• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocasi varken kocaya kacmis

Kızlar doğru size ne bize ne de..

Bu arkadaş zor bir dönemden geçiyor.
Haksızlığa uğradı bir hiç yüzünden boşanıyor.

Böyle dönemlerde insan ayy bana ne, dedikodu yapamam diye sağlıklı düşünemez ki.

Hepimiz de çok iyi biliyoruz böyle zamanlarda psikoloji budur.

Benim suçum neydi?
Değerli olmak için böyle kötü şeyler mi yapmam gerekiyordu diye düşünülür.

El insaf.

Empatiyi doğru kişi ile yapmanızı öneriyorum.
Canım hiç kendini yorma anlamıyorlar..Konu sahibinin ne demek istediği gayet net anlaşılıyor..Ama burda çoğunluğun canı sarcak yer aradığı için kadının üzerine gidiliyor.Bende yazdım yapmayın diye ama hala herkes aynı şeyi yapmaya devam ediyor..Sanki kimse burda dedikodu yapmıyor,tanımadığı insanları eleştirmiyor,kınama yapmıyor..Açılsın bir konu bakalım kocamı aldattım sonra evime geri döndüm diye yıkılır burası..Konuyu açanın ne midesizliği kalır,ne şerefsizliği kalır,ne kötü kadınlığı kalır..Görürüm o zaman burdaki herkesi kınama yapıyorlarmı yapmıyorlarmı..Ben konu sahibinin adına çok üzüldüm..Zaten zor dönemden geçen bir kardeşimiz..Kadıncağızın demek istediği bunca kötü olayları yaşayıp evinde yine huzurlu olan insanlar var,ben kocama böyle yapmadığım halde mutsuzum diye kendi şanssızlığını dile getiriyor..Komşusu için birşey demiyor ki..Ama hala herkes inatla ısrarla üstüne gitmeye devam ediyor..Pes yani,insan biraz empati yapmayı bilmeli yahu..Günahtır yaa..

Canım hiç kendini yorma anlamıyorlar..Konu sahibinin ne demek istediği gayet net anlaşılıyor..Ama burda çoğunluğun canı sarcak yer aradığı için kadının üzerine gidiliyor.Bende yazdım yapmayın diye ama hala herkes aynı şeyi yapmaya devam ediyor..Sanki kimse burda dedikodu yapmıyor,tanımadığı insanları eleştirmiyor,kınama yapmıyor..Açılsın bir konu bakalım kocamı aldattım sonra evime geri döndüm diye yıkılır burası..Konuyu açanın ne midesizliği kalır,ne şerefsizliği kalır,ne kötü kadınlığı kalır..Görürüm o zaman burdaki herkesi kınama yapıyorlarmı yapmıyorlarmı..Ben konu sahibinin adına çok üzüldüm..Zaten zor dönemden geçen bir kardeşimiz..Kadıncağızın demek istediği bunca kötü olayları yaşayıp evinde yine huzurlu olan insanlar var,ben kocama böyle yapmadığım halde mutsuzum diye kendi şanssızlığını dile getiriyor..Komşusu için birşey demiyor ki..Ama hala herkes inatla ısrarla üstüne gitmeye devam ediyor..Pes yani,insan biraz empati yapmayı bilmeli yahu..Günahtır yaa..

Hepsi kusursuz olsa gerek bacım..:KK14:
O kusursuzları da biliriz..

Kimse bana dedikodu diye nara atmasın.

Dedikodu yapmayan insan yoktur.

Az ya da çok, isteyerek ya da istemeyerek, iyi ya da kötü niyetle
hayatta herkes dedikodu yapar. Evet herkes.

Ve eğer dedikoduya pembe bakabileceğim bir durum varsa,
o da tam bu arkadaşın durumudur.

İçi yanıyor, üzgün, depresyonda.
Suçum ne sorusuna yanıt arıyor.

Doğruyu yanlışı ayıramayacak kadar karamsar..

Hepsi kusursuz olsa gerek bacım..:KK14:
O kusursuzları da biliriz..

Kimse bana dedikodu diye nara atmasın.

Dedikodu yapmayan insan yoktur.

Az ya da çok, isteyerek ya da istemeyerek, iyi ya da kötü niyetle
hayatta herkes dedikodu yapar. Evet herkes.

Ve eğer dedikoduya pembe bakabileceğim bir durum varsa,
o da tam bu arkadaşın durumudur.

İçi yanıyor, üzgün, depresyonda.
Suçum ne sorusuna yanıt arıyor.

Doğruyu yanlışı ayıramayacak kadar karamsar..
Aynen katılıyorum.Bakış açısı konunun içeriğine göre değişiyor demek ki arkadaşlara göre..Bu tarz bir olay anlatıldığında konu sahibi topa tutuluyor..Kendi ağzından ben kocamı aldattım tarzında birşeyler yazıldığında kınamada,hakarette,dedikoduda herşey mübah oluyor.O kınama olmuyor,dedikodu yapmak olmuyor çünkü! Pess doğrusu..Insanlara anlam veremiyorum artık...

Ahh konu sahibi, bence senin serzenisin bu dunyanin adaletsizligine...
Hayat hicbirimize adil degil, hepimiz haksizliklar yasiyoruz maalesef. Bence sen bu durumu komsundan ornek vererek anlatmak istedin.

Böyle bir ton örnek var.

Üzerine atasözü değerinde dillerde yer bulmuş sözler var.

Deveye diken insana s.ken yaranır.

Ağzına s.çan kıymetlidir.

Ben iyi, dürüst, saf, fedakar olayım değeri tam tersi görsün.
Ben paspas muamelesi göreyim.

Bir de aman dedikodu yapmayayım.
Şikayet edince sana ne desinler.

Yok yaaa.

Nasıl rahatlayacakmışım ben pardon?:KK14:

benim arkadasimla ayni is yerinde calisiyordu komsum ve o soyledi herkez onu konusuyormus 1 haftadan fazla yoktu ortalikta kocasi hatta kesicem onu falan demis ama simdi annem soyledi gelmis burda bisey olmamis gibi hayatina devam ediyor diye bunlari ben duzmedim kafamdan
Dayak yese, yada vurulsa , bıçaklansa, şişlense mutlu mu olacaksınız?
Bunlar mıdır sizin gözünüzde hakettiği, burnu bile kanamadı diyorsunuz.
Kapalı kapılar ardında ne yaşandığını bilemezsiniz. Adamla o evde neler yaşadı şu an ne yaşıyor bilemezsiniz.
Tabiki doğru değil yaptığı , savunmuyorum ama sizin fikrinizde yanlış.

Konu sahibi yetkililere mesaj at, konunu kapattır güzel kardeşim..İnsanlara laf anlatamazsın herkes sinirini atacak yer arıyor..Hiç moralini bozma,biz seni anladık..Kapattır konunu sinirlerin bozulmasın daha fazla dünden beri konum kapatılsın diyorsun çünkü..Üzüldügün belli sıkma canını..

evet yalniz okumadiniz kizlar benim komsum 12 yillik evli 2 tanede kizi var ve gecenlerde kocasi varken baska adama kocaya kacmisti ve simdi duydum ki kocasina geri donmus yani adam bile bile kabul etmis onu ustelik kaynanayla yasiyordu ve ustelik oda evlatlik icimden dedim benim bi sucum yokken evlatliksin diye demediklerini birakmadilar ne cingeneligim kaldi ne bulgarligim millet kocaya gidiyor donuyor ve burnu bile kanamadan hayatina devam ediyor ahhhh Rabbimmmm bana bunlari yapanlari sana havale ediyorummmmmm
o da bi şey mi benim komşu aynı adama 3. kez kaçtı kaç kere dayak yiyip geldiği halde
hem de 3 çocuğu bırakıp
kocası dövmedi elin adamı dövüp dövüp gönderdi
zalımsın dünya

bakınız ne demiş Neale Donald Walsch
''Başka bir ruhun yolculuğunu yargılamak sana düşmez. seni ilgilendiren, bir başkasının ne olduğu veya olmayı başaramadığı değil, senin kim olduğunu anlamandır.''

fazla söze ne hacet???

Konu sahibi yetkililere mesaj at, konunu kapattır güzel kardeşim..İnsanlara laf anlatamazsın herkes sinirini atacak yer arıyor..Hiç moralini bozma,biz seni anladık..Kapattır konunu sinirlerin bozulmasın daha fazla dünden beri konum kapatılsın diyorsun çünkü..Üzüldügün belli sıkma canını..
Tanimadigimiz insanlar hakkinda dedikodu mu yapalim diyolar? Puhahaha
Burasi dert kosesiymis, dedikodu kosesi değilmiş :KK73:
Yaw milletin derdine yorum yazacan diye etmedigin dedikodu kalmıyor,o dedikodu olmuyo mu?
Ay öleceğim biz mi anlatamiyoruz acaba arada fark olmadığını?

Konu sahibi lütfen yapılan olumsuz cevaplara hiç kafanı takma . Forumda böylr bir olay var malesef. Biri olumsuz birşey yazınca devamı ard arda geliyor hele bu yorum konuya yapılan ilk yorumsa.

Anlamayan arkadaşlar kendisi ile konuyu özdeştirme nedeni. Diğer kadında evlatlık mış. Konu sahibi de. Ama diyor o kadın bunları yaptı ve hala evinde gün gibi yaşayıp gidiyor. Ben birşey yapmadan bana evlatlığım diye yapmadıklarını bırakmadılar. Size saçma gelebilir ama bu kadın daha yeni zor bir dönem atlattı ve hala devam ediyor. Biraz anlayış lütfen. Hiç yorum yapmasanızda olur. Nedir bu linç etme isteğiniz.

Sana gelince arkadaşım sen kötü insanlarla karşılaşmışsın o kadın iyi. Senin imtahanın eşin ve ailesi olmuş. O adamın imtahanı da karısı. Üzme tatlı canını eden bulur hale birde öksüz yetime kötülük edene allah öyle bir ceza verir ki neye uğradığını şaşırır.

Benim annemde kimsesiz. Dedem ölmüş. Anne annem başkası ile evlendirilmiş. Anne annem ölmüş. Üvey babası daha annem küçücük çocukken karşılığında evlenecek kadın almak üzere annemi yaşlı bir adama vermiş.
Annem dayak yiyerek böyle bir ortamdan kaçıp üvey baba evine gelince. Erkek tarafı saçın dan sürükleye sürükleye geri götürmüş. Üvey baba da bunu izlemiş. Mezarında ters döner inşallah.

Ve annem genç olup aklı erince kaçıyor istanbula geliyor hem okuyor hem çalışıyor. Herkes annemi ibretlik olarak gösterir ailede bu kadı kendini nasıl böyle kurtardı kimsesiz haliyle diye ve gençliğinde çok güzel ama eli maşalı bir kadın mış. Sonra akrabalar babamı gösteriyor illaki evlenin. Babam annemin peşini bırakmıyor malum annem çalışıyor devlet dairesinde. Evleniyorlar ben oluyorum. Babamın zırt pırt ağzında aynı laf annem için. Bu aile görmemiş. Aile terbiyesi görmemiş diye ki anneme herkes hayrandır. Bir ortama girsin herkez hürmet eder. Nerde ne konuşacağını bilir. Babamla espiri yapıcam diye ha bire küfür eder mesela. Küfür etmediği günü görmedim. Kadın çoluk çocuk var demez.

Gel zaman git zaman bende evlendim annem artık yaşlı ve kırılgan hasta bir kadın annemi resmen mahvetti. En son boşandı lar. Annemden boşanın diye ara bozucu lık yapan akrabaları istemiyor kapısında. Annem babam gitti en başta kötü idi sonra psikoloğa gitti derken şimdi mis gibi oldu kadın. Babamın akrabaları dahil herkes annemden taraf. Halalarım utanıyoruz kızım yüzünüze bakmaya. Diyorlar. Ama annem şu an çok iyi . Babamın bir yeri yurdu yok. Birde üstüne anne me 250000 tl lik tazminat davası açmış artı nafaka istiyor. Mahkeme üstüne mahkeme açıyor iftiralar atıyor. Ama rabbim annemin yanında çok şükür hepsinde kendisi suçlu çıkıyor. Ve mahkeme aleyhinde sonuçlanıyor.

Yani canım benim yetime öksüze kötülük yapanın yanına kalmazzzz.

o da bi şey mi benim komşu aynı adama 3. kez kaçtı kaç kere dayak yiyip geldiği halde
hem de 3 çocuğu bırakıp
kocası dövmedi elin adamı dövüp dövüp gönderdi
zalımsın dünya

Niye aynı adama 3 kez kaçmış bunu çözemedim , herif isteseydi zaten geri dönmezdi. 2. belki olabilir ama 3.kez aynı adama kaçmanın bir mantığı yok bence, başka sevgili bulsaymış :confused::KK53:

Kocası da manyak mı ne, kadın ısrarla başka birini seviyor amca kör müsün alla allaaaaa:KK12:

Tanimadigimiz insanlar hakkinda dedikodu mu yapalim diyolar? Puhahaha
Burasi dert kosesiymis, dedikodu kosesi değilmiş :KK73:
Yaw milletin derdine yorum yazacan diye etmedigin dedikodu kalmıyor,o dedikodu olmuyo mu?
Ay öleceğim biz mi anlatamiyoruz acaba arada fark olmadığını?
Yok canım herkes gayet iyi anlıyor neyin ne olduğunu ama işlerine gelmiyor..Herkes çok masum zannediyor herhalde kendini..Burda ki konularda kayınvalide,kayınpeder,gelin,görümce,elti,koca,sevgili daha neler neler,bunların hepsinin dedikodusu yapılmıyormu? Kocasını aldatan,kürtaj olan vs vs. bunlara kınama yapılmıyor mu? Biliyorsun bdv yi yani kısacası herkes herşeyi yazıyor,çiziyor,hunharca eleştiriyor..Konu sahibi mutsuz şuanda yaşadığı problemlerden dolayı,böylede güçsüzü görünce herkes saldırıyor..Ezmeye çalışıyor..Ayıptır yani..Ki zaten kadın dedikodu falan yapmadı..Şanssızlığını dile getiriyor sadece..Şimdi de herkes dürüst,masum,dedikodu yapmayan insanmış gibi gösteriyor kendini..Masum insana bukdar laf söylemek günahtır ya gercekten sinirlerim bozuldu...

Niye aynı adama 3 kez kaçmış bunu çözemedim , herif isteseydi zaten geri dönmezdi. 2. belki olabilir ama 3.kez aynı adama kaçmanın bir mantığı yok bence, başka sevgili bulsaymış :confused::KK53:

Kocası da manyak mı ne, kadın ısrarla başka birini seviyor amca kör müsün alla allaaaaa:KK12:

ne kocalar var be :27:

benim arkadasimla ayni is yerinde calisiyordu komsum ve o soyledi herkez onu konusuyormus 1 haftadan fazla yoktu ortalikta kocasi hatta kesicem onu falan demis ama simdi annem soyledi gelmis burda bisey olmamis gibi hayatina devam ediyor diye bunlari ben duzmedim kafamdan
İşte bu dediğiniz şey bir varsayım hatta dedikodu.
İnsanlar kulaktan kulağa konuşurken " dağları aşmışta gelmişi , kocaya kaçmışta gelmiş olarak çevirbilmişlerdir.
Dedikodu yapmak ve başkasının hayatı hakkında hukum vermek çok kolay insanlar için.
Siz aldırmayın duyduklarınıza. Sizinkilerde ayıp ediyor.

ne kocalar var be :KK53:

Bizim mahallede birkere oldu bu olay. Adamlar kirve idi. Kirve kirve ile kardeş gibi olurmuş onlarda adet öyleymiş. Ben karadenizliyim çok bilmiyorum ama kız alıp verme bile olmazmış diyorlar. Neyse vu yüzden çok içli dışlı lar.

Kirvenin biri çok yakışıklı idi karısı ise yani güzellik görecelidir ama bu adam nasıl evlendi ya bu kadınla derdi herkes.

Diğer kirve normal karı koca öyle ahım şahım değil ama elleri yüzleri düzgün insanlar. 2 şerde çocukları var.

Sem birgün kirve eve gel yakışıklı kirve ile karısını bas.
ne karıştı mahalle ben daha küçüktüm benim kulağıma kadar bukadar ayrıntı geldiyse.

Sonra bu adam napiyim çocuklarım anasızmı kaldın dedi. Karısı ve çocuklarını alıp başka bir ile taşındı.

Bunu gibi bir hikaye daha var hatta bildiğim yine.

Olabiliyor yani. De ev hayatı nasıl devam eder bu olaydan sonra o u bilemem

Back
X