Kocasını boğarak öldüren kadına beraat

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Kocasını boğdu; Beraat
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kaçıp evlendiği 24 yaşındaki eşi Uğur Kuşoğlu’nu ütü kablosuyla boğarak öldüren Gülfidan Kuşoğlu’nun beraat kararını onadı.
Sitene Ekle
kocasini-bogdu-beraat-5272718.Jpeg

Vatan

Gülfidan Kuşoğlu, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 5 Kasım 2011’de eşi Uğur Kuşoğlu’nu işkence yaptığı iddiasıyla ütü kablosuyla boğup öldürdü. Gülfidan’a yargılandığı davada ’Nefsi müdafaa’ gerekçesiyle ceza verilmedi. Eşinin aşırı derecede kıskanç olduğunu belirten Gülfidan Kuşoğlu, cinayetin işlendiği gün eşiyle evde ’Macera Avcısı’ adlı filmi izlerken, sinirlenerek kendisini dövdüğünü, bunun üzerine öldüreceği korkusuyla da elektrikli sobanın kablosuyla eşini öldürdüğünü söyledi.

Mahkeme: Meşru müdafaa
Sakarya 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Gülfidan Kuşoğlu’nun cinayeti meşru müdafaa sınırları içerisinde işlediğini belirterek beraat kararı verdi. Mahkeme gerekçeli kararında şu görüşlere yer verdi: “Maktulün kendisine çok daha ağır şiddet uygulayabileceğini, hatta öldürebileceğini düşünerek yeniden maktulün boğazını sıkıp öldürmesi şeklinde sonuçlanan olayda sanığın meşru müdafaa şartları içinde öldürdüğü kabul edilmelidir. Olayın gerçekleşme örgüsü meşru müdafaa haline tam olarak uymakta olup hukuka uygunluk ve beraat sebebi oluşturmaktadır. Sanığın eylemi sonradan pişman olmak ve hayata yeniden döndürmek için bazı hareketlerde bulunmuş olmakla birlikte doğrudan maktulü öldürmeye yöneliktir. Sınırın aşılması söz konusu değildir. Yani sanık meşru müdafaa şartları içerisinde maktule yönelik etkili eylem uygularken amacı zaten onu öldürmektir. Hukuka uygunluk sebebinin varlığı nedeniyle sanığın beraatine karar verilmiştir.”
Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi 24 Aralık 2014 tarihinde Sakarya 1’nci Ağır Caza Mahkemesi’nin kararıyla ilgili olarak onanmasına karar verdi. Yargıtay kararında Cumhuriyet savcısının sanığın tahrik altında kasten öldürme sucundan cezalandırılması gerektiğine yönelen temyiz itirazını kabul etmeyerek kararı onadı.

CİNAYETİ Vatan’A ANLATMIŞTI
‘Beni boğ yoksa çok kötü olacak’

Gülfidan Kuşoğlu çocukluk aşkım dediği eşini öldürmekten yargılandığı davada yaşadıklarını VATAN’a anlatmıştı; “Herşey Macera Avcısı isimli filmi izlerken oldu. Sahnelerden birinde aktör ormanda üstü çıplaktı. Uğur, bir anda ‘Böyle şeylere bakmak çok mu hoşuna gidiyor, neden bakıyorsun, ben evde yokken sen böyle filmleri mi izliyorsun’ diyerek bağırmaya başladı. Ablasıyla beni köye göndereceğini söyledi, bir yandan da tekme ve yumrukla dövüyordu. Soba karıştırmaya yarayan ucu eğik bir sopa ile bana vurdu. Kaçmaya çalışırken bana ‘üzerindeki elbiseleri ben aldım soyun’ dedi. Zorla çırılçıplak soydu ve o şekilde sokağa çıkarmak istedi. Bu defa saçlarımdan sürükleyerek evin salonuna getirdi. 10 dakika dövdü. Elektrikli sobanın kablosunu prizden çıkardım, yerde oturan Uğur’un boynuna dolayıp 2 dakika sıktım. Yüz üstü yere düştü. Bir bardak su istedi, getirdim. ‘Beni boğ, yoksa çok kötü olacak. İyi boğ ama’ dedi. Öldüreceğini düşündüm. İkinci hamleyi yaparak, boynundaki kabloyu elime doladım ve sıktım. Kendimden geçmiştim.”

Bu sabah haberlerinde izledim.
İnşallah doğru kararlar devam eder .
Kadıncağınızın canına tak etmiş, nasıl bir psikolojideydi kimbilir.

öldürmek ne kadar kolay artık. boşanın illa birinin diğerini öldürmesi gerekmiyo

Vauuuv kadındaki de nasıl bir cesaretmiş! Şuurunu nasıl kaybettiyse artık. Çok zor bir karar.Adam resmen sen beni öldürmezsen beni seni öldüreceğim demiş.Pislik herif :KK11:

Hadi buradaki yorumlar neyse, sonuçta beyni yıkanmış kişiler :KK43:

Ama koca koca hakimlerin, savcıların şu kararı vermiş olmaları vicdanımı rahatsız etti. Kadın kocasını öldürüyor ve beraat ediyor. Şaka olmalı... İyi artık canı sıkılan kadın kocasını öldürür, bi de hikaye uydurur, biraz da gözyaşı döker belki, tamam beraat... Öldürmeye teşvigin de böylesi yani.

Hukuken de mantıken de bu kadının ceza alması lazımdı. Anlattıgı hikayenin dogruluk derecesine göre tahrik indirimi verilirdi, bi 8-10 yıl falan yatar çıkardı. Çünkü nefsi müdafaa böyle olmaz. Yakında bu kadını TV programlarına çıkarıp kahraman da ilan ederlerse şaşırmam... çünkü yapılmak istenen belli...

Sonuçta bir can gitmiş arkadaşlar ya. Şaka mı yapıyorsunuz?
Adam karısını öldürse beraat ettirseydiler böyle yorum yapmazdınız ama... :KK64:

psikopatlar maalesef karşısındakini delirtiyor ve sonuç kötü oluyor, kadın suçlumu suçlu ama azmettirmiş kadını yaptıklarıyla. öyle bir hale gelmişlerki taraflardan biri ölecekmiş, boşanın olsun bitsin.

hakimler bence erkeklerin gözünü korkutmak için bunu yaptı diye düşünüyorum. son zamanlarda karısını katledenler çoğaldı. hem onların intikamı bu belkide ceza almaması , ama çoğunlukla psikopat kocaları korkutmak.

b..k yoluna gidersiniz ey kocalar adam olun karılarınızda ceza meza almaz ona göre demişler sanki

psikopatlar maalesef karşısındakini delirtiyor ve sonuç kötü oluyor, kadın suçlumu suçlu ama azmettirmiş kadını yaptıklarıyla. öyle bir hale gelmişlerki taraflardan biri ölecekmiş, boşanın olsun bitsin.

hakimler bence erkeklerin gözünü korkutmak için bunu yaptı diye düşünüyorum. son zamanlarda karısını katledenler çoğaldı. hem onların intikamı bu belkide ceza almaması , ama çoğunlukla psikopat kocaları korkutmak.

b..k yoluna gidersiniz ey kocalar adam olun karılarınızda ceza meza almaz ona göre demişler sanki

Bu ne biçim göz korkutma şekli? Şu karar karşısında vicdanı rahatsız olmayana şaşarım açıkçası. Yani en azından ben bu tarz vicdan sahiplerinden beriyim. Hem de çifte standart var.

İki olay yazacagım ve bakış açısına dikkat et;

* Erkek, karısını öldürüyor, gelen yorumlar; ''vay cani adam, kadına şiddet var, bu olayda kadına yazık, psikopat olan ve asıl suçlu olan erkek''
- Kadın, kocasını öldürüyor, gelen yorumlar; ''kim bilir ne yaptı da kadını çileden çıkardı, hak etmiştir kesinlike, bu olayda kadına yazık, psikopat ve asıl suçlu erkek''

Yani iki durumda da bi şekilde suçlu erkek oluyor. Mesela senin gelinin, yarın senin oglunun uyurken bogazını kesip öldürse... Toplum senin oglunu suçlu ilan edecek, kim bilir kadına ne yapmış da hak etmiş diyecekler, oh olsun diyecekler, ibret olsun diyecekler... falan.

Bu mahkeme kararı da bu olaylar için mükemmel bir teşvik olmuş. Böyle şeylere çanak tutarsan, yarın başına geldiginde çalacak kapı bulamazsın.

Kadını adamın akrabalarından korumak için tutuklamaları daha isabetli olmaz mıydı diye aklımdan geçti en azınan birkaç yıl daha yatması kendi güvenliği için iyi olurdu ama mahkemenin sizin dediğiniz gibi düşünerek karar verdiğini düşünüyorum ben de

Bence 2011'de olmus bu olaydan beri kadin zaten tutuklu yargilanmistir, 4 senedir hapishanededir zaten... O kadar ceza da yeter, dunyayi bir pislikten temizlemis sonucta... Ibretse ibret, dunyada ibret icin ne cezalar veriliyor dunya kurulali beri.. bir eksik, bir fazla farketmez.. Hep kadinlara mi kesilecek ibretlik cezalar.. Oh olsun..

Bu ne biçim göz korkutma şekli? Şu karar karşısında vicdanı rahatsız olmayana şaşarım açıkçası. Yani en azından ben bu tarz vicdan sahiplerinden beriyim. Hem de çifte standart var.

İki olay yazacagım ve bakış açısına dikkat et;

* Erkek, karısını öldürüyor, gelen yorumlar; ''vay cani adam, kadına şiddet var, bu olayda kadına yazık, psikopat olan ve asıl suçlu olan erkek''
- Kadın, kocasını öldürüyor, gelen yorumlar; ''kim bilir ne yaptı da kadını çileden çıkardı, hak etmiştir kesinlike, bu olayda kadına yazık, psikopat ve asıl suçlu erkek''

Yani iki durumda da bi şekilde suçlu erkek oluyor. Mesela senin gelinin, yarın senin oglunun uyurken bogazını kesip öldürse... Toplum senin oglunu suçlu ilan edecek, kim bilir kadına ne yapmış da hak etmiş diyecekler, oh olsun diyecekler, ibret olsun diyecekler... falan.

Bu mahkeme kararı da bu olaylar için mükemmel bir teşvik olmuş. Böyle şeylere çanak tutarsan, yarın başına geldiginde çalacak kapı bulamazsın.
ben kadın suçlu diyorum farkındaysanız en başta, koca azmettirmiş olabilir ama bana göre kimse bu şekilde ölmeyi haketmiyor ne kadın ne erkek.
ben hakim doğru yapmış demiyorum şu nedenlerden yapmış sanki diyorum. şoke edici bir karar çıkmış ve sebep olsa olsa bu manasında söyledim.
hiç bir cinayete de asla çanak tutmam. Allah kimsenin başına vermesin, lütfen örnek verirkende evlatlarımızı göstermeyelim.

Böyle belalı adamlardan kurtulmakta zor , kadının hapse girmemesine sevindin olan o yavrucaklara olacaktı ,

bence kadınların sebebsiz yere insan öldürme olasılığı erkeklere göre çok çok düşük, yıllardır psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyorsa, o an hiçbişey düşünmemiş olabilir ne kendini ne çocuklarını ne geleceğini, boğarken hayatının çekiliyor olması zevk bile vermiştir belki, bunun için onu eleştiremem doğrusu
zaten suyu verdikten sonra yaşamasına izin verseydi sonra adam onu öldürecekti bence, her gün bi kaç kadın cinayeti okuyoruz ama bu tarz cinayet haberleri iki üç ayda bir çıkıyor, onlarda canına tak eden kadınlar oluyor genelde

Ne olursa olsun hiçbir gerekçe bir insanı öldürme hakkını vermez kimseye keşke kadın öldürmek yerine boşanmayı deneseydi yazık olan yine çocuklara oluyor.

katil katildir. nedeni savunması yoktur. hafifletici sebepler olabilir ama beraat tümden cezasız bırakmak demektir. yanlıştır.

X