- 11 Nisan 2011
- 2.677
- 51
- 163
- Konu Sahibi ndyatasayar
''Evet arkadarşlar ilk önce pc nizde keylogger olup olmadığını nasıl anlarız bunu acıklyorum:
CTRL+ALT+DELETE Ye Basın ve Oradan işlermere gelin Orda servicesVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs wardır bunun yanında SYSTEM yazması lazım
Eğer SYSTEM değilde yanında Kullanıcı ismi yazarsa Örn: ADMİN gibi
Anlayın ki pc dinzde keylogger war !
Keylogger dan kurtulma:
1.ilk önce Başlat/Çalıştır/msconfig Bunu yazın Ordan Başlangıca GElin ve Bütün işlemleri Devre dışı Bırak De Sonra pc nizi yeniden başlatın
2.Bilgisayarım/C/windows/system e gelin ORdaki servicesVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs i silin
3.Sonra yine Calıştır/msconfig a girin Tekrar başlangıc bütün işlemleri Uygulaya tıklayın Ve pc nizi yeniden başlatın Ve artık Keylogger dan kurtuldunuz!...
İsterseniz CTRL+ALT+DELETE ye gir işlemlere gel servicesVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs in yanına bakın''
''Basit bir keyloggerdan kurtulmak için Başlat>Çalıştır "msconfig" (tırnaklar yok) yazıp açılan pencereden Başlangıç sekmesine gelerek listede açılışta çalışmaya başlayan programları görerek keylogger programınıda tespit ederek başlangıçta çalışmasını durdurabilirisiniz.
Bazı gelişmiş keyloggerlarda ise keyloggerları yok etmek bu kadar kolay değildir.Şimdi size bu programlardan nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağım.
Ghost Keylogger programının bilgisayarda çalışıp çalışmadığını öğrenmek için synconfigVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs adlı dosyayı aratıp sistemde olup olmadığını öğrenebilirisiniz.
Ve ghost keylogger programının hangi dizinde olduğunu öğrendikten sonra o dizine gidip uninstall.bat dosyasını çaılıştırın.Artık ghost keyloggerdan kurtuldunuz.
Diğer bir keylooger programı olan iOpus starr programının sistemde olup olmadığını anlamak için windows\system klasöründe starrcmdVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs dosyasını aratın.Eğer öyle bir dosya varsa ve kaldırmak istiyorsanız Başlat>Çalıştır "starrcmd" (tırnaklar yok) yazın ve çıkan programda settings sekmesine gelin.Ardından Advanced Setup tuşuna basarak "Uninstall Starr" diyin.Bir diğer yöntme ise Başlat>Çalıştır "regedit" (tırnaklar yok) yazıp kayıt defterini açarak düzen>bul a gelip wsysVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs diye aratıp çıkan tüm kayıtları silmeniz gerekir.
Bir diğer Keylogger programı olan Invisible Keylogger Stealth programının sistemde olup olmadığını anlamak için vikxd.vxd dosyasını aratın.Eğer öyle bir dosya sistemde
bulunursa kaldırmak için program ekle/kaldırdan iks yazan programı kaldırmayı deneyin.Eğer öyle bişi yoksa windows klasöründe system.ini dosyasında bulunan
"device=vikxd.vxd" ve "vikxdlog=c:\kitkat\kitkat1.dat" yazan satırları silin.
Bu keyloggerlardan kurtulmanın bir diğer yöntemi ise Anti-Keylogger programını kullanmak.Programı [Only Registered Users Can See Links] adresinden indirebilirsiniz.Program
keylogger ları bulup kaldırabiliyor.Yanlız deneme sürümünde sadece keylogger ları buluyor.Yani kaldırmıyor.Programın tam sürümü için biraz parayı gözden çıkarmanız
gerekiyor.Tabi crackleyip belesh kullanmakta sizin elinizde..''
böle bişi buldum internette
ne kadar doğru bilmiyorum ama
canım tşkr edrm zahmet edip bakmışşsın. ama çok karışk ben yapamam galiba neymş bu casus programı böyle işin içinden çıkamadım yaa yükleyp yüklemedgide belli deglll