• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kola ile aramdaki güçlü bağ :)

Bende de vicks vaporub bagimliligi var .
2-3 saat surmesem basima agrilar giriyor :50:
İşte bende de böyle kriz gibi oluyor, dayanılmaz bir şey :)

kola ihtiyacını 1-2 gün Le Cola ile gidermeye çalış. bak bakalım bir daha canın istiyor mu :60:
Hahahaha, bak hiç aklıma gelmedi Le Cola, kolaya küserim sanırım :)

Ben de yazacaktım kola vucudundaki insülin dengesini bozar,pankreasın çalışma düzenini bozar ve neyazık ki
pek çok hastalığa zemin hazırlar diye yukarıdaki alıntıda çok üzel özetlenmiş.
kısacası bu masumane bir bağımlılık değil,geleceğine kötü yatırım yaptığın zararlı bir bağımlılık.
arada içilir ,hepimiz içeriz.ama günde 1-2 lt içmek bence korkunç.
işin bu boyutlarını düşünerek kendini ikna etmeye bak bence.madensuyu filan içsen olmuyo mu:))

Bi dönem ice tea içeyim dedim, ama sonra birden bi kola isteği gelince onu da bıraktım döndüm tekrar kolaya :) Sade sodayla pek aram yok ama meyveliler işe yarar herhalde :)

Çok teşekkür ederim :) Bunu yazdıktan sonra bardağı mutfağa götürüyorum ve artık arar veriyorum içmeye :)

ne güzel başladınız bile;)
tam emin değilim ama okuduğum bir makalede kolanın vücuttaki suyu ciddi anlamda azalttığını okumuştum.
yani bir bardak kolanın kaybettirdiği suyu yaklaşık 24 bardak su telafi edebiliyor.
eğer hafızam beni yanıltmıyorsa bu şekildeydi.

aa benimde aynen ....bayılıyorum kokusuna başım ağrıdımı direk sürüyorum.ağırmasa bi yer buluyorum sürmek için

Ben cantamda gezdiriyorum artik .
Satisi yasaklanmis ne yapacagiz bilmiyorum.
Dun bir yere giderken yanina almayi unutmusum.
Basimin agrisindan balkonda oturdum nefes alamadim..

ne güzel başladınız bile;)
tam emin değilim ama okuduğum bir makalede kolanın vücuttaki suyu ciddi anlamda azalttığını okumuştum.
yani bir bardak kolanın kaybettirdiği suyu yaklaşık 24 bardak su telafi edebiliyor.
eğer hafızam beni yanıltmıyorsa bu şekildeydi.

24 bardak mı? :0 Sürekli su içme ihtiyacı hissetmemin nedeni şimdi belli oldu :) Tam olarak bırakamasam bile en azından azaltmam lazım.

ben de böbrek taşı var. ne zaman muayeneye gitsem ultrason cektirirken doktor baslar söylemeye. . çay, kahve, kola yasak ! annem baskı yapardı içme içme diye. pek takmazdim açıkçası. ama simdi evliyim. esim mümkünü yok icirtmez. ben de onun olmadığı ortamlarda da vicdan yapıp içmiyorum. Çünkü hastalandigim zaman hem üzülüyor hem de yapmamam gerekenleri yaptığımı ya da yapmam gerekenleri yapmadigini yüzüme yüzüme vuruyor. sirf bu yuzden icmiyorum :) gecen misafirlikte doldurdular. aylardir bak düşün aylardir icmiyordum. o kola var ya dünyanın en guzel icecegi gibi geldi. herkesle beraber 1 bardak ictim ama orda biraktim yani devamı gelmedi :)) korkumdan :D şaka bi yana da cok zararli bir sey :( ne yap et nefsine hakim ol. diger hazir içecekler de zararli. meyve sulari bile ama kola hepsinden beterrr !!

Ben cantamda gezdiriyorum artik .
Satisi yasaklanmis ne yapacagiz bilmiyorum.
Dun bir yere giderken yanina almayi unutmusum.
Basimin agrisindan balkonda oturdum nefes alamadim..

benimki okadar değil...işten eve geçince sarılıyorum hemen :1: yasaklanmışmı neden ki:53:

Kızlar merhaba :)
Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum :(
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)

yakın arkadaşımın koladan migdesi delindi az daha ölüyordu..sonra bıraktı..yerine laternatif bul..

bende eskiden çok içerdim 4-5 aydır eve almayınca içmemeye başladım..canım istiyor bazen ama soda içmeye çalışıyorum..hatta dün bir bardak içtim tadı iğrenç geldi...bir ka gün dayandıktan sonra tadı güzel gelmez bence sanada..canın çok kola isterse soda içebilirsin..hatta şunu tavsiye ediyim sade sodanın içine vişne suyu döküp vişne-soda yap kola kadar olmasa yerini tutuyor bence :1:

Kızlar merhaba :)
Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum :(
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)

off tatlım kurtul kilo yapıyodur

24 bardak mı? :0 Sürekli su içme ihtiyacı hissetmemin nedeni şimdi belli oldu :) Tam olarak bırakamasam bile en azından azaltmam lazım.

evet maalesef zararlarında konuşulan rakamlar çok korkunç.
ben hiç alışkın değilimdir.küçükken bizim eve kola hiç alınmazdı.bende çocuk aklımla biz acaba çok mu fakiriz eve hiç kola alınmıyor diye düşünürdüm:D

büyüyünce anladım:)
hala daha kolanın bir bardağını bitirebildiğim pek görülmez.asla aramam.

Son düzenleme:
Zararlarını siz biliyorsunuzdur söylemeye tekrar gerek yok sanırım biraz ara vermeye çalışın inanın azalacaktır sizin gibi olmasada çok severdim kolayı menülerde yemeklerin yanında falan tek içtiğim kolaydı diyebilirim sonra diş tellerim takıldı ve yasaklandı içersen dişin üzerindeki ilaçları eritir ve braketin düşer dendi bir kere denedim ve dediği olmuştu doktorun yasaklanınca gerçekten sağlığına zararlı olduğunu anladığında bırakıyorsun ve ara verince bir daha anlamıyorsun bile şu şekilde deneyin ben mesela soğuk kolaya yakın tadı ıce tea şeftali de buldum asit yok o da güzel gidiyor yemeklerin yanında o da biraz takıntı yapıyor ama en azından zararlı değil :9:

ben de böbrek taşı var. ne zaman muayeneye gitsem ultrason cektirirken doktor baslar söylemeye. . çay, kahve, kola yasak ! annem baskı yapardı içme içme diye. pek takmazdim açıkçası. ama simdi evliyim. esim mümkünü yok icirtmez. ben de onun olmadığı ortamlarda da vicdan yapıp içmiyorum. Çünkü hastalandigim zaman hem üzülüyor hem de yapmamam gerekenleri yaptığımı ya da yapmam gerekenleri yapmadigini yüzüme yüzüme vuruyor. sirf bu yuzden icmiyorum :) gecen misafirlikte doldurdular. aylardir bak düşün aylardir icmiyordum. o kola var ya dünyanın en guzel icecegi gibi geldi. herkesle beraber 1 bardak ictim ama orda biraktim yani devamı gelmedi :)) korkumdan :D şaka bi yana da cok zararli bir sey :( ne yap et nefsine hakim ol. diger hazir içecekler de zararli. meyve sulari bile ama kola hepsinden beterrr !!
Sen ne güzel vazgeçebilmişsin :) İşte mesela birkaç gün ara verince bir bardağın hepsini içemiyorum, fazla geliyo ama sonra tekrar başlıyorum içmeye. Artık her şey zararlı zaten ama bari daha az zararlısını tüketelim :)
yakın arkadaşımın koladan migdesi delindi az daha ölüyordu..sonra bıraktı..yerine laternatif bul..

Ben de hep ondan korkuyorum, sonra diyorum ki bugüne kadar bir şey olmadı :) Teşekkür ederim, başka bir içecekle avutucam kendimi :)

aaa çok enteresan.hiç duymamıştım.
o neden böyle bir istek uyandırıyor ki insanda.araştırdınız mı?

Hic arastirmadim acikcasi .
2-3 yildir sürekli kullanıyorum .
Grip olmuştum genzim tikaliyken kullandim ilk .
Müthiş bir rahatlama yapti .
O gözünü sevdiğimin gripite 2-3 hafta geçmemişti .
Ondan beri hala birakamiyorum ..

Kola kısır döndü resmen.İçtikçe daha çok içesi geliyor insanın.
Uzuuun zaman kola içmemiştim dün burgerkinge içtim.Arkasına tekrar tekrar içesim geldi.
Neyse dünki buzlu kola boğazlarımı şişirdide akıllandım :1:

benimki okadar değil...işten eve geçince sarılıyorum hemen :1: yasaklanmışmı neden ki:53:

Aman o kadar kalsin :)
İlerlersenis çok fena cidden .
Uyusturucu gibi .
Kullandikca mutlu oluyorum :1:
Neden yasaklandı bilmiyorum .
Arkadasim almaya gitmiş 1-2 ay önce de daha satilmiyor demiş eczaci .

Sen ne güzel vazgeçebilmişsin :) İşte mesela birkaç gün ara verince bir bardağın hepsini içemiyorum, fazla geliyo ama sonra tekrar başlıyorum içmeye. Artık her şey zararlı zaten ama bari daha az zararlısını tüketelim :)

Ben de hep ondan korkuyorum, sonra diyorum ki bugüne kadar bir şey olmadı :) Teşekkür ederim, başka bir içecekle avutucam kendimi :)

daha zamanı gelmemiştir=) bir an önce başla alternatife..mesela meyve bitki çayı gibi..

Son düzenleme:
Back
X