• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaya saygi nedir?!!

Eşine temizlik olduğu gün geç gel de. Bekar takilsin biraz onun için de iyi olur. Eğer erkek temizliğe yardım etmiyorsa ayak bağı oluyor evde

Çok eskiye dayanıyomuş bizi etkileyen bişey yokmuş o borçla ilgili bilmiyorum 2 gündür sıkıntılıyız boşanalım ben böyle evlilik istemiyorum dedim
Yanı çok üzücü bir durum . Evlenmeden önce bilgilendirmesi gerekirdi . Takılarınızı vermeyin kendi borcunu kendi imkanlarıyla ödesin. Takılara mı güvendi yani ?

Saygı duy derken ilgilen demek istemiş ki bu da bana normal geliyor. İşten gelmişim, şöyle karımla karşılıklı bi çay içmek istemişim,koltuk ıslak hali bilmem ne, çay da yok. Bu erkeği şımartmak değil ama ben eşim gelene kadar işlerimi hallederim, gelince evi dağınık görmesin diye uğraşırım, çayı da hazırlarım, gelince is yapmam otururuz beraber. Normalde böyle yapınca ekstra durumlarda zaten anlayışlı oluyorlar. Erkekler ilgi bekler evet, bunun reislikle pasalikla alakası yok, eve gelince guleryuzlu Bir hanim sıcak çay istemesi anormal değil ki. Ben de her zaman o moda olmuyorum ama olmali diye düşünüyorum

Eve yardımcı hanim geldikten Sonra yorulmayı 'bilenler' bilmiyor,
Sen kimsenin yorulmadığını bilmiyorsun anlaşılan..
Bir de bilenler bilir falan yazmışsın neyi biliyoz anlamadım?
Evet sırf buraya takılan benim, bunun farkındayım ama hoşuma gitmedi :işsiz:

Dünden beri eşimle aramız açık tartışmalar büyüdü bu arada eşimin 30.000 tl kredi borcu olduğunu öğrendim düğünden önce düğünde takılan altınları ev almak için kullanırız temişti şimdi kredi borcunu kapatacakmış ki yetmiyo bile
Lütfen temizlikle ilgili yorum yapmayın artık moralim iyice çöktü
Sizin dertler derya olmuş... da bu boşanma lafı için biraz erken değilmi . 30 milyar bi şekilde hallolur. Biraz fevrisiniz anladığım kadarıyla . Altınları vermeyin ama boşanmak bukadar kolay mı yahu.

Dünden beri eşimle aramız açık tartışmalar büyüdü bu arada eşimin 30.000 tl kredi borcu olduğunu öğrendim düğünden önce düğünde takılan altınları ev almak için kullanırız temişti şimdi kredi borcunu kapatacakmış ki yetmiyo bile
Lütfen temizlikle ilgili yorum yapmayın artık moralim iyice çöktü
Konu sahibi eski konunu okudum esin ev alacağız deyip sizi eski mobilyalarinizla evlenmeye razı etmiş,sonra da yemek masası ihtiyacınızı bile kendi annesi ile karar vermis,şimdi de birden borcu çıktı!!! O parayı verdiğinizde bahanelerle ayrılmak isteyecek

Yıllarca ailelerimiz tarafından aman çocuğum dersini çalış aman çocuğum sen okuluna git diye hiç ev işi öğretilmeden evlenmiş bi insan olarak ilk ay full yaptığım her temizlikte ütüde ağladım çalışıyodum akşam gelip yemek temizlik çamaşır pazar günü ütü vs... yine bigün ev berbat iş çok yorucu geçmiş ve topluycak mecalim yok eşim bana hayatım bu evin hali ne yalnız yaşarken bile bu kadar dağınık olmadı hiç benim evim diye bi yükseldi ben hıçkıra hıçkıra ağlamaya başldım beceremiyorum diye sora çevirdi beraber toplayalım demiştim diye ki sen şimdi otur ben heryeri temizlerim dedi yok bu benim görevim diye ağlamaya devam ediyodum zorla oturttu tv açtı gitti çamaşırları yıkadı bulaşıklar topladı falan filan... ondan beri eve düzenli her hafta temizliğe bi abla geliyo eşim çağırdı düzenli gelince evin düzenine alışıyo şimdi çalışmıyorum ama o geldiği günler gezmeye çıkıyorum ki bende yorulmiyim kocaya saygı meselesinide eşimde söyler ama o lafta bir türk toplumu lafıdır cevap aşkolsun ne istedinde yapmadım olup ben bozulunca hemen geri basıp gönlümü almaya başlıyo ben kendini evin reisi hissetsin erkek egosu mantığı ses etmiyorum böyle laflara o kendini inandırsın yine hep kadın nasıl isterse öyle olur...

1,5aylık evlisin ve halı koltuk mu sildirdin:oha:
Canım sen temizlik mevzusunu yanlış anlamış olmayasın.
Hayır yani ne olmuşda kirlenmiş olabilir diye düşündüm.
16aylık bebeğim var ben hergün oyuncak toplamak ev silip süpürme işini yaparım.toz da alırım.ayda bir camlara el atarım.
Kv. Bile hep benim gelinim tertemiz der.öyle dağınık yaşamam.hergün yatmadan önce yaşam alanını toplarım.kimi zaman bir battaniye kimi zaman bir fincan neyse yerine koyup öyle uyumaya giderim.evim de temiz ve düzenlidir.
mevsim temizliklerinde yardımcı alıyorum ama çay kahve yemek dışında yorulmadım hiç.
Ayda bir halı silmek tuhaf geldi.2 kişi haftada makina ile süpürsen bile olur.
Kadına verdiğin ücrete yazık.
Kocan hem kadın ücreti ödeyip hem iş yapmak istememiştir.Belkide sen yorulduysan bu kadın ne yaptı diye düşünmüştür.

Saygı karşılıklı.Adamı da anlamak lazım.

Temizliği bu kadar abartmamayı dene ya da günlük yap kurtul.:halay:

Kadından sonra neden ev topluyorsunuz?

“Aşkım ıslanma dikkat et koltuk ıslak”

“Ah askım valla bende çay istiyorum ama şu işlerim bitmedi ki çay koyayım”

“Biraz bekler misin işim bitince koyacagım beklemek istemezsen sende koyabilirsin”

Bu cümleleri kullansaydınız keşke

Bana göre eşe saygı diye bir şey var
Hem kadına hem adama
Ama benim kocamda kullanır o kelimeli
Biraz kocana saygın olsun falan der cvp bile vermem o an anlatsamda anlamayacak nasılsa e bari kendimi boşa yormayayım diyorum ve susuyorum bu da kendime duydugum saygı :KK39:

Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
Merhaba canım;benim anlamadığım eve yardımcı bayan gelmişse sana nasıl bi iş kaldıki çok özür dileyerek biraz fevri davranmışsın senden çay istemiş yapıp oturup bi güzel keyfini çıkarabilirdiniz

Kadından sonra neden ev topluyorsunuz?

“Aşkım ıslanma dikkat et koltuk ıslak”

“Ah askım valla bende çay istiyorum ama şu işlerim bitmedi ki çay koyayım”

“Biraz bekler misin işim bitince koyacagım beklemek istemezsen sende koyabilirsin”

Bu cümleleri kullansaydınız keşke

Bana göre eşe saygı diye bir şey var
Hem kadına hem adama
Ama benim kocamda kullanır o kelimeli
Biraz kocana saygın olsun falan der cvp bile vermem o an anlatsamda anlamayacak nasılsa e bari kendimi boşa yormayayım diyorum ve susuyorum bu da kendime duydugum saygı :KK39:
İşte budur

Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
Sizin anneniz anneanneniz babaanneniz varsa bi sorun kocaya saygi nedir diye. Onlar size anlatirlar..

Sizin anneniz anneanneniz babaanneniz varsa bi sorun kocaya saygi nedir diye. Onlar size anlatirlar..
bizde büyüğe ve eşe saygı vardır. anneye veya ananeye diğerlerine sorsakta aynı cevabı alırız gibi geliyo..

kocaya saygı.. ne bileyim. bi tek bana mı gerici gereksiz geliyo acaba :110:

bizde büyüğe ve eşe saygı vardır. anneye veya ananeye diğerlerine sorsakta aynı cevabı alırız gibi geliyo..

kocaya saygı.. ne bileyim. bi tek bana mı gerici gereksiz geliyo acaba :110:
Bana yazdigin ilk cumleni tekrar okurmusun... Iyimisin sen ?
Yoksa benmi yanlis anliyorum. Size gereksizmi geliyor. Saygi derken onunde el pence divan dur denilmiyor. Erkek kendini evin reisi gibi hissederse ailesini benimser sahip cikar korur kollar.

Merhaba canım;benim anlamadığım eve yardımcı bayan gelmişse sana nasıl bi iş kaldıki çok özür dileyerek biraz fevri davranmışsın senden çay istemiş yapıp oturup bi güzel keyfini çıkarabilirdiniz
Kendi adima cevap vereyim ben eve temizlikci geldiginde gerçekten cok yoruluyorum. Bugune kadar perdeleri asan tek bir kadin gelmedi bana hep ben asiyorum. Bu bile basli basina yorucu
Esyalari itme cekme islerini yapmalarina yardim ediyorum. Dolap iclerini duzenliyorum. Iki kez yemek hazirliyorum. Cay demliyorum.
Zaten bir seyin yerini bilmiyorlar arkalarinda surekli o surda su burda vs gibi yonlendiriyorum. Gittikten sonra da kullanilan bezler yeniyse hepsini yikiyorum vs vs..yani aslinda eve temizlikci gelmesi benim icin bir vesile oluyor. Onum bahanesiyle bir dunya is yapiyorum :)
Ve bu islerden nefret ediyorum

Akşam gelir gelmez ayaklarini yika sonra suyunu iç:kusmuk:yemeğini yap evini temizle yatakta firtinalar estir sabah hic birsey olmamis gibi yine hizmete devam.çunku koca zor bulunan bir varliktir gıtlık vardir koca gıtlıği elimizdekinin değerini bilmeliyiz:63:

Kendi adima cevap vereyim ben eve temizlikci geldiginde gerçekten cok yoruluyorum. Bugune kadar perdeleri asan tek bir kadin gelmedi bana hep ben asiyorum. Bu bile basli basina yorucu
Esyalari itme cekme islerini yapmalarina yardim ediyorum. Dolap iclerini duzenliyorum. Iki kez yemek hazirliyorum. Cay demliyorum.
Zaten bir seyin yerini bilmiyorlar arkalarinda surekli o surda su burda vs gibi yonlendiriyorum. Gittikten sonra da kullanilan bezler yeniyse hepsini yikiyorum vs vs..yani aslinda eve temizlikci gelmesi benim icin bir vesile oluyor. Onum bahanesiyle bir dunya is yapiyorum :)
Ve bu islerden nefret ediyorum
Agzına sağlık bende niye yoruldun diyenler için ne çok saray prensesi varmış diyordum

Back
X