Kokuyu alamama...

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
Merhaba. Bazılarınız sorun mu diyebilir ama benim için sorun. Bir parfüm kullanıyorum2-3 gündür. Ben sadece ilk sıkarken kokusunu alıyorum. Sonra sanki üstümde yok gibi. Ama bugün arkadaşlarım parfümün buram buram koktugunu hatta tüm koridoru kapladıgını söyledi. Hatta yine başka bi arkadaşım daha sana yaklaşmadan 1 metreden aldım kokuyu dedi. Ama bu koku benim burnuma gelmiyor ve ben bundan hiiç hoşlanmıyorum. Önceki parfümlerini en azından ilk saatler hissederdim. Ama bu kadar çok koktugunu söyleyen olmadı hiç. Sizce sebebi ne olabilir? Hatta bazen kokmadıgımı düşünüp parfümü abartıyorum sanırım psikolojik olarak tatmin olmak için. Güzel geri dönüşler aldıgım için bu parfümle devam etmek istiyorum ama kendime kokmayan bir parfümü de neden kullanayım diyorum... başına böyle bir şey gelen oldu mu daha önce hiç

Parfumunuzu merak ettim))) İsmi ne acaba?)))
Ben de sizin gibiyim, parfumun kokusu burnuma geldiyinde aşiri mutlu oluyorum. Koku burnuma gelmedimi uzuluyorum)))
Bence parfumu deyismeyin, her kes hiss ediyorsa demek ki, koku almada sorununuz var. Burnunuzun kenarina ve ustune de sıkın))).

Parfumunuzu merak ettim))) İsmi ne acaba?)))
Ben de sizin gibiyim, parfumun kokusu burnuma geldiyinde aşiri mutlu oluyorum. Koku burnuma gelmedimi uzuluyorum)))
Bence parfumu deyismeyin, her kes hiss ediyorsa demek ki, koku almada sorununuz var. Burnunuzun kenarina ve ustune de sıkın))).

Aslında ilginç bir şekilde çok da kalıcı olmayan diye bilinen bir avon parfümü. Avon today. Vücut losyonuyla kullanıyorum belki ondan kalıcı olmuştur. Valla nerelerime sıkmadım ki ama yok alamıyorum. Galina çabuk alışıyor burnum kokuya

Aslında ilginç bir şekilde çok da kalıcı olmayan diye bilinen bir avon parfümü. Avon today. Vücut losyonuyla kullanıyorum belki ondan kalıcı olmuştur. Valla nerelerime sıkmadım ki ama yok alamıyorum. Galina çabuk alışıyor burnum kokuya
Aslinda today agir kokulu bir parfum. Kokusunu almamaniz tuhaf.

Merhaba. Bazılarınız sorun mu diyebilir ama benim için sorun. Bir parfüm kullanıyorum2-3 gündür. Ben sadece ilk sıkarken kokusunu alıyorum. Sonra sanki üstümde yok gibi. Ama bugün arkadaşlarım parfümün buram buram koktugunu hatta tüm koridoru kapladıgını söyledi. Hatta yine başka bi arkadaşım daha sana yaklaşmadan 1 metreden aldım kokuyu dedi. Ama bu koku benim burnuma gelmiyor ve ben bundan hiiç hoşlanmıyorum. Önceki parfümlerini en azından ilk saatler hissederdim. Ama bu kadar çok koktugunu söyleyen olmadı hiç. Sizce sebebi ne olabilir? Hatta bazen kokmadıgımı düşünüp parfümü abartıyorum sanırım psikolojik olarak tatmin olmak için. Güzel geri dönüşler aldıgım için bu parfümle devam etmek istiyorum ama kendime kokmayan bir parfümü de neden kullanayım diyorum... başına böyle bir şey gelen oldu mu daha önce hiç
Iyide normali bu zaten sürekli kokuyu hissedemezsiniz

Bir ortamda iyi/köyü kokuya alışma süresi yaklaşık 30 saniyedir.
Yani foseptik çukuruna da girseniz o kokuya bir süre sonra alışırsınız.
Kendi kokunuzu uzun süre yeni gibi almamanız bundandır.
Bence bu burun mukozasının kendini koruma yöntemi..

Bir ortamda iyi/köyü kokuya alışma süresi yaklaşık 30 saniyedir.
Yani foseptik çukuruna da girseniz o kokuya bir süre sonra alışırsınız.
Kendi kokunuzu uzun süre yeni gibi almamanız bundandır.
Bence bu burun mukozasının kendini koruma yöntemi..

Haklısınız ama önceki parfümlerimde ara ara da olsa koku burnuma çarpardı parfümü hissederdim o yüzden şaşırdım

Haklısınız ama önceki parfümlerimde ara ara da olsa koku burnuma çarpardı parfümü hissederdim o yüzden şaşırdım

Parfümlerdeki bazı koku maddeleri daha üst notada olur ve daha baskındır. O yüzden her koku sıkıldığı andaki gibi kalmaz..

burun çok kolay yorulur zaten ve bu dediğiniz herkeste olur.kendinize bir süre sonra kokmazsınız ama etrafa kokarsınız.hatta o kıyafeti çıkartın üstünüzden 1 saat sonra yanına gidin buram buram o koku gelir size yeniden.

Burnunjz alismistir kokuya. parfümü üzerine bolca sıkmak bana bencilce gelir. O şekilde toplu taşımaya biniyorsun caddede avmde dolaşıyorsun. Rahatsız ediyor beni Ben mecbur değilim şahsen bir başkasının parfümüne maruz kalmaya.

Ay nolur yok hala istediğim kadar kokmadı deyip deyip boca etmeyin toplu taşımalarda şeker kokusundan oksijene yer kalmıyor yeminle

Valla nasıl bir eziyettir o. Ciğerlerim tıkanıyor daracık alanda.
Aşırı parfüm sıkınca güzel koktuğunuzu sanmayın lütfen hanımlar.. Aksine iğrenç bir kötü koku kadar insanı itiyor..

Koku yorgunluğu durumu oluşmuş.Avon today kokusunu hissettiren bir parfümdür.👍

Sadece parfumdemi yasıyorsunuz bu durumu?

Sizin güzel zannettiginiz bu kokular astımlı kişiler ve potansiyel astımlı olup alerjik rahatsızlığı olan kişiler için bir işkence sebebi..gerçekten ağır koku sonucu solunum yollarında tıkanma hissediyorum ve size güzel gelen kokular bize işkence oluyor.

Back
X