda ailesine yardim etmesine bende hic kizmam onlarla yasiyorum zaten sizden istirham ediyorum yazmayin baska yorum konuma. Selametle kalin lutfen
Konuna kimin yorum yapıp kimin yapmayacağına sen karar veremezsin. Öyle ise kimlerden yorum istiyorsan onlara özel mesajla sorsaydın yorumlarını. Ayrıca benim cevabım pelin adlı üyenin " evlilikte herkes hür, herkes özgür, kimse kimseye hesap vermek zorunda değil" yorumuna idi. Kaldı ki yaptığın şeyin yanlış olduğunun sen de farkındasın; doğru birşey olsa bu kadar huzursuz olmazdın. Önce iyice okuyacaksın sonra çemkireceksin.

Krediyi habersiz çekmeni çok yadırgamadım ama eşinin sana kuruşu kuruşuna hesap sormasını çok itici buldum,
bilmiyorum ama bir erkege gercekten yakışmıyor bu durum.
Zammı da söyleme.
çalışan kadınlar böyle kara duşunuyorsa kendi paraarının hesabını vermeyi vayy çalışmayan kadınların haline yazık çok yazık kadınlar adına

Back
X