• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocasi yemek seçen bayanlar var mi?

Celisuenis

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
1.431
20
643
Fransa
Kizlar benim esim acayip yemek seçiyor. Ne yapsam begendiremiyorum. Begendigi yemek oluncada eh iste diyor yada ses çikarmiyor.

Benim yaptigim yemegin benzerini disarda yada baska birinin evinde yiyince ove ove bitiremiyor. kotu bir asçida degilim herkes yemegimi sever begenir.

Internetten degisik tarifler bak diyor. Bakincada internet tarifçisi oldun çiktin basima diyor. He birde sebze yemeklerinden nefret eder et tavuk falan sever.

AFF Allah'im neydi gunahimmmmm

Bana tavsiyeleriniz nelerdir canlarim??:1no2:

canım benim eşim de çok yemek seçer ... bu konu da acayip kıl bir adam ...
kolay kolay beğenmez bişeyi ve yemezde ,yemek konusunda çok ta ön yargılıdır...
dönüp dolaşıp aynı yemekleri tekrar yapmaktan ben sıkılıyorum o sıkılmıyor ama vitamin içinde gerekli sevmediği yada az sevdiklerini de yapıyorum yine yemesi gerekli ,bir çocuk gibi ona ye hadi vitamin almalısın vs diyorum ya... zor yani işin bilirim..

Kizlar benim esim acayip yemek seçiyor. Ne yapsam begendiremiyorum. Begendigi yemek oluncada eh iste diyor yada ses çikarmiyor.

Benim yaptigim yemegin benzerini disarda yada baska birinin evinde yiyince ove ove bitiremiyor. kotu bir asçida degilim herkes yemegimi sever begenir.

Internetten degisik tarifler bak diyor. Bakincada internet tarifçisi oldun çiktin basima diyor. He birde sebze yemeklerinden nefret eder et tavuk falan sever.

AFF Allah'im neydi gunahimmmmm

Bana tavsiyeleriniz nelerdir canlarim??:1no2:
canım benim seni okadar ıyı anlıyorum ki! benimki de epi topu 5-6 cesit yemek yiyor ,okadar zor ki degisik seyler yapmayı cok severim artık hevesim de kactı yemiyor cunku zorla hatırım ıcın bı kasık alıyo nolur bıdaha bana bunu yedirme diyor.Ilk baslarda daha da az yemek vardı sevdigi,bende soyle yaptım mesela pilav seviyo,biber dolmasına alıstırdım,kabugunu pek yemıyo ama yine de hic degilse biberdeki vitamini alıyo,makarna azcık da olsa yerdi,kıymalı yada bolonez turu makarnalar yapıp alıstırdım,yaprak dolmasını sımsıkı kalem gibi yaparsam hosuna gidiyo onu da oyle yıyebiliyo ,boyle devam yanikaydirigubbakcemile3 Sende sevdigi yemeklere cok yakın seyleri dene ama sana burun kıvırması hos degil senin mis gibi yemeklerini begenmiyosa dısardan siparıs versin bi kac hafta bakalım can dayancak mı:enbuyukkk: Bana bir kac kez oyle kotu olmus dedi kızdıgımı ve kırıldıgımı ıfade ettim,simdi daha dikkatli,benim yemeklerimi begenir,herkesin yemegini de yemez ama arada burun kıvırabiliyo tabi ,yani yaptıgımız yemek kotu olsa anlarım herkes yiyo bi o begenmiyosa sorun onlardadır tatlım takma kafana eminim yemeklerin sahanedir.

Son düzenleme:
ahh ahh bu sorun bende de var....tabi ilk zamanlar yemek aliskanliklarimiz biraz degisik oldugu icin cok zorluklar cektim...benim ki cok srunlu desem yeridir...ama tabi zamanla hersey yerine oturuyor ...en sinir oldugum sey ise evde yemedigi bir seyi baskalrinin evinde tabak tabak yemesi beni cok sinirlendiriyor...anlayamadim gitti ben bunu...herkes yemeklerimi ovup dururken bir acayip yani...ama tabi herkesin damak zevki birbirini tutmayabiliyor...artik bir ortak yol buluruz insallah..gerci simdii eskiye oranla yaptiklarimi yiyor...sevdigi seyleri kesfettim cok sukur...ama tabi ilerletmek lazim...

benimkide seçer maalesefakannehirbende mecburen onun yediği yemekleri yapıyorum ama dön dolaş aynı yemekler pişiyo hep evde.bana fazla seçenek kalmıyo:bbo:
en çok buna sinir oluyorum bende:jeyyar:

canım benim eşim de çok yemek seçer ... bu konu da acayip kıl bir adam ...
kolay kolay beğenmez bişeyi ve yemezde ,yemek konusunda çok ta ön yargılıdır...
dönüp dolaşıp aynı yemekleri tekrar yapmaktan ben sıkılıyorum o sıkılmıyor ama vitamin içinde gerekli sevmediği yada az sevdiklerini de yapıyorum yine yemesi gerekli ,bir çocuk gibi ona ye hadi vitamin almalısın vs diyorum ya... zor yani işin bilirim..

eşim yemek seçer ama yaptığım yemeği asla eleştirmez
hatta bazen ben beğenmem yaptığımı ama o yer sağolsunkaydirigubbakcemile3
böyle her yemeğe bir kusur bulan insanla uğraşmak daha zor tabiifisfisfis

Valla kızlar hiç sormayın her evde aynı sorun var bakın ben naptım adamın derdi et olucak tavuk olucak sebze azına koymuyo bi gün bi delirdim yaptım ıspanagı ıyy yemem dedi dolaba yapıştı çocukta tabii aynısı bi açtım azımı dedim kimse dolabı ellemesin yiyen buyursun yemek yemeyen aç kalksın dedim bayabi sesim çıktı demekki tık yok oturdu yedi surat beş karış karşılık vermedi çocuk yanında atışmaz asla sonra dedim sen napıyosun kendini düşünmüyosan çocugu düşün sölendim sölendim şimdi haftada 2 gün sebzede pişiyo evimizde tık yok yiyolar kaydirigubbakcemile3

ay kizlar ya alemsiniz valla benim buyul bir sorunum var ki oda kayinvalidem 5 durak otede oturuyor. Benim yemeklerimi begenmezse telefon açip anne evde ne yemek var??? hemen gidip orda yer

yanii zor bu isler napcamki bilmem

internetten degisik tarifler bak diyo bakiyorumm sonrada internet tarifçisi oldun diyo kiziyo adama bak yaa :umursamaz:

ay kizlar ya alemsiniz valla benim buyul bir sorunum var ki oda kayinvalidem 5 durak otede oturuyor. Benim yemeklerimi begenmezse telefon açip anne evde ne yemek var??? hemen gidip orda yer

yanii zor bu isler napcamki bilmem

internetten degisik tarifler bak diyo bakiyorumm sonrada internet tarifçisi oldun diyo kiziyo adama bak yaa :umursamaz:
Ayy ınanmıyorum,ısın zor tatlım ya,senın esin telefonu eline alınca sende kos mutfaktan merdaneyi kap.Buyuk konusmayım ama benımkı oyle yapsa sanırım cıngar cıkarır,kafasındakı uc bes tuyu de yolarım,cok kızdım esine,ısın zor canım,allah kolaylık versinkafamçokkarıştı.Kayınvaliden de ıyıymıs,oglum evınde ye bole olmaz,sofra onemlidir,esşn uzulur dıcegıne gel oglum diyodur allah bılır:oklava:

kızlarrr aynı sorunlu koca bende dee var yaaaaaaaaaaaa :(

her yemeği yemez, koklar, görünütüsünü beğenmese yemez.

çok çok iyi yemek yaptığımı söyleyemem ama daha yemeğin tadına bakmadan koklar ve ağzına sürmez:(
kaç kere tartıştık yok gene aynııı:(
sadece bana karşı değil bu tutumları herkese karşı böylee

Canım eşim değil de ben kendim çok yemek seçerim çok kötü bi durum anlıyorum :(
Birçok sebzeyi yemem ama eşim sebze de yemesine rağmen etli yemekleri daha çok sever...
Hergün de tavuk ve et yenmez ki işin zor...
Benim eşim yemekten kalkana kadar güzel veya kötü olmuş demez. Bittikten sofra kalktıktan sonra güzel olmuş der. Kötü olmuş demez onun yerine şöyle şöyle olabilirdi der :)

benim esimde acayip secicidir ama sanirim sadece bana geciyor nazi
baska biyerde yese sesi cikmiyor baska yer dedigimde görümcem kaynana felan
ama bana gelince tuzu az salcasi cok su bu derken sinir eder beni
kayinvalideyle yasiyorum onlarin önünde yapmasida ayriyeten sinir eder beni
ama yapacak fazla bisey yok
heee ogluma hamileyken evde kimse yok buda cin lokantasina giitmis bende ogün rahatsizim yemek yapmadim neyse tutmus bana ordan yemek getirmis
o ne pilavdi allahim
o ne sebze yemegiydi öyle onlari yemis bide cok güzel diyor bana
ama simdi habire basina vururum o tatsiz tuzsuz pilavi begeniyorsun
tatali sebze yemegini yiyorsun bide üstüne para veriyosun diye zemuszemus
bu seferde dalga geciyo sanada para verim sende agiz tadimi uygun yemek yap diye
gelde sinirlenme ki aslinda yemeklerim hicte kötü degildir ama
adam bozmus benle kafayi opuyorumnanaktan

off ya bu benimde derdim malesef
pırasa,sarımsak,maydonoz,karnıbahar,tavuk,yumuşak olmayan peynir,havuç,barbunya,bulgur pilavı
vs.vs okadar varki daha su saatte aklıma gelmiyo ama bunları öldür allah ağzına sürmüyo kocaman adam 30 yaşına girdi ya deliricem o yemiyo diye bende yiyemiyorum evde tavuk pişse dışardan yemek alıyo hayatta o kokuya bile tahammülü yok :(

off ya bu benimde derdim malesef
pırasa,sarımsak,maydonoz,karnıbahar,tavuk,yumuşak olmayan peynir,havuç,barbunya,bulgur pilavı
vs.vs okadar varki daha su saatte aklıma gelmiyo ama bunları öldür allah ağzına sürmüyo kocaman adam 30 yaşına girdi ya deliricem o yemiyo diye bende yiyemiyorum evde tavuk pişse dışardan yemek alıyo hayatta o kokuya bile tahammülü yok :(

eşimde öyle annesi temizliğie dalmış temizlikle kafayı yemiş bunun önüne sürekli kahvaltılık hazırlamış kesinlikle et yemez yersede sadece kebap ,birde kayınvalide ev hanımı çalışmış olsa anlayış göstereceğim benim annem babam da çalışırdı ama

her gün sıcak yemekten hiç mahrum kalmadık​
:sinifsinif:

Nasıl erkek anneler var ya ?

ancak oğlanların parası yemeyi iyi becermişler :çok üzgünüm:

bende de aynı dert, bir de eşim diyabet hastası
biz 2,5 yıllık evliyiz. ilk zamanlar cicim ay derler ya benimki kabus ayı olarak geçti.
yaptıklarım sınırlı. çalıştığım için uzun uzadıya yemekle uğraşamıyorum. tek çeşit olsun ama düzgün birşey olsun der. evde pişmeyecek dediği yemekler sizlerinki gibi başka yerlerde gayet güzel yeniyor. çok sıkıcı bir durum.

eşimde öyle annesi temizliğie dalmış temizlikle kafayı yemiş bunun önüne sürekli kahvaltılık hazırlamış kesinlikle et yemez yersede sadece kebap ,birde kayınvalide ev hanımı çalışmış olsa anlayış göstereceğim benim annem babam da çalışırdı ama

her gün sıcak yemekten hiç mahrum kalmadık​
:sinifsinif:

Nasıl erkek anneler var ya ?

ancak oğlanların parası yemeyi iyi becermişler :çok üzgünüm:

sana katılıyorum güzelim aynen öyle annede biter aslında

benim eşimde çok yemek seçer
tavuk yemez mesela ızgara olursa belki oda tavuk kokusu olmayacak
sebzeleri yemekten saymaz ne zaman yapsam yer ama yanınada 2 parmak sucuk pişirirboshayallersmile
yaptıklarımı yememezlik etmez ama onun sofradan aç kalktığını bilirim ama herşeyden yemeliyiz hayatım tek yönlü olmaz deyip yediririm
ama benım yaptıgım birşeyi beğenmeyip başkasındada yediğini görmedim
zaten ben senın yemeklerine alıştım başkasında yiyemiyorum bile der
valla bıktım hergun ne pişirsem derdinden
mafoldumben

benim eşimde sulu yemek takıntılı.çorba olsa bile sulu yemek de olcak ille.sebzeyide pek sevmez ama yaptımmı mecbur yer.birde yeni tatlara asla açık değil.közlenmiş biber,amerikan salatası gibi meze çeşitlerinin tadına bile bakmaz.ağzının tadı yok vesselam...tatlıda yemez zatii..aman yemezse yemesin.o yemezse ben yerimm:)

benim eşim doğulu ben karadenizliyim. ama ne çeşit yemek yaparsam yapayım eşim haytta seçmez yeni tariflere çok acık ama beğenmediyse 2 yada 3 gün sonra bidaha yapmasanda olur der. ama yapsam yine yer. bu konuda çok rahatım. ben et yemem o birazda olsa yemek içinde ister koyarım ona ayırırım etleri oda bol etli sanar:I)

ya eşin ne yaptıysa ye işte ama yok illa bi kusur bulcaklar benmkide sebze yemez et tavuk kuru fasulyee pilav hep böle seylerde yenmezki evde beğendiği yemek yoksa hemn annesinin evine gecer karsıya ordan alır bi güzel oturur yercokacimcoook bende ozamn yemek yapmak istemiyorum ozamnda görevlerni yapmıyosun derr bastan alıstırmıcan zaten yemezse zeytin ekmek yicek sonra mecbur alısıcak ama :oklava: iştee şimartırsan böle olurr

Back
X