Kocanız için işsiz kalır mısınız?

Öncelikle herkese iyi geceler, iyi sahurlar :)

Ciddi düşündüğümüz erkek arkadaşımla bu akşam bir tartışma yaşadık. Ben uluslararası bir şirketin bilgi teknolojileri departmanında çalışmaya başladım. (2 yıl part time çalıştım öğrenci iken şimdi full e geçtim mezun olduğum için) Burada global çalışıldığı için yurtdışı seyehatleri oluyor. Duruma göre bir kaç ayda bir 1-2 hafta almanya ispanya vs çıkabiliyor. Erkek arkadaşım da yurtdışı seyehatleri konusunda epey rahatsız. Ben de ileride tecrübe edindiğimde çok seyehat istemediğimi söyleyebileceğimi ama bir kaç ayda bir 1 haftanın bir problem olmaması gerektiğini söyledim. Arada bir onu da yanımda götürebileceğini rahatsız olunacak bir ortam olmadığını görebileceğini vs söyledim. Bu akşam bana "evlendiğimizde kesinlikle yurtdışı istemiyorum" dedi. Gerekirse işten çıkarsın yurtdışı olmayan iş bulana kadar çalışmazsın dedi ben de yeni bir iş arayabileceğimi ama bulana kadar işsiz kalmak istemediğimi söyledim onun beğendiği bir iş bulamazsam bulana kadar evlenmeyebileceğimizi söyledim. Bana işi ilişkimizden daha önde tuttuğumu söyledi fedakarlık yapmanı bekliyorum dedi.

Sizce gerçekten bir kaç ayda bir 1 haftalık seyehatler evlilik huzurunu bozan bir durum mu? Bu konuda nasıl bir tepki vermeliyim?
Kendine güvenimi yoktur nedir gayet mantıklı bir şey söylemişsin .

İşini neden bırakacaksın ya. Kabul ediyorsa böyle edecek. İşten ayrılma sakın. Başka bir iş olabilir ama imkanları şu anki işine eşit ya da üstün olmalı. Adam için çıktın işten diyelim evlendin. Allah korusun boşandın nolcak. Gitti kariyer. Sen çok güzel cevap vermişsin ama onda bir problem var. Benim başımdanda böyle bir ilişki geçti aynı mevzular döndü. Sonuç dayanamadım daha fazla ve bitirdim.

kesinlikle ama kesinlikle işinden vazgeçme. hele ki daha eşin bile olmayan bir adam için! ne güzel mesleğin var yurtdışı sehayatleri de oluyormuş, kendini geliştirmek yeni kültürler görmek ne güzel bir imkan. onun egosu biraz şişmiş belli ki, kadın dediğin kırsın dizini evinde otursun moduna geçmiş. sakın taviz verme yaşantından. ayaklarının üzerinde duran kadın herzaman güçlüdür, kimseye minneti olmaz. bugün senin çalıştığın işi beğenmeyen adam yarın seni eve de kapatır.

Unutma istediği şey fedakarlık değil, bencillik.... Fedakarlık başka bir şeydir. Bu kez fedakarlığı o yapmalı ve senin böyle bir işin olduğunu bile bile bu ilişkiye girdiyse senden de bunu istememeli.

Herkese çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :) Herkesin düşüncesi aynı demek ki aklın yolu bir :)

Back
X