KOCAMIN HİZMETÇİSİYİM

Neden kocanızı savunmaya başladınız? 'Çalışmasam her şeyin daha kötü olacağını düşünüyorum' diyen siz değil misiniz? Doğru düşündüğünüz tek nokta bu. İşi bırakırsanız her şey daha kötü olacak ama siz yine idare eder bunada bir kılıf bulursunuz. Sizde bu potansiyeli fazlası ile var.
yoo kocamı savunmadım. evet çalışmasam benden daha çok şey bekler ama para konusunda zaten onun kartının biri bende ve bu hep böyle olacak. arkadaş orda ilerde seni hiçbişey vermeden bırakır diye o şekilde dedim bu konuda kocamı da savunurum parasal olarak herşeyi ben yönetiyorum zaten.

yok memur değil. ikimizde özel sektördeyiz. borcumuz olmasa tek maaş geçiniriz aslında ama birikim yapamayız. seneye arabayı satıp yaptığımız birikimle ev alacağız. kadın konusunu düşünebilirim ama açıkcası onlar da çok fazla para istiyor o yüzden şimdiye kadar ben de hiç düşünmemiştim. bu şekilde deva ederse zaten kadına çok para gittiğini farkedip bana yardım eder.
onun arkadaşlarını da eve çağırmam bir sürü erkeğin ne işi var evimde.
Zaten kendide kabul etmez arkadaşlarının eve gelmesini sadece yıldırma politikası uygulayabilirsin o açıdan söyledim. Yani kadın para ister o öyle olur nasıl bi çözüm istiyorsunuz onu anlamadım. Zaten böyle bi konudan boşanma olmaz. Maalesef bazı erkekler böyle anneleri evde ellerini bi işe sürdürmediği için tüm ev işlerini kadının görevi sanıyorlar. Umarım bi çözüm bulursunuz ama zor

İşi bırakmayın ve çocuk yapmayın. Gerisi böyle gelmiş böyle gider zaten. Bir yerde gözünüzü açarsınız, canınıza tak eder falan işsiz ve çocuklu olmayın ki boşanma rahat olsun o gün geldiğinde.

Arabanın kimin üzerine olduğu önemli değil zaten. Evlilik içinde alınan mallar üzerinde çiftler eşit hakka sahip. Bir anlamı yok yani onun. Ağzınıza bir parmak bal çalmış sesiniz çıkmasın diye. Hem arabanın borcunu ödeyip hem evin hizmetçiliğini yapıyorsunuz çünkü. Bir de üstüne basit bir arkadaş görüşmesine bile izin yok adamdan. Altınların hesapta birikmemesi tek avantajınız öyleyse bu evlilikte. Şimdilik tadını çıkarın.
Ya bu evlilikte alınan mallar ortak kısmı pek öyle olmuyor. Bi arkadaşım boşanma aşamasında. Evi de evliyken almışlar. Ama adam şimdi ihtar çekmiş evimden çiksin diye. Yani mal kimin üzerineyse daha avantajlı o tarz durumlarda
Ha belki sonra satılacak yarıya bölünecek ama bu süreçte ev adamın üstüne olduğu için her çirkinliği yapıyor

Altını üstünde taşımak, koluna takıp dolaşmak bence kötü bir fikir. Banka kasalarını bir araştırın derim .
Bunu söyleme sebebim, hiç unutmadığım 3. Sayfa haberlerinde bileziklerini vermediği için canına kıyılan hatta bileziği korkundan çıkaramadıkları için kolunu kesip bilezikleri çalınan kadının haberi.
evine yoluna dadanırlar, sırf bu yüzden bile kamp sandalyesinde oturman tehlikeli

Hanımefendi iyi misiniz? Siz kocanızın hizmetçi olmuyorsunuz. Evlilik böyle bir şey. Ne bekliyorsunuz? İş yapmak istemiyorsanız kazancınızla eve yardımcı alacaksınız. Adam daha ne yapsın size. Çalışmasanız da bu işleri siz yapacaksınız. Kaldı ki eşiniz size göre daha yoğun ve yorucu tempoda çalışıyormuş. Sorumluluk almayacaksanız niye evlendiniz? Yarın öbür gün çocuğunuz olsa adamcağız kucağına almasa adamı boğarsınız siz. Adamın yerinde olsam bir kez daha düşünürüm. Çünkü siz bu kafayla bu adamı durduk yere boşarsınız. Kafaya taktığınız şeyler bir cevizin kabuğunu doldurmaz. Alın yardımcı evinize baksın madem.
Mesleklerin evdeki hallerle bir bağdaşımı yok. Örnek vermişsiniz mühendis diye. Ben de mühendisim. Ev yaşantımın mesleğim ile alakası yok. Evimde keyfim nasıl isterse öyle yaşarım. Ben kaldırır ben toplarım. Kocam da demez ki bu niye burda. Yardım istersem ikiletmez yapar. Bu adamdan yemek vs. Ya da mutfak işi niye bekleyeyim ben ? Benim gibi beceremez ki? İçime de sinmez. Herkesin bir fıtratı var. Erkeklerin de kendilerine has yapıları var. Önemli olan bunu lehinize nasıl çevirirsiniz buna bakmak. Yani adamı uykusunda boğmak değil. Hasta mısınız?
iyi de ben çalışmayıp evde otursam zaten herşeyi yaparım sadece bahar temizliği gibi ayrıntılı genel temizliklerde yardım isterim. ama şuan ben de çalışıyorum ve sonuçta yetişebileceğim şeyler sınırlı.

Erkekler beceremez diye bir şey yok bence... isteyince herşeyi yapıyorlar. Mesela ütü yapmayı eşimden öğrendim ben, muhteşem ütü yapar.
Eşiniz siz yardım isteyince yapiyormus, yardım isteyince sokaktan çevirdiğim random insanlarin poşetlerimi taşımışlığı var. Hayatı paylaşmak farklı bir şey.
Ayrıca işi rahat diye konu sahibini çalışmadığını mi varsayacagiz? Hiç bir şey yapmadan 10 saat sandalyede oturmak bile yorucu.
Evet benim eşimin de elinden her iş geliyor. Çok da güzel yapıyor. Ama mutfak hariç. Adam yemek yapamıyor. Ne yapayım şimdi. Benim gibi iyi yapacağını da düşünmüyorum. Düzen konusunda iyi. Temizliği çok güzel yapıyor. Ütüsüne güvenenemem. Ama ben ütüyü sevdiğim için ona bırakmam. Yani demek istediğim şu. Adama vazife versin. Yapabileceği şeyleri. Adamı uykusunda niye boğuyor:)) Altın yapıyormuş vs. yapsın. Arkadaşına gidecekse gitsin. Adamı görevlendirmeyi bilmiyor bence. Ama işi birakmasi çok saçma olur. Böyle rahat işi insan bırakmamalı. Bir de evine yardımcı alsın. Bu kadar sorun etmesine gerek yok. Ama çalışmak istemediğini belirtmiş. O zaman işler değişir. Böyle rahat işi bırakmak isteyen yoğun işte çalışmak istemez.

iyi de ben çalışmayıp evde otursam zaten herşeyi yaparım sadece bahar temizliği gibi ayrıntılı genel temizliklerde yardım isterim. ama şuan ben de çalışıyorum ve sonuçta yetişebileceğim şeyler sınırlı.
Sanırım şunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz. Ben hem dışarıda çalışıyorum hem evde. Dışarıda çalışmayayım ama evde çalışsam sorun olmaz. Temelde takıldığınız nokta bu sanırım. Yani hem içeride hem dışarıda çalıştığınız için hizmetçi miyim diyorsunuz doğru mu?

Zaten kendide kabul etmez arkadaşlarının eve gelmesini sadece yıldırma politikası uygulayabilirsin o açıdan söyledim. Yani kadın para ister o öyle olur nasıl bi çözüm istiyorsunuz onu anlamadım. Zaten böyle bi konudan boşanma olmaz. Maalesef bazı erkekler böyle anneleri evde ellerini bi işe sürdürmediği için tüm ev işlerini kadının görevi sanıyorlar. Umarım bi çözüm bulursunuz ama zor
evet doğru eve gelmelerini istemez. bu şekilde düşünmemiştim deniycem bunu. maalesef kaynanam zamanında hiç iş yaptırmamış hala da onun evine gittiğimizde yazık kadın herşeye koşucam diye uğraşıyor.

Sanırım şunu mu anlatmaya çalışıyorsunuz. Ben hem dışarıda çalışıyorum hem evde. Dışarıda çalışmayayım ama evde çalışsam sorun olmaz. Temelde takıldığınız nokta bu sanırım. Yani hem içeride hem dışarıda çalıştığınız için hizmetçi miyim diyorsunuz doğru mu?
evet. sonuçta ikisine de yetişemem. ve açıkcası şuan yaptığım işi sevmiyorum. zaten yanlış meslek seçimi yaptığım için işimi sevmiyordum. burda da sıkılıyorum.

yoo kocamı savunmadım. evet çalışmasam benden daha çok şey bekler ama para konusunda zaten onun kartının biri bende ve bu hep böyle olacak. arkadaş orda ilerde seni hiçbişey vermeden bırakır diye o şekilde dedim bu konuda kocamı da savunurum parasal olarak herşeyi ben yönetiyorum zaten.

Açtığı şişenin kapağını bile çöpe siz atıyorsunuz neyin yönetiminde söz ediyorsun?
Ayrıca aklıma takıldı, sizin maaşınizla borç ödüyorsunuz onun maaşı ilede altın alıp biriktirdiğiğinizi söylediniz neden ikiniz birden borç ödeyip bir an önce kurtulamıyorsunuz? Gerçek böyle bir borç var mı? Eşiniz sizden habersiz iş çeviriyor olmasın?

benim çalıştığım yer çok rahat genelde hep oturuyorum iş yoğunluğum falan nerdeyse hiç yok. sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve eve de 18.10 de geliyorum. kocamda 8.30-18.00 çalışıyor. o 18.45 gibi anca geliyor eve. onun çalıştığı iş hep ayakta durması gereken yorucu bir iş. neyse asıl konumuza gelecek olursak. evdeki tüm işleri ben yapıyorum.
seninle ayni isi yapan, yorulmayan adam da tum gun ayakta calisan karisi gelince ayagini uzatip is bekliyordur kesin.
bunun yorgunlukla alakasi yok. ataerki meselesi

evet. sonuçta ikisine de yetişemem. ve açıkcası şuan yaptığım işi sevmiyorum. zaten yanlış meslek seçimi yaptığım için işimi sevmiyordum. burda da sıkılıyorum.
Şimdi anlaşıldı. Evde kocanızın beklentisi değil siz nasıl alıştırırsanız öyle gider. İp sizin elinizde. Adama yüklenmişsiniz ama siz kendinizi yormadan düşen kurarsanız adam size ne desin? Ben iki çeşitten fazla yemek yapmıyorum mesela. Bu benim tarzım. 3. Yemeği beklemez. Biliyor çünkü. Hiç 3.yemegi görmemis ki. 3. Yemeği sorarsa mesela de ki. İsraf olmasın diye günlük yapıyorum bu kadar.

Ev işi mevzusuna bir şey diyemem ben de 1 saat erken geliyorum bu arada önceki günden kalan dağınıklıkları topluyorum, canım isterse akşama yiyecek bir şeyler hazırlıyorum vs vs
Ama bize haftada iki gün kadın geliyor temizlik ütü çamaşır falan yapmıyorum.
Kısacası elimden geleni yapıyorum bir de eşim yıllarca yalnız yaşamış artık temizlikle ütüyle uğraşsın istemiyorum buna çözüm olarak da kadın tutuyoruz.

Ama arkadaşınızla dışarıda oturmanıza izin vermemesi çok patolojik. Hasta ruhlu bile denebilir. Parkta bahçede oturan kadınlara hangi gözle bakıyor ki size izin vermiyor? Irz düşmanı.

Açtığı şişenin kapağını bile çöpe siz atıyorsunuz neyin yönetiminde söz ediyorsun.
Ayrıca aklıma takıldı, sizin maaşınizla borç ödüyorsunuz onun maaşı ilede altın alıp biriktirdiğiğinizi söylediniz neden ikiniz birden borç ödeyip bir an önce kurtulamıyorsunuz? Gerçek böyle bir borç var mı? Eşiniz sizden habersiz iş çeviriyor olmasın?
borç aylık ödenen bir taksit. neden biranda ödeyelim de. evet öyle bir borç var. çünkü araba aldık ve resmi bir borç yani öyle kafasına göre borcumuz var diyip maaşı atmıyorum birine. o tüm faturaları kirayı ödeyince kalan parayı ben altın almaya gidiyorum zaten. kredi kartının biri onda biri bende hesap ekstreleri geldiğinde bakıyorum nerelere harcama yapmışız diye. onda nakit 2bin bende 1500 tl yani sakladığı bir parası falan yok. ne iş çevirebilir?

Merhaba hanımlar yaklaşık 2 yıldır evliyim. kocamla severek evlendik. ikimizde çalışıyoruz mesleklerimiz iyi. benim çalıştığım yer çok rahat genelde hep oturuyorum iş yoğunluğum falan nerdeyse hiç yok. sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve eve de 18.10 de geliyorum. kocamda 8.30-18.00 çalışıyor. o 18.45 gibi anca geliyor eve. onun çalıştığı iş hep ayakta durması gereken yorucu bir iş. neyse asıl konumuza gelecek olursak. evdeki tüm işleri ben yapıyorum. yemeği ben hazırlıyorum sofrayı ben kuruyum ben kaldırıyorum. bulaşığı ben yıkıyorum. açtığı soda şişesinin kapağını bile tezgahta bırakıyor ben çöpe atıyorum. çamaşır, ütü vs hepsi bende zaten. o sadece benim söylememle odaları toparlayıp robot süpürgeyi çalıştırıyor. zaten evde hiç durmadığımız için o kadar da dağılmıyor. zaten çalışmak istemiyorum ama borcumuz var diye çalışıyorum. borcumuzda eylülde bitecek. benim paramın tümü borca gidiyor sadece 1500 tl kalıyor bana. kocamın parasıyla da kira, faturalar, alışveriş vs yapıyoruz kalanını da altın yapıyoruz. bişey istediğimde falan parasını verir maddiyat olarak bi sorunumuz yok. ama borcumuz var diye de ben de bişey istemiyorum zaten. Borç bitince işi bırakmayı düşündüm ama bu sefer daha kötü olacak diye korkuyorum zaten evde herşeyi ben yapıyorum o arada benim söylememle yardım ediyor. işi bıraksam asla yardım etmez ve daha fazlasını bekler. şimdi sadece bir çeşit yemek ve salatayla akşam yemeği yiyoruz bişey demiyor. zaten ben akşamları genelde sadece salata yiyorum kocam olmasa onu da yemem. işi bıraksam dört dörtlük sofra bekler. ev işine asla elini sürmez. ve ben hizmetçi gibi de olmak istemiyorum. gerçi şimdide hizmetçi gibiyim ama....

Tek sorunumuz bu da değil. O 2 haftada bir ya da 10 günde bir arkadaşlarıyla buluşuyor. bir arkadaşının dükkanı var orda oturuyorlar. tüm arkadaşlarını tanıyorum hepsi çok iyi çocuklar o yüzden gitmesine laf etmiyorum.zaten buluşacağı zaman beni de annemlere bırakıyor o yüzden benim için de iyi oluyor.
benimse şuan yaşadığım şehirde olan sadece bir tane yakın arkadaşım var. geçen onunla buluşalım diye konuşmuştuk. genelde o arkadaşım benim evime geliyordu ve kocamda o geldiği zaman bizi yalnız bırakmak için yine kendi arkadaşlarının yanına gidiyordu. ama ben artık arkadaşımla evde buluşmak istemeiyorum yani tamam en yakın arkadaşım misafir gibi sunum, temizlik vs yapmıyorum. ne bulduysak beraber yapıp yiyoruz çay içip konuşuyoruz falan. ama ne alaka yani her zaman herzaman evde buluşmak?? zaten yaz günü evler sıcak. o yüzden dışarda parkta kamp sandalyeşerimizi de alıp buluşalım dedik. kocama da söyledim sen de gel biraz bizimle oturursun sonra arkdaşlarınla orda basket oynarsın diye. yok eve çağır evde oturun ben giderim dedi. ben de hayır sürekli evde oturuyoruz istemiyorum bunaldım sıkıldım dışarı çıkmak istiyorum dedim. ee her cumartesi dışardasın zaten dedi(cumartesi günleri kocamın akrabalarıyla gün sıramız var.sadece o) ben de dedim o senin akrabaların ve zaten hepsi yaşlı ne alaka onlarla mı dertleşiyim zaten gitmek istemiyorum bi cumartesi günüm var ondada güne gittiğim için kendime vakit ayıramıyorum falan dedim. o şekilde kavga ettik biraz.

biraz uzun oldu ama sorunum bu yani. kocamı çok seviyorum aşığım ona o da beni seviyor ama arada uykusunda boğasım geliyor bu yüzden. sizce normal mi bunlar? kocamın abisi kendi karısına daha kötü davranıyor. 3 çocukları var adam mutfaktan su bile almaya gitmiyor o derece. adamı da görseniz cahil falan değil. gayet güzel bi mesleği var çok iyi bir ünide mühendislik okumuş ve şuan devlette mühendis ve çalıştığı birimin müdürü. ama düşünceleri davranışları çok fazla ilkel geliyor bana. çok gelenekselci aileler. bizde gelenekselciyiz ama benim annemle babamın ilişkisi bu kadar değildi yani. bi saygı vardı kararlar falan ortak alınırdı. ben abisinden çok etkilendiğini düşünüyorum. ne yapmam lazım? boşan, abisiyle görüştürme falan demeyin onlar olmaz.
Yaptığın çok ayıp kardeş böyle iş mi olur de açık açık.

evet işim rahat ben de öyle düşünüyorum. arkadaşlarımla bulumama izin vermiyorki nasıl buluşuyum akşamın bi yarısı ben gidiyorum diyip dışarı çıkamam ki o şekilde bi ilişkimiz yok. o her arkadaşlarıyla buluşmak istediğinde benden izin alır.
sizde izin vermeyin o zaman
paşama bak sen
gideceğim diyeceksiniz

ve size akıl aman o ayakta çalışıyor yok çok yoruluyor demeyin üzülürsünüz

Merhaba hanımlar yaklaşık 2 yıldır evliyim. kocamla severek evlendik. ikimizde çalışıyoruz mesleklerimiz iyi. benim çalıştığım yer çok rahat genelde hep oturuyorum iş yoğunluğum falan nerdeyse hiç yok. sabah 9 akşam 6 çalışıyorum ve eve de 18.10 de geliyorum. kocamda 8.30-18.00 çalışıyor. o 18.45 gibi anca geliyor eve. onun çalıştığı iş hep ayakta durması gereken yorucu bir iş. neyse asıl konumuza gelecek olursak. evdeki tüm işleri ben yapıyorum. yemeği ben hazırlıyorum sofrayı ben kuruyum ben kaldırıyorum. bulaşığı ben yıkıyorum. açtığı soda şişesinin kapağını bile tezgahta bırakıyor ben çöpe atıyorum. çamaşır, ütü vs hepsi bende zaten. o sadece benim söylememle odaları toparlayıp robot süpürgeyi çalıştırıyor. zaten evde hiç durmadığımız için o kadar da dağılmıyor. zaten çalışmak istemiyorum ama borcumuz var diye çalışıyorum. borcumuzda eylülde bitecek. benim paramın tümü borca gidiyor sadece 1500 tl kalıyor bana. kocamın parasıyla da kira, faturalar, alışveriş vs yapıyoruz kalanını da altın yapıyoruz. bişey istediğimde falan parasını verir maddiyat olarak bi sorunumuz yok. ama borcumuz var diye de ben de bişey istemiyorum zaten. Borç bitince işi bırakmayı düşündüm ama bu sefer daha kötü olacak diye korkuyorum zaten evde herşeyi ben yapıyorum o arada benim söylememle yardım ediyor. işi bıraksam asla yardım etmez ve daha fazlasını bekler. şimdi sadece bir çeşit yemek ve salatayla akşam yemeği yiyoruz bişey demiyor. zaten ben akşamları genelde sadece salata yiyorum kocam olmasa onu da yemem. işi bıraksam dört dörtlük sofra bekler. ev işine asla elini sürmez. ve ben hizmetçi gibi de olmak istemiyorum. gerçi şimdide hizmetçi gibiyim ama....

Tek sorunumuz bu da değil. O 2 haftada bir ya da 10 günde bir arkadaşlarıyla buluşuyor. bir arkadaşının dükkanı var orda oturuyorlar. tüm arkadaşlarını tanıyorum hepsi çok iyi çocuklar o yüzden gitmesine laf etmiyorum.zaten buluşacağı zaman beni de annemlere bırakıyor o yüzden benim için de iyi oluyor.
benimse şuan yaşadığım şehirde olan sadece bir tane yakın arkadaşım var. geçen onunla buluşalım diye konuşmuştuk. genelde o arkadaşım benim evime geliyordu ve kocamda o geldiği zaman bizi yalnız bırakmak için yine kendi arkadaşlarının yanına gidiyordu. ama ben artık arkadaşımla evde buluşmak istemeiyorum yani tamam en yakın arkadaşım misafir gibi sunum, temizlik vs yapmıyorum. ne bulduysak beraber yapıp yiyoruz çay içip konuşuyoruz falan. ama ne alaka yani her zaman herzaman evde buluşmak?? zaten yaz günü evler sıcak. o yüzden dışarda parkta kamp sandalyeşerimizi de alıp buluşalım dedik. kocama da söyledim sen de gel biraz bizimle oturursun sonra arkdaşlarınla orda basket oynarsın diye. yok eve çağır evde oturun ben giderim dedi. ben de hayır sürekli evde oturuyoruz istemiyorum bunaldım sıkıldım dışarı çıkmak istiyorum dedim. ee her cumartesi dışardasın zaten dedi(cumartesi günleri kocamın akrabalarıyla gün sıramız var.sadece o) ben de dedim o senin akrabaların ve zaten hepsi yaşlı ne alaka onlarla mı dertleşiyim zaten gitmek istemiyorum bi cumartesi günüm var ondada güne gittiğim için kendime vakit ayıramıyorum falan dedim. o şekilde kavga ettik biraz.

biraz uzun oldu ama sorunum bu yani. kocamı çok seviyorum aşığım ona o da beni seviyor ama arada uykusunda boğasım geliyor bu yüzden. sizce normal mi bunlar? kocamın abisi kendi karısına daha kötü davranıyor. 3 çocukları var adam mutfaktan su bile almaya gitmiyor o derece. adamı da görseniz cahil falan değil. gayet güzel bi mesleği var çok iyi bir ünide mühendislik okumuş ve şuan devlette mühendis ve çalıştığı birimin müdürü. ama düşünceleri davranışları çok fazla ilkel geliyor bana. çok gelenekselci aileler. bizde gelenekselciyiz ama benim annemle babamın ilişkisi bu kadar değildi yani. bi saygı vardı kararlar falan ortak alınırdı. ben abisinden çok etkilendiğini düşünüyorum. ne yapmam lazım? boşan, abisiyle görüştürme falan demeyin onlar olmaz.
O kadar çok zaten demişsiniz ki, kendinizi kafanızda rahatlattığınız belli. Konuyu açmanıza gerek bile yokmuş

Back
X