• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın fanatikliği

Herkese merhaba hatun kisileri

Oğlumun mayıs ayında doğum günüydü 17 gün kapanmaya denk geldiği için ailecek bir kutlama yaptık..hediyeler daha sonra gelmeye başladı buraya kadar bir problem yoktu.Bugün dayımlar bize uğradı oğluma hediye getirmişler eşimde uyuyodu son gunlerde ailecek zor zamanlardan geçiyoruz babam mide kanamasi gecirdi sagolsun esim hem babamla cok ilgilendi hemde cocukla e bide kurbanlarla ugrasti ..bende uyandirmaya kiyamadim uyu sen toparlan biraz dedim…dayimlar hediyeyi giydirmişler dogal olarak ,hediye sort ve fenerbahce formasi…esim koyu bir besiktasli ayrica zaten Trabzonlu..biz konustugumuzda kimse cocuga baski yapmicak hangi takimi tutmak isterse onu tutucak dedik bu sekilde anlastik…her neyse esim uyandi cocukla ilgileniyo bende yemek yapiyodum arkami dondum surat bes karis tuhaf bakiyo dedim noldu yok bisey dedi…sonra dank etti dedim neye sinirlendigini anladim gittim ustunu degistirdim cocugun ama hala trip atiyo bana sanki ben giydirdim cocuga…o surat asinca bende hic aciklama gereginde bile bulunmadim daha once de bu takim muhabbetleri yuzunden esim cok sinirlenip “bak dayina soyle ustume cok geliyolar benim hassas noktam onlari uyar ben kendimi tutuyorum saygisizlik yapmak istemiyorum ama bu kadar ustume gelmesinler kalpleri kirilicak” demisti ve suan dis biliyo ve muhtemelen onlari benim giydirdigimi dusunup surat yapiyo yada dayimlarin bunu kasti olarak yaptigini dusunuyo…ben bu adama ne yaptiysam anlatamadim bu kadar fanatikligin iyi olmadigini sacma sapan muhabbetler yuzunden gerildigimizi. Gercekten cok bunaldim gerginlik olucak diye aklim cikiyo bir araya gelindiginde.Esimin bunu yenmesi icin ne yapmam lazim karadeniz inadi tuttu mu kirmak mumkun degil cunku…
Dayın kabahatli. Zaten
Sen de
Eşin görmeden cıkarıp yoketmeliydin

(futbol benim için dünyanın en anlamsız en sacma sapan işi. Ama her ne olursa olsun eşiniz acık net söylemiş beni tahrik etmeyin diye. Dikkat edeceksiniz)

Eşiniz bozuldu diye çocuğun üstünü mü değiştirdiniz🙄
Bu kadar şımartmayın bu adamları yahu.
Benim eşimde fanatik galatasaraylı babamda fanatik trabzon. Babamda trabzon forması getirdi gayet giydirdik küçük gelene kadarda giymeye devam etti. Babamın getirdiği hediyeye çocuk gibi triplendiğini düşünemiyorum bile bide bozulmasın diye üstünü değiştireceğim falan..
Hadi o sizin babanız. Torununa tuttuğu takımın formasını giydirmek istemiş. Heves etmiştir, gönlü olsun diye normal karşılanabilir. Ama dayı kim? Dış kapının mandalı bu durumda. Bir de Trabzon Galatasaray belli bir yıla kadar kardeş takımdı 😂. Arena’daki bol kartlı maça kadar. Trabzonlu Beşiktaş taraftarı bir adamın çocuğuna Fenerbahçe forması giydirmekle ikisi aynı şey değil.

Bir de şu var. Ben de sevgilim de koyu Galatasaraylıyız. Babam Fenerli. Çocuğumuz olursa ona Fenerbahçe formasını giydirmeyeceğimizi bildiği için babam asla gidip almaz. Alır giydirirse bana da eşime de saygısızlık yapmış olur.

Olay formadan çok, konu sahibinin eşinin “ben sevmiyorum böyle şeyler, takım muhabbetine hiç girmeyelim, başka takımın formasını alıp çocuğuma giydirirseniz ben de sizin torununuza aynısını yaparım” şeklinde bu durumdan rahatsız olacağını dile getirmesine rağmen bunun yapılması. Sınırlarının ihlal edilmesi. Kendisine saygı duyulmaması. Kasıtlı bir davranış var burada, konu sahibinin eşini sinir etmek için yapılmış. Futbolla alakalı olduğu için sizlere saçma geliyor olabilir. Anne babasının kararına saygı duymayıp çocuğa yapılan bir müdahale var burada.

Arkadaslar hepiniz dayimi hakli buluyomusum gibi bir tutum sergilemissiniz…ben konustum forma olayindan once de konustum yapmayin damarina basmayin dedim…hatta o mac muhabbetinden sonra evime de almadim yemege veya oturmaya bugun de gecerken ugradilar…ben giydirdiklerinde de gelini esin bjk liydi dimi diyince evet ama biz karar almistik cocugumuzun kendi kararlarini verebilecegi konularda baski yapmicaktik dedim bunu da duydular ama yine ayni terhane koskoca insanlarin girtlagina yapisamam laftan anlamiyolar bende esime laf anlatmaya çalışıyorum bu onu ezdirmek icin degil huzurumuzun kacmamasi icin…goruldugu uzere onlar gitti 26272881. Ruyasinda ama biz esimle durduk yere gerildik gerek var miydi😔 Diyorum bak sinir ettiklerini anladiklari icin ustune geliyolar umursamazsan onlarda birakir konustum olmadi tavir aldim boyle yigen mi olur dendi goruyosun dedim daha ne yapabilirim
Neden eşiniz gelmeden çocuğun üzerinden çıkarmadınız peki formayı? Ya da hadi siz içerideyken giydirdiler siz görmeden, geldiğinizde çıkartsaydınız. Çocuğa baskı yapmamaya karar verdik demek de başka takım formasını giydirmelerine davetiye çıkarmak oluyor. “Eşim bundan hoşlanmaz” deyip çocuğun üzerinden çıkarmalıydınız. Dayınız bunu kasıtlı yapmış. İyi niyetli değil.

Gerilmenizin, aranızın bozulmasının, tatsızlık çıkmasının suçlusunu eşiniz olarak görüyorsunuz hâlâ. Oysa değil. Suçlu dayınız. Eşiniz abartmıyor. Eşinizin yanında olmalısınız. Umursamaz davrandığı sürece de çileden çıkarana kadar üzerine gelirler eşinizin. Bu bir çözüm değil. Çözümü en ufak bir davranışa tepki vermek ki yapamasınlar.

Ne biçim yeğensin muhabbeti yapıyorlarsa da demeniz gereken “asıl sen ne biçim dayısın, eşimin hoşuna gitmiyor işte bu, ona saygısızlık yapıyorsun aramızı açıyorsun”. Bu kadar basit.

Ben kedimin üzerinde Fenerbahçe ya da Beşiktaş forması görsem bozulurum 😂. Tasma alırken bile renklere dikkat ederim. Kedim siyah, çok az beyazları olduğu için erkek arkadaşım “bu kesin Beşiktaşlı” diyor, buna bile uyuz oluyorum ben.

Esimin bu kadar fanatik oldugunu anlamadim cunku biz farkli sehirlerdeydik evet tuttugu takimi biliyodum ancak aramizda veya baska biriyle hic bu sebepten bir tartisma olmadi,duymadim en azindan… ta ki evlenip dayimlar yemege geldigi gun fb bjk maci olana kadar…o zaman cok ustune geldiler ve ogun bugundur maalesef bu sekilde beni uzen arada kalmam anlatsam bile anlayacaklarini dusunmuyorum malum bu dusunulecek birsey hediyeyi giydirdiklerini gordum gelinleri esin besiktasliydi demi dedi evet dedim biz bi karar almistik takimla ilgili yada kendi tercihlerini yapacagi konularda serbest olacak cocugumuz dedim bunu onlarda duydu zaten ondan 5 dakika sonra degistirme fisi icinde ama etiketini kopartildi dendi…benim esimi degistirmek degil sadece bu kadar sinirlenmesi hemde bir takim yuzunden ona zarar.bizim ekmegimizi asimizi takim vermiyo adamlar oynuyo parasini alip keyfini suruyo tamam zevk alabilirsin ama bu senin huzurunu kaciriyosa sinirlerini bozuyosa biraz daha frenlemelisin kendini dedim
Ekmeğinizi dayınız mı veriyor peki eşinizi çiğnetiyorsunuz? Eşime yapılan bana yapılmış kabul ederim. Kimse sinirini bu kadar bozamaz. Kayınvalide konularındaki aileci erkekler gibisiniz, eşinizin yanında duramıyorsunuz. Ben size sinir oldum en çok ki takım tutmam futbol fln alakam yoktur sinirlendim.

eşim fanatik galatasaraylı. kardeşim de aynı derecede fanatik fenerli. oğlum daha doğmadan kardeşim onu fenerli yapacağım vs diye takılırdı eşim uyuz olsa da çok ciddiye almazdı. kardeşim bir kaç kere fb forması alacağını söyledi dedim hiç kalkışma o işlere enişten hoş karşılamaz. o da vazgeçti. eşine saygı duymuyorsunuz ne dayınlar ne sen. bize komik ya da saçma gelen fanatizm onlar için gayet değerli. hoşlanmadığını açıkça belli etmiş dalga geçer gibi adamın damarına basıyorlar. evdeki huzurunun kaçmasını istemiyorsan eşinin fikirlerine değer vereceksin, dayını üstün tutmayacaksın.

Hadi o sizin babanız. Torununa tuttuğu takımın formasını giydirmek istemiş. Heves etmiştir, gönlü olsun diye normal karşılanabilir. Ama dayı kim? Dış kapının mandalı bu durumda. Bir de Trabzon Galatasaray belli bir yıla kadar kardeş takımdı 😂. Arena’daki bol kartlı maça kadar. Trabzonlu Beşiktaş taraftarı bir adamın çocuğuna Fenerbahçe forması giydirmekle ikisi aynı şey değil.

Bir de şu var. Ben de sevgilim de koyu Galatasaraylıyız. Babam Fenerli. Çocuğumuz olursa ona Fenerbahçe formasını giydirmeyeceğimizi bildiği için babam asla gidip almaz. Alır giydirirse bana da eşime de saygısızlık yapmış olur.

Olay formadan çok, konu sahibinin eşinin “ben sevmiyorum böyle şeyler, takım muhabbetine hiç girmeyelim, başka takımın formasını alıp çocuğuma giydirirseniz ben de sizin torununuza aynısını yaparım” şeklinde bu durumdan rahatsız olacağını dile getirmesine rağmen bunun yapılması. Sınırlarının ihlal edilmesi. Kendisine saygı duyulmaması. Kasıtlı bir davranış var burada, konu sahibinin eşini sinir etmek için yapılmış. Futbolla alakalı olduğu için sizlere saçma geliyor olabilir. Anne babasının kararına saygı duymayıp çocuğa yapılan bir müdahale var burada.

Yalnız konudan anladığım konu sahibesi benim babamla görüştüğümden çok dayısıyla görüşüyor😅 sıkı fıkı bir ilişkileri var gibi geldi bana ki misafirin yanında surat asılması ayıp bence. En son yazdıpın paragrafla ilgili birşey görmedim ben konuda delfino diğer yorumlarda yazdıysa bilemiycem gece hepsini okumadan yorum yaptım ama kadın şey yazmıştı ilk mesajında diye hatırlıyorum karı koca konuşmuşlar bu konuda ve anlaşmışlar çocuğa baskı yapmayacaklarına istediği takımı tutacağına dair. E fanatiklikse bu nasıl fanatiklik benim iki oğlumda galatasaraylı babadan oğula geçti yani aksi mümkün olmazdı.
Bir yandan bu diğer yandan hediye gelen forma yüzünden kavga çıkarmak bana terbiyesizlik geldi yorumumu da ona göre yaptım.
Ve evet takım tutmuyorum zerre ilgilenmediğim bir husus🙈

Esimin bu kadar fanatik oldugunu anlamadim cunku biz farkli sehirlerdeydik evet tuttugu takimi biliyodum ancak aramizda veya baska biriyle hic bu sebepten bir tartisma olmadi,duymadim en azindan… ta ki evlenip dayimlar yemege geldigi gun fb bjk maci olana kadar…o zaman cok ustune geldiler ve ogun bugundur maalesef bu sekilde beni uzen arada kalmam anlatsam bile anlayacaklarini dusunmuyorum malum bu dusunulecek birsey hediyeyi giydirdiklerini gordum gelinleri esin besiktasliydi demi dedi evet dedim biz bi karar almistik takimla ilgili yada kendi tercihlerini yapacagi konularda serbest olacak cocugumuz dedim bunu onlarda duydu zaten ondan 5 dakika sonra degistirme fisi icinde ama etiketini kopartildi dendi…benim esimi degistirmek degil sadece bu kadar sinirlenmesi hemde bir takim yuzunden ona zarar.bizim ekmegimizi asimizi takim vermiyo adamlar oynuyo parasini alip keyfini suruyo tamam zevk alabilirsin ama bu senin huzurunu kaciriyosa sinirlerini bozuyosa biraz daha frenlemelisin kendini dedim
Kusura bakmayın fakat konu eşinizin fanatik olması değil dayinizin saygısız olması. Elalem için eşinizi böyle bir konuda (üstelik sonuna kadar hakliyken) üzmek doğru mu? Eşinizin yerinde olsam hem çocuğa o formayı giydirmezdim, hem misilleme yapardım hem de dayıyla araya mesafe koyardım. Birde öncesinde eşinizle dayiniz arasında bu tarz muhabbetlerde eşinizin üstüne gitmişler. Çocuga habersiz giydirmeleri olsun, eşinizin üstüne gitme durumu olsun açıkca ortada saygısızlık var. Bunu göz ardı edip eşinizle aranızı bozmak yerine eşinizin yanında olun.

Her yorumunuza ayrı sinir oldum yav.
Başından beri eşinizi tahrik ediyor dayınız.
Hala eşinizi suçlu çıkarıyorsunuz aklınızda.

Eşinizin hangi takımlı olduğunu gayet iyi biliyor, inadına yapıyorlar.
Çocuk takım konusunda serbest olacak demek yerine, formayı çıkartıp eşim bu durumdan hoşlanmaz diyecektiniz.

Dayınız suçlu eşiniz değil, dayınızin eşinizle dalga geçmesine sessiz kalarak siz evinizdeki huzuru bozuyorsunuz asıl ama anlayabileceğinizi hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
Yalnız konudan anladığım konu sahibesi benim babamla görüştüğümden çok dayısıyla görüşüyor😅 sıkı fıkı bir ilişkileri var gibi geldi bana ki misafirin yanında surat asılması ayıp bence. En son yazdıpın paragrafla ilgili birşey görmedim ben konuda delfino diğer yorumlarda yazdıysa bilemiycem gece hepsini okumadan yorum yaptım ama kadın şey yazmıştı ilk mesajında diye hatırlıyorum karı koca konuşmuşlar bu konuda ve anlaşmışlar çocuğa baskı yapmayacaklarına istediği takımı tutacağına dair. E fanatiklikse bu nasıl fanatiklik benim iki oğlumda galatasaraylı babadan oğula geçti yani aksi mümkün olmazdı.
Bir yandan bu diğer yandan hediye gelen forma yüzünden kavga çıkarmak bana terbiyesizlik geldi yorumumu da ona göre yaptım.
Ve evet takım tutmuyorum zerre ilgilenmediğim bir husus🙈
Dayısı bir kere geldiğinde maç konusundan tatsızlık çıkmış. Sonra evde ağırlamamış, mesafe koymuş araya konu sahibi. Ya evet sonraki yorumlara yazmış bunları hep. Ben işsizlikten oturup tüm yorumları okuyorum 😂. Eşi, dayıyla konuşmuş, dayı söylemiş yani senin çocuğuna forma aldık diye. Eşi de hoşlanmam getirmeyin demesine rağmen getirip giydirmişler çocuğa 😂.

Baskı yapmama konusunda haklı bence, benim babam fanatik Fenerbahçeliydi ben küçükken. Bana baskı yaptı hep şantaj bile yaptı 😂 direnip Galatasaraylı oldum ben de haha. Baskı yapmasaydı özenirdim baba kız maçlara gideriz şu bu, aynı takımı tutardım belki 😄. Konu sahibinin eşi de belki bu yüzden “baskı yapmayayım çocuğum kendi kararıyla doğruyu (benim tuttuğum takımı) bulsun” diyordur belki :D.

eşinizin başka derdi yok sanırım dünyada çok boş kafalar
bir de kıyafeti yıkamadan mı giydirdiniz
yıkamak için virüse gerek bile yok nerelerden geliyor o kıyafetler kimler dokunuyor

Bizim esimi akrabalarindan biri var oyle bizim cocuga yapiyor aynısını. Eşimde fanatiktir ama sallamıyor. Ilerde istedigini secer zaten diyip gaza gelmiyor. Onların taraftan döndüğü icin bu muhabbet ben rahatim tabi :)

Bir şeyin asiri fanatikligini yapan hele bu fanatiklik futbolsa cidden o kişiden bir itiliyorum ben. Başka tespitler de yazmak isterdim ama ileri gitmiş olmak istemem. Bana pek akil işi gelmiyor diyeyim. 😁😁😁
Ne diyelim evlenip barklanip cocuk yapmissiniz artik ona gore davranacaksiniz.

Elalemin cocuguna da kendi tuttugu takimin formasini hediye etmek çok saçma bir sey ayrica.

Beşiktaş fenerbahceden önce üretim yerinden ne şartlarda mağazaya geldiğini bilmediğiniz şeyleri çocuğa neden yıkamadan giydirdiniz diye kızmalıydı eşiniz.
Fanatiklik bize saçma geliyor ama bazı insanlar böyle, sanki dayinizda bilerek almış gibi geldi.

Az once konustum haberim olmadigini kahve yaparken giydirdiklerini soyledim onda bile annesi babasinin haberi yokken nasil bunu yapabilirler and iciyorum bende onlara aynisini yapmazsam dedi🤦🏻‍♀️ Etiketini soktuklerini isterseniz degistirin ama etiketi sokuldu demelerini soylemedim duysa tepkisi cok daha buyuk olacakti…isin kotusu kurban kesim alaninda konusmuslar aldigini soylemis,esimde dayi onu getirme bende size aynisini yaparim hos olmaz demis..simdi onu soyledi bana soylemislerdi getiriceklerini ben getirmeyin sagolun getirirseniz bende aynisini yaparim demistim demek ki bunu istiyolar inadima gidiyolar bundan sonra muhattap olmak istemiyorum yanimda da takim muhabbeti yaparlarsa artik susmam konusturtmam haberin olsun dedi 🤦🏻‍♀️

Ohoo ayrica kiyafeti yikamadan paldir kuldur cocuga giydirmeleri ois bir sey kac kisi elliyor, yere dusuyor magazalarda o urunlere...

Eşiniz getirmeyin diye soyledigi halde bilerek inatla yapiliyorsa fanatiklik mevzusu olmasa da o dayida sikinti var. Ben olsam gorusmem hediyesini de geri yollardim.

Back
X