TeşekkürlerGüzel görünüyor.Hiç duymamıştım panko.Neler öğreneceğiz daha:)Siz yaptıysanız ellerinize sağlık.
Ben yaptım evet
Ben de yağız izgülden duymuştum ilk
Sonra denedim
Sizde denerseniz pişman olmazsınız =)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
TeşekkürlerGüzel görünüyor.Hiç duymamıştım panko.Neler öğreneceğiz daha:)Siz yaptıysanız ellerinize sağlık.
Çok düzgün dizmişsiniz şişe usta gibi tebrik ederim:)Nette gördüm şimdi.Markete gidince bakacağım.Teşekkürler
Ben yaptım evet
Ben de yağız izgülden duymuştum ilk
Sonra denedim
Sizde denerseniz pişman olmazsınız =)
Çok teşekkür ederimÇok düzgün dizmişsiniz şişe usta gibi tebrik ederim:)Nette gördüm şimdi.Markete gidince bakacağım.![]()
İstek varsa o iş tamamdır:)Sevmeden zor çünkü yemek yapmak.Tamam bulursam deneyeceğim inşallah.Çok teşekkür ederim
Yeni yeni öğreniyorum yemek yapmayı ama hevesliyim çok =)
Sizde bulursanız deneyin bakalım sonucu bana da haber verin
Bilmeden panko yapıyormuşum ben meğer bende böyle fırında kurutup kullanıyorumŞÖyle bir yazı buldumEvde yapılıyormuş
Panko – Japon Ekmek Kırıntısı Nasıl Yapılır?
İngilizcede “Bread Crumbs” veya “breadcrumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bu ürün özellikle kızartmalarda kullanılır. Et, balık, köfte veya sebzeleri kızartırken daha çıtır olması ve hoş görünmesi amacıyla kullanılan bu ekmek kırıntısı “Panko” ismi ile anılan Japon mutfağına özgü bir malzemedir. Kızartmalarda kullanılan ve et gibi ürünleri batırdığımız sosları kalınlaştırmak için de kullanılır.
Daha çok baharatlı ürünler yaparken kullanabileceğiniz gibi sade olarak yumurta, süt ve un karışımına buladıktan sonra ekmek kırıntısına bulayarak da çıtırlık sağlayabilirsiniz..
Türk mutfağında kızartmalara (tavuk, balık, et, köfte veya sebze hangisini yapıyorsanız) çıtırlık ve biraz daha kalınlık vermek amacıyla mısır unu, darı unu gibi ürünler kullanılır. Bu un çeşitleri beyaz una nazaran daha kalın olması ile birlikte ekmek kırıntısının verdiği çıtırlığı veremezler.
Türkiye’de bazı büyük marketlerde veya sanal marketlerde “Panko” veya “ekmek kırıntısı” ismi ile bulabileceğiniz gibi evinizde kendiniz de yapabilirsiniz.
Normal beyaz ekmeklerle yapabileceğiniz gibi tam tahıl ekmek, çavdar ekmeği, kepekli ekmek vs tercihinize göre ve yapacağınız yemeğe göre dilediğiniz ekmeği seçin.
Parmak kalınlığında dilimleyin ve dış kabuğunu ayırın. (Ekmeğin için bize lazım)
Mutfak robotu yardımıyla ekmekleri ufalayın.
Fırın tepsisine alıp önceden ısıttığınız fırında 150 derecede 2-3 dk bekletin.
Tepsiyi çıkartıp bir ters yüz edin karıştırın ve tekrar 2-3 dk kadar pişirin.
Burada amacımız ekmekleri kızartmak değil kurutmaktır. Beyaz ekmeği kahverengi hale getirmeden fırından çıkartın.
Bu şekilde kuruttuğunuz ekmek kırıntılarını balık, tavuk, köfte, nugget gibi kızartmalarda çıtırlık versin diye kullanabilirsiniz
Hepimiz bilmeden neler neler yapıyoruzBilmeden panko yapıyormuşum ben meğer bende böyle fırında kurutup kullanıyorum![]()
Yıllardır yaptığım köftelik ekmek içinin adını panko koymuşlarHepimiz bilmeden neler neler yapıyoruz![]()
Birde paketlemişlerYıllardır yaptığım köftelik ekmek içinin adını panko koymuşlar![]()
Marketlerde bile satılıyormuş. Bayat ekmek yoktu fırında kurutup öyle kullanayım dedim patladı gitti fikir bana aitti bir kereBirde paketlemişler![]()
Japonlardan önce düşünmek lazımmışMarketlerde bile satılıyormuş. Bayat ekmek yoktu fırında kurutup öyle kullanayım dedim patladı gitti fikir bana aitti bir kere![]()
Düşünsek ne olacak ekmek kurutmak için fırın mı çalıştırılır bir sürü elektrik yakar o ısınana kadar dedi annem. Ben aslında bilim adamı olacaktım da böyle önümü kestiler işteJaponlardan önce düşünmek lazımmış![]()
Ahhhh o anneler yok mu hep önümüzü kestilerDüşünsek ne olacak ekmek kurutmak için fırın mı çalıştırılır bir sürü elektrik yakar o ısınana kadar dedi annem. Ben aslında bilim adamı olacaktım da böyle önümü kestiler işte![]()
İlkokula başladım avukat olmak istedim tek arzum buydu ama annemin zoruyla sağlığa gittim hala söylenirim senin yüzünden diye fena mı oldu işin var diyor sanki avukat olsam işim olmayacaktıAhhhh o anneler yok mu hep önümüzü kestilerBen de birşeyler olmak istedim annem izin vermedi
![]()
Hakkında hayırlısı olsunIlkok
İlkokula başladım avukat olmak istedim tek arzum buydu ama annemin zoruyla sağlığa gittim hala söylenirim senin yüzünden diye fena mı oldu işin var diyor sanki avukat olsam işim olmayacaktı![]()
Hayırlısı tabi ama arada söyleniyorum işte. Sen bize yemekler yap nevos gurme ol sende ev yemekleri dükkanı acsana hatta hiç düşündün müHakkında hayırlısı olsunAnneler sahiden müdahale ediyor
Hep iyiliğimiz için ama sevmediğimiz işleri yapmak kolay olmuyor
Gerçi benim işim bile yok
![]()
Hakkında hayırlısı olsunAnneler sahiden müdahale ediyor
Hep iyiliğimiz için ama sevmediğimiz işleri yapmak kolay olmuyor
Gerçi benim işim bile yok
![]()
Canım aslında öyle planlarım varHayırlısı tabi ama arada söyleniyorum işte. Sen bize yemekler yap nevos gurme ol sende ev yemekleri dükkanı acsana hatta hiç düşündün mü