Kocamla sorunlarimiz var

Ss1905

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2019
9
3
6
36
Merhaba kizlar ben yeni katildim araniza ve size birsey anlatmak istiyorum sonrada sizden siz olsaniz ne yapardiniz bana cevaplamanizi istiyorum.
Şimdiiiiii ben esimle severek evlendim ama borc harc icinde evlendik kocamin babasi bütün cocuklarina borc takti malesef ve hepsi hacizlik oldular kendine hicbirsey olmadi allahtan bulsun.. neysee evleneli 4 sene oldu ve sürekli kocam ya evin kirasini yatirmadi ya elektirigi ya arabamizin sigortasi bu arada yurt disinda yasioruz bende altinlarimi ve kendi annemd borc yaptim... bosanmayi hic düsünmedim eve polis geldi arabamizin sigortasi ödenmedigi icin arabayi kilitlediler. Daha neler neler olduda.. kocam bana ev isinde ysrdimci olur kizlarla disari cikmama gezmeme tozmama karismaz hani disardan herkezin parmakla gösterdigi biri diyebilirim.. ama sorumsuz cok sorumsuz yarini düsünemio birde eve mektup gelince benden saklioo.. uff uzun oldu galiba ama bilmiroum ne yapsam. Cok üzülüyorum cok sorumsuz bikerede birsey ödenecegi vakitte.ödemez hep son dakikayi bekler.. dertlesmek istiorum bende cünki kimseye anlatamiorum..

Merhaba canım seni cok iyi anlıyorum , eşinle oturun konuşun tabi maddi konular yüzünden boşanma olmaz bence heleki dedigin gibi eşin aslında sana karşı cok iyise bide olmaz bence kendisi calışıyormu ?

Mektup gelince sakliyor mu? O nasil is yahu?

Bir süre sizde çalışmalısınız bence.
Yoksa bu süreç çok daha zor geçer.
Maddiyat yüzünden ayrılmak olmaz bana göre.
İyi gün ve kötü günde birbirinizle olmalısınız.
Allah yardımcınız olsun.

Yurtdisinda hangi ülkedesiniz. Su maddi konularda esiniz mektupları saklıyorsa sorumsuzluktan çok korku gibi geldi. Belki profesyonel yardım alsanız iyi olur. Ben hep diyorum başkaları için borc yapmamak lazim. Kp de ayaklarını yorganina göre uzatsaydi

benim eşimde öyle son dakika yatırıyo faturaları falan ama ben dert etmiyorum çünkü tek maaş ancak yetişiyor ucu ucuna.. kesinti falan olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence.. tabi cebinde parası olduğu halde bekletiyorsa bilemem..

Bahsettiğiniz giderler ekstra değil, her evin genel harcaması. Demek ki maaşı yetmiyor, doğal olarak her ay geç kalıyor faturalar, kiralar. Siz boşanmak yerine çalışmayı neden düşünmüyorsunuz?

esiniz korkudan sakliyordur. bu durumu cok gördüm.
sabit ödenecek yerlere bankadan otomatik yatirma talimati verin. (türkcesini bilmiyorum)
Posta kutusunun anahtari sizde dursun- siz acin ve yatirilacak olan makbuzlarla siz ilgilenin.

hangi ülkedesiniz? almanyaysa yardimci olabilirim.

acaba baska isler mi karistiriyor da paraniz yetmiyor?
yani kumar gibi?
babasinin borcu ne kadar?

bu kadar borcunuz varsa araba zaten lüks. satsaysınız madem. siz çalışmıyorsanız çalışın. eviniz büyük ise 1+1e filan geçin.

Sizde çalışıp bütün gelir giderlerle siz ilgilenin. Faturalar son güne kalmamış olur. Ne zamana kadar baba borç yapıp çocuklar ödeyecekmiş.

Selam kizlar hepsini okudum.. calisiorum bende ama cezalar yok faturalar yetisemioruz.. para olsa dahi yatirmamayi tercih edior anöamiorum neden.. cok konustum cok anlatmaya calidtim ama evet korkuyor sanki birazda ama bana anlatmasi gerektigini düsünüyorum 4 senelik evliyiz ve hep calisan bi kadin oldum.. benim parama hic karismadi ama ben extra ödemelerde hep yardimci oldum.. ya böyle bana kiyamaz hani öyle bi es kumari ickisi sigarasida yok evde zaten biyere gitsede benimle cikar yada arkadaslariyla top oynamaya gider öyle kumar gibi bi aliskanligi olma ihtimali yok.. sizee cook tesekkür ederim.. benim durumumda olanlar varmi diye.. ben extra olarak bisey istemiorum ondan sadece sorumluluklarini yerine getirsin yeter benim icin..

Merhaba canım seni cok iyi anlıyorum , eşinle oturun konuşun tabi maddi konular yüzünden boşanma olmaz bence heleki dedigin gibi eşin aslında sana karşı cok iyise bide olmaz bence kendisi calışıyormu ?

Ikimizde calisioruz canim.. ama dedigim gibi bu borclara benim altinlarim gitti birde annemden borc aldim.. esim cok iyi insanlik yönünden bana kesinlikle kötü bi lafi dahi olmamistir.. ama artik bubaldim bu borclardan.

Avusturyadayim...
Aklim almio böyle yapmasini..

Sabit bir isi yok mu gidip geldiği?
Eline gecen paranizin toplami belli degil mi aylik?

Her ay elinize geçen parayı gideceği yerlere göre ayırın. Borçlar , gıda , eğlence gibi. Ödemelerinizin tarihlerini çıkarın. Göreceğiniz bir yere asın.
Buna göre kullanın paranızı.

Banka yada maaş kartlariniz vardir. Birine tüm aylik sabit ödemelerinizi otomatik ödeme yapin.tahmini giderlerini hesaplayin.her ay o hesapta o kadar para birakin.artan paranizi da market,mutfak,eğlence diye siniflandirin.böylece az paraniz kaliyorsa daha önemli olana ağirlik verip diğerinden kısın.(benim bu modelim kendi uygulamamda "ayağini yorganina göre uzatmak " oluyor)
Sağlikli mutlu gunleriniz çok olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…