Çorbalar Köfteli patates çorbası(resimli)

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
246
363
Diğer
buharı üstünde bi tarif

kyıma ve istenilen tüm baharatlar ve bulgur bir kapta iyice yoğurulup minik minik yuvarlanıp beklenir.

1 büyük boy patates
1 çay tabağı dolusu kıyma(75-100 gr)
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
kekik nane kırmızı pulbiber karabiber kimyon yedibahar hepsinden yarım çay kaşığı
tuz
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
1 yemek kaşığı ince bulgur(istenirse yani şart değil)

öncelikle kıyma istenilen tüm baharatlar (ben çok baharat kullanırım ) tuz ve bulgurla köfte harcı iyice yoğurulur ve küçük köfteler yapılır.beklenir.

1 tencerede incecik doğranmış soğan yağda kavrulur.salçası eklenir salça eritilir.küçük küçük küp şeklinde doğranmış patatesler eklenip kaşıkla bir iki kez çevrilir.sıcak kaynamış su konur.sarınsağıda küçük olarak doğrayıp patateslerin içine atılır 10 dk kaynadıktan sonra tuzu ve köfteler içine atılır.patatesler yumuşayınca ve çorbanın piştiğinden emin olunca sıvıyağda kırmızı pulbiber ve nane reyhan yakılır ve çorbaya dökülür.afiyet olsun .

not:istenirse çorba yapmayıp suyunu az koyup ve patatesleri biraz daha büyük doğrayıp yemek şeklinde yapabilirsiniz.ben onuda yapıyorum patatesler elma dilimi oluyo köfteleride elimde çiğköfte gibi sıkıp yapıyorum patatesleri karnıyarık tenceresine diziyorum ve köfteleri diziyorum pişiriyorum.

Son düzenleme:
dscf3463.jpg

Son düzenleme:
afiyet olsun şimdiden cnm aslında havuçta doğranıyo içinede benim eşim fazla sevmiyo pişmiş havucu yada seçiyo içinden ama senin oğluşun seviyosa sende koy.bezelyede koyabilirsin altarnatifi çok bi çorba.

güncel..................

Bebişim bu da harika görünüyor..
Ellerine emeğine sağlık..Bayılırım bu tarz çorbalara..opuyorumnanaktan
yerimsenibenŞeniz
Böyle nefis bir çorba her halukarda gösterir kendini;müdahalesiz...delikafadulden
Emeğine sağlık .. Yeni ve cici tarifler ekledin sanırım onları uçayım biraz daaakaydirigubbakcemile4
kaydirigubbakcemile3

Bebişim bu da harika görünüyor..
Ellerine emeğine sağlık..Bayılırım bu tarz çorbalara..opuyorumnanaktan
yerimsenibenŞeniz
Böyle nefis bir çorba her halukarda gösterir kendini;müdahalesiz...delikafadulden
Emeğine sağlık .. Yeni ve cici tarifler ekledin sanırım onları uçayım biraz daaakaydirigubbakcemile4
kaydirigubbakcemile3

canım malum ramazan ayındayız ya tariflerimi güncelleyeyi dedim
ama gerçekten süper oluyo heleki üstüne nane reyhan kırmızı biberle yağ yakıp dökünce misler gibi oluyo denemeni tavsiye ederim

Mmmmm neffiisss
Bunu bende yaparım
Çorba niyetine degil yemek niyetine yerizzz
Yanınada pilav yaparımmm ohhh miss gibiiiiii

zaten çorba olmayan tarifinde yapıyorum ben
vermiştim tarifini sanırım.
afiyet olsun cnm sizede.

ben bunu patatessiz yapiyorum sulu kofte olarak yani ama buda cok lezzetli gorunuyor mutlaka boylede deniycem...

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
ay harika görünüyo ya
cok canim cekdi
offfffff
mutlaka denemeliyim
ellerine saglik canimopuyorumnanaktan

su anda pişiyo ama güzel olucak bakalım deniyim dedim akşam yazarım nası olduğunu

Bu akşam sizin tarifinizle yaptımm...İçine havuçda ekledim gerçekten güzel bir yemek oldu...
ellerine emeğine sağlık ve tabiiki teşekkürler tarifin içinn opuyorumnanaktan

Back
X