kocamin aceleciligii

toprakay

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
18
0
6
Antalya
Merhaba arkadaslar ben yaşadığım durumu anlatmak istiyorum lutfen bi akil verin yardimci olun esimle hep tartismalArimiz oluyor tabi bu aileden kaynakli oncede konu açmıstim bunla ilgili..

neyse bugun yaşadığımız olayi anlatayim beni acele bi sekilde is yerime birakti ki daha mesai saatime var sonra ewe dondu tabi ardidan telim çalıyor baktim esim.

kendi anahtari ewde kalmış bendeki anahtari almak icin hemen asagi in ben anahtari almaya geliyorum dedi kapatti.neyse ben is yerimden ciktim anahtari verdim.simdi ne war bunda diceksiniz ama oyle degil esim trip atiyor sanki ben unuttum anahtari soguk dawraniyor neyse dedim cunki ben bisey desem tartışma başlayacak.

ayni şeyler hep basimiza geliyor söyle ki cocugu dr goturecegiz randevu aldik ben is yerinden izin aldim sadece cocugun uzerini degistirdm kirli kiyafetle cikilmaz disari bu yuzden esim gec kalicaz diye son hız dr gidiyoruz acele acele yavas kullan bak çocuk var yol tehlikeli yok dinlemiyor o hızla giderken teker yarildi arabanın.tam 2 saat gec kaldık dr ve cocukla ben araba icindeim.hava yagmurlu cocuk durmuyi iyice sinir oldum..araba tamir oldu biz basladik tartismaya

yani onun her acele edisi ve zamaninda yapmak istemesi boyle sonuclsra yol açıyor bunu nasil degistirebilirim yada kendimi nasil

kontrol edebilirim cunki tartisma icin yer ariyo sabahki anahtar icin geri

donduya onun sinirini cikrtmak icin sanki ben stres topuuym uzun kusura bakmayin ama bi fikir verin sinirlrnmek yada tartisma cikmamasi icin ne yapayım

aynı şeyleri benim abimde yapıyo. dışardan bi şey yokmuş gibi görünsede büyük sorunlar yaratıyo. herkesin elini ayağına dolaştırıyo sonra suçlu biz oluyoruz karışıyosunuz işime diye.

ayyyy benim babamda bir araba kullanır sanki arabada doğuracak kadın var sanırsınız.
Öyle agresif öyle acele.
Bi insan gibi gidemeyiz bi yere.
Geçen sene köye gideceğiz babam daha iki aylık şöfordu o zaman ve ilk uzun yol tecrübesi aynı zamanda. 6 saatlik yolu 4,5 saatte gittik ibre hiç 140 dan aşağı inmedi.
Ve köye gittiğimizde tekerde çiviler vardı
Ya yarılsaydı o hızla bizim halimiz ne olurdu.

çok sinir oluyorum çok hemde böyle gereksiz agresif aceleci insanlara.
Bi de bu tipler sadece kendi işlerinde böyle oluyorlar.
seni saatlerce bekletir hiç umuru olmaz.
Benciller işte.

Annem 30 yıldır çekiyor bu huyunu ve daha başka huylarını.
Ama en en kötüsü gereksiz agresifliği.
evde hepimiz çok iyiyizdir ama, babam varken evde gerim gerim geriliriz.
evde babam yokken var ya resmen özgürlük mutluluk fışkırıyor öyle bir rahatlık.

Allah size sabır versin ne diyeyim çok iyi bilirim dediğiniz durumu.
Saçmalıktan başka birşey değil.

Annem bazen söyler "ne gerek var bunlara?" diye biraz sakinleşir sonra yine tam gaz devam
değişmiyor huy bu

albenden de o kadar
benim esim de oyle
nefret ederim onunla bir yere gitmekten?
Bizim arabamiz yok Gidecegimiz yere munubuslerle gideriz
beni bir yere goturecek oldumu aksamdan baslar
sabah erken kalk evden bilmem kacta cikmamiz lazim yok trafik yok bilmem ne
gec kaldik acele et
cabuk ol!hadi! cabuk?! Cabuk! Cabuk !
Nefret ediyorum yaaa onun yuzunden evde unuttugum seyler oluyor
sonra suclu ben oluyorum...acele ettiriyo elim ayagima dolasiyo
biniyoruz munubuse munubus kalabaliksa benim sucum cunku hemen basliyo BEN DEMİSTİMlere
hayir bende boyle yavas haraket edeb birisi degilim yani

Hatta elim cok cabuktur ama o boyle panik yapinca elim ayagima dolasiyo...

Bende takip edeyim burayi belki birseyler ogrenirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Aceleci bi yapıya sahip olabilir, bunu değiştiremezsin
Ama anahtar unuttu diye sana kızamaz, saçmalamış
Yeri gelince de hakkını savun, aman sorun çıkmasın diye susarsan tepene çıkar
Kendisi çalışmıyo mu, sana servis çekip durmak dışında

albenden de o kadar
benim esim de oyle
nefret ederim onunla bir yere gitmekten?
Bizim arabamiz yok Gidecegimiz yere munubuslerle gideriz
beni bir yere goturecek oldumu aksamdan baslar
sabah erken kalk evden bilmem kacta cikmamiz lazim yok trafik yok bilmem ne
gec kaldik acele et
cabuk ol!hadi! cabuk?! Cabuk! Cabuk !
Nefret ediyorum yaaa onun yuzunden evde unuttugum seyler oluyor
sonra suclu ben oluyorum...acele ettiriyo elim ayagima dolasiyo
biniyoruz munubuse munubus kalabaliksa benim sucum cunku hemen basliyo BEN DEMİSTİMlere
hayir bende boyle yavas haraket edeb birisi degilim yani

Hatta elim cok cabuktur ama o boyle panik yapinca elim ayagima dolasiyo...

Bende takip edeyim burayi belki birseyler ogrenirim

Nasıl değişir bilemedim ki ?
Benim babamda başka şeye sinirlenir sinirini bizden çıkarır .

Nasıl değişir bilemedim ki ?
Benim babamda başka şeye sinirlenir sinirini bizden çıkarır .

aynı şeyi bizimkide yapardı bir gün annem öldü... yarım saat geç gelseydi hiç bir şey olmayacaktı..... kimsenin sinirini sizden çıkarmasına izin vermeyin... binmeyin arabasına.... trafik affetmiyor... ne demek çocuk olan arabada sürat yapmak... Allah korusun çocuk fırlayabilir arabadan oluyor bunlar... kendi işinizi kendiniz halledin bu saatten sonra adamın huyu değişir mi sizce...yavaş yavaş bireyselleşin gerekirse ehliyet alın....

o zaman mesela 8de bir yere gidecekseniz 7de cıkın evden eğer o saatten daha öncesinde çıkmanız için baskı kurarsa aşkım yetişeceğiz bak saat daha erken tam 7de çıkarsak erkenden orada oluruz ldaha da erkenden gidip ne yapacağız lütfen sakin ol diyip rahatlatmaya çalışın..

sonuçta huyunu öğrenmişsiniz sizde oyalanıp son dkya bırakıyorsanız işinizi daha da tedirgin oluyordur... onun koşuşturmasına gerek kalmayacak bir şekilde ayarlayın durumları...

benim babamda çok aceleci her şeyi anında olsun ister aklına bi şey geldimi hemen yapar eşimde tamm tersi dünya yansa umrunda değil bi yere gideceksek sıkıntı basar bana iki saat çıkamaz evden döner durur bi şeyde yapmaz ben hep onu beklerim bi yere 8 de gideceksek 7 de derim ama yine aynı bi şey farketmezzzz offf bazen çok bunalıyorum onun uyuşluğundan ikiside zor durum yanı acelecilikte uyuşuklukta insanu bunaltıyor ortası yokmu bunlarınn :44::44::44::44:

Valla kötü bir durum eğer hep böyle yapıyorsa gerçekten karekteriyle ilgisi var ama eğer arada bir yapıyorsa stres ten kaynaklanıyor olabilir Melisa çayı bu duruma çok iyi geliyor strese ve kalbe çok faydalı ayrıca uyku sorununa birebir bitkisel ürün satışını yapmıştım daha önceden ordan biliyorum müşterilerim gayet memnun kalmıştı tavsiye ederim canm :106:

Benim eşim de boyle yapiyordu evden cikiyoruz bi yere gidecegiz onun telefonunu cuzdanini falan hep ben dusunecegim gibi davraniyodu ve ben hep susuyordum tartismamak icin fakat artik bana bişeydedigi zaman senin yapmam gerekiyo falan diyorum bazi kisiler yaptigi hatanin farkinda olamiyor ee bunu da hatirlatmak bize düşüyor simdi eşim daha anlayisli maşallah deyim malum bunun icin cok cabakadim

ıyı akşamlar arkadaşlar

cevap ve önerıler için teşekkürler.keşke bu durum ara sıra olsa.. bıyere gıdecek olalım yada benı bi yere bırakacak olsun hep acele hep koşuşturma

gıdecekmıyıs bı yere hadı hadı... hazırlan. cabuk ol.. oyle acele acele olunca olmuyo elım ayagım bırbırıne gırıyo sonra bıseymı unuttum sunu unuttum dıyelım hem tartısır hem hızlı bı sekılde ewe gerı doner.

aslında anlatıyorum boyle olunca olmuyo işlerımız iyice aksıyor dıye yok dınlemıyor.

bı arkadas sormuş eşimde calışıor. ıkımızın mesaı başlama saatı arasında 30 dk var calıştıgımız yerde bırbırımıze yAkın..

bende oyle agır ayak bırı deılım herseyı hemen yapmaya calışırım..ama yınede yetışemıyorum bende bunu anlamıyorum.

tartıştık dedım bır gun sadeece bırgun sen bu ewın ıçınde benım yaptıklarımı yap hazırlan kendını benım yerıme koy bende senın yaptıklarını yapayım belkı işte ozaman anlarsın..dıye.

Aynı dert bende de var inan, bu sadece erkeklere özgü bir sorun değil. Tamamen yetişme tarzından kaynaklanıyor. Bu aceleleciliğin 2 sebebi vardır genelde ,ya çok evhamlıdır ya da işini son ana bırakıyordur. Eğer işini son ana bırakıyorsa yetiştirmek için hep acele ediyordur. Bi yere yola çıkacağınızda veya sabah biyere gideceğinizde erken çıkmaya erken uyanmaya çalışın daha rahat hareket edecektir. Eğer evhamsa çok ta yapabileceğin birşey yok, önce bunun psikolojik bir problem olduğunu kocanın kendisinin kabul etmesi lazım, sonra ya psikolojik destek alır ya da kendisi düzeltmek için çaba gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…