- 30 Temmuz 2013
- 3.083
- 3.701
- 248
Annem senelerce bu gidip gece yarılarına kadar okey bilmem ne oynamasıyla uğraştı babamın. Üstelik bu sıralarda küçük kardeşime hamileydi, onu doğurdu, ilk bebeklik zamanları vs. vs. Hep üç çocukla uğraşarak geçti. Ev hanımıydı da. Babamın tayininden dolayı küçük ilçelerde oluyorduk. Çok yapacak bir şeyi de olmuyordu. Kavga da etse babam asla dinlemezdi. Gece onikide gelirdi eve neredeyse her gün. Bayağı bir süre böyle devam etti. Annem onu işte haftada üç günle falan sınırlamayı başardı kavgalarla. Tayin çıkınca hemen kendine yeni bir lokal buluyordu. Sonra annem gitti memurluk sınavı vardı o zamanlar ona hazırlanmaya başladı. Açıktan üniversite okumaya başladı, lise mezunuydu. Memur oldu, atandı. Bizi de aldı üç saat uzaklıktaki bir şehre yerleştik. Babam haftasonları geliyordu sadece. Bir iki sene böyle oldu. Babam sonra tayin isteyebildi, bir araya geldiler. Araları kötü falan değildi bu dönemde. Yani özellikle ayrı yaşamıyorlardı. Ama annem kendi kariyerine kendi hayatına odaklandı. Babamı hayatının odak noktası olmaktan çıkardı. Sonradan babam kendiliğinden bıraktı oyun oynama işini. Nasıl oldu bilmiyorum. Belki annemin o tavrı işe yaradı belki de yeni taşındığımız yerde bu kez öyle bir ortam bulamadı.kızlar merhaba biz karı koca çalışıyoruz ve tek tatil günümüz pazar bundada eşimin arkadaşlarıyla okey oynama isteği yüzünden burnumdan geliyor hemen her pazar gidiyo yaf daha 11 aylık evliyiz ben istiyorum beraber olalım o istiyor dışarı çıkayım. sıkıldım artık.birlikte bişeyler bile yapsak beni eve bırakınca yine koşuyor onların yanına.biraz önce tartıştık yine 40 kez anlattım sana su Pazar'ları beraber geçirelim istiyorum diye neymiş ben dinlenecekmişim o da biraz kafa dağıtacakmış aradı arkadaşları da kandil ne okeyi dediler bana yanaşmaya başladı bende millet reddetti diye bana yanaşma boşa uğraşmış olursun dedim neymiş pazar tatil olmasaymış keske çalışsaymış Pazar'ları benim dırdırımı çekmezmiş şimdi oturuyor salonda tv izliyor konuşmayacağım onunla madem pazarı benimle geçirmeyi istemiyor otursun bi basına bütün gün diğer odada oturucam gitmeyeceğim onun olduğu odaya ama bunada bi ders vermeliyim sizce ne yapıp yola getirebilirim bunu
Babamın anneme yaptığını eşim bana yapmaya kalksa iki hafta sonrasında mahkemeden boşanma celbini elinde bulurdu. Birbirimizden ayrı yerlerde kafa dağıtacaksak niye evlendik? Benimle zaman geçirmek onu sıkıyorsa ben onu hiç istemem. Beraber zaman geçirmeyeceksek de onun çamaşırlarını yıkamaya, onunla aynı evde yaşamaya niye devam edeyim? Bana sadece yük olacaksa ne işi var hayatımda?
Ama annemin boşanamama hastalığı vardı zaten. Ona bir şey diyemiyorum.
Sizinki en azından haftada bir gün sanırım. Ama ben yine de katlanamazdım.