• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku :/

Siz sizin evin havasına kokusuna alışmş olabilirsiniz benm evde kokmaz diyorum ama gelenler çok güzel koku var diyor
Ay yok dun akşm eve gırdım hiç ıyu kokmuyodu valla o kdr temzlıge göre bu kokular nereye gıdıo anlamıyorum. Gıderden çok koku gelıyor nası bas edecem

Ay yok dun akşm eve gırdım hiç ıyu kokmuyodu valla o kdr temzlıge göre bu kokular nereye gıdıo anlamıyorum. Gıderden çok koku gelıyor nası bas edecem
Giderlere lavoba açıcı ya da karbonat sirke yapabilirsin temizlenir ve koku gelmez.ayrıca giderleri kapalı tutmak da işe yarayabilir

kapının girişine ve bazı odalara özellikle banyoya çubuklu koku alabilirsin..ama etkili kokanından...

Mesela dun akşm eve gırdım hiç mis gıbı kokmuyordu hatta gıder kokuyordu :KK43:(
Gideler için naftalin gibi bi kokulr var yuvarlak yuvarlak adını tam bilmiyorum onlar kötü kokuyu önlüyor ama çocuğunuz varsa dikkt edin ağzına alabilir

benimde alaturka tuvaletten koku geliyor ne yapsak olmadı yine kokuyor hemen dış kapının yanında o yüzden eve girince geliyor koku çok sinir bozucu bir durum

Mobilya kokusu benim evimde de var .
Yapacak birşey yok çalışıyorum hali ile ve gün boyu ev havasız kalıyor.
Havalar sogudu kapı pencere açık bırakıp zaten yatamam.
Çözümü ev kokularında buldum ben
Her odaya marketlerde satılan oda kokuları var çeşit çeşit.
Onlardan alıp koydum

Her 15 dk/ 30 dk ya kendilignden fis fis yapan koku makinalari var. Ondan al. Ama bi eve bi tane yeter. Ben gecen bayram evin en orta yerine koydum iki katli evde kokudan boguluyoduk nerdeyse. Cok asiri olur 2 makina birden. Mideni bulandirir asiri koku

Evde sigara içiliyorsa bütün kokuları baskılar.
Bol soğanlı sarımsaklı yemekler mutfak doğru havalandırılazsa gün boyu eve siner.
Falan filan...

Varsa, güzel kokuyu örten etkenleri ortadan kaldırarak işe başlayın.

Sevgılı arkadaslar lütfen bana akıl verın. Benım evıme kapıdan gırınce şöyle mis gibi kokmuyor. O kdrda temzlık yapıyorum. Kıyafetlerımız hariç herseyı yyumusatıcıyla yıkıyorum. Eve bi kokosu yayılmıyor anlamıyorum neden böyle oluyor. Ayrıca yerleri amwayle siliodum sırf güzel koksun dıe GİTTİm yogun kokulu bi ürün aldım. 1saat bile kokmadı evin içinde. Bana lütfn bi akıl verın. Siz neler yapıosunz. Komsumun kapısı acılsa apartmana yumuşatıcı kokusu yayılıyor nasıl oluyor bu. Ne yapcamı şaşırdım. Evim misler gıbı koksun istıyorum. Fıkırlerınızı merakla beklıorum. Umarım konum tasınmaz :KK43:((
Tuvalet için kokulu 32li tuvalet kağıdı al. Odalar için airwick otomatik parfümleme cihazı al. Evin rutubetli ya da nem tutan bir yer ise kolay kolay parfüm kokutamazsın. Koltuk, tül, perde gibi kumaşımsı ürünlerini leke ve iz bırakmayacak ürünler ile parfümleyebilirsin. Oda parfümü olarak pasif, yani koku çubukları benzeri şeyler alabilirsin ama istediğin etkiyi vermeyecektir. Fısfıslı oda parfümü aldığında havadan sıktığında evde etkili bir koku elde edersin ama uzun vadede hem etrafta çok fazla deodorant atığı oluşacak hemde partiküller cam yüzeylere yapışıp yağlı/lekeli iz bırakacaktır. Antreye airwick oto fısfıs, odalara tül ve perdelere elle sıkılabilen oda fısfıs öneririm. Leke bırakmaması için yakından değil uzaktan sıkın.

Sevgılı arkadaslar lütfen bana akıl verın. Benım evıme kapıdan gırınce şöyle mis gibi kokmuyor. O kdrda temzlık yapıyorum. Kıyafetlerımız hariç herseyı yyumusatıcıyla yıkıyorum. Eve bi kokosu yayılmıyor anlamıyorum neden böyle oluyor. Ayrıca yerleri amwayle siliodum sırf güzel koksun dıe GİTTİm yogun kokulu bi ürün aldım. 1saat bile kokmadı evin içinde. Bana lütfn bi akıl verın. Siz neler yapıosunz. Komsumun kapısı acılsa apartmana yumuşatıcı kokusu yayılıyor nasıl oluyor bu. Ne yapcamı şaşırdım. Evim misler gıbı koksun istıyorum. Fıkırlerınızı merakla beklıorum. Umarım konum tasınmaz :KK43:((

Perdeleri sık yıkamak çok büyük etken.Yatak odasında perde yıkanıp çarşaf değişince mis gibi bir koku oluyor.
Aynı şekilde,varsa koltuk örtüsü sık yıkanır,eski koltuk varsa silip koku giderici sıkılabilir.Halıları yıkamaya verebilirsiniz..
Evi her fırsatta havalandırın,kapalı kalan ev kokuyor.
Otomatik sprey bazen kullanıyorum ama üstüme gelince dermatitimi tetikliyor.Onun yerine fısfıs sıkıp anında ters yöne kaçıyorum:) Çubuklu kokulardan fazla sonuç alamadım,en fazla 1 hafta kokuyorlar.
Yumuşatıcıdan yumuşatıcıya fark var.Bazıları kötü bile kokabiliyor.Şimdilik mavi yumoşu beğeniyorum.

Ben kandil kullaniyorum genellikle ....
Kaynamis su ve aromatik sevdigim yaglardan damlatiyorum icine ...
Hem dogal hem mis gibi kokuyor :)

Ben her sabah isim bittikten sonra 1tütsü yakiyorum antrede butun odalara yayiliyo odaları birak apartmana yayılıyo tavsiye ederim yumuşatıcı gibi zararlı da degil hem

ben kimyasal kokuları sevmiyorum evin neden okyanus esintisi ya da lavanta bahçesi kokmak zorundaki, sağlıklı değil bence, hele çocuk varsa evde, zaten anladığım kadarıyla temiz birisin, evi havalandırsan yeter, illa koksun diyosan şu periyodik pıstladan kokulardan alabilirsin, gerçi onlarda insanı korkudan zıplatıyor:KK53::KK53:

dererjanlarin icinde agir kimyasallar var..
kendinize kotuluk yapiyorsunuz gercekten.. ev deterjan kokmak zorunda degil.. acin camlari sabah erkenden oksijen girsin..
kotu kokmasin yeter.
arti cevreye buyuk zarari var..
illa guzel koksun istiyorsaniz dogal kokulu yaglardan alin..

Back
X