Kolanın Zararları Hangileridir?

aaaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
265
65
Kola'nın Verdiği Hastalıklar ve Rahatsızlıklar

COLA'NIN İNSANLARA ZARARLARI NELERDİR İÇİNDE HANGİ MADDELER VARDIR

Birçok kaynaklarda geçtiği gibi daha öncesinde doğurganlığı önlemek için kısırlık ilacı olarak eczanelerde satılarak başlanan ve daha sonra içecek haline getirilen Coca Cola'nın benzer iddialarla bir çok benzer haberler bulunmaktadır.. İçerken tadına doyamadığımız gazlı içecekler aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Ünlü yazar Karen Hill, 'Yeteeerr! Artık Diyet Yapmak İstemiyorum' adlı kitabında bu içeceklerin neden olduğu 12 hastalığı anlattı.

Karen Hill, insanların kolaya olan düşkünlüğüne değinerek, 'Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var' dedi.

Bazıları Günde bir-iki litreyi geçiyor adeta su yerine kola tüketiyoruz.

Öncelikle kola korkunç bir bağımlılık yapan içecektir. Uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetlidir.

İnsanların kolayı bırakmakta çok güçlük çektiğine değinen Hill, Bırakmaya karar verdikleri ilk gün korkunç migren ağrıları, titremeler, asabilik ve uykusuzluk yaşıyorlar.

Fakat iki günü atlattıktan sonra bomba gibi oluyorlar.
Kola İle Tuvalet Temizliği Nasıl Yapılır? Tıklayınız
kola_ile_temizlik-610x250.jpg

İşte bırakmanız için en önemli 12 hastalığa sebep...

1- Fazla kilo ve yağlanma

2- Karaciğer hasarı

3- Diş çürümesi

4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı

5- Asit reflü

6- Kemik erimesi

7- Hipertansiyon

8- Kalp hastalığı

9- Sindirim bozukluğu

10- Alzheimer (hafıza kaybı)

11- Kanser

12- Şeker Hastalığı

sonmansethaber.com

kolanin-verdigi-hastaliklar-ve-rahatsizliklarb266739830f80a85c321.jpg

Şükürler olsun ki içmeyi bıraktım, arada böyle kaçıyo ama önceden deli gibi hergün içerdim. Şimdi patates kızartması falan yerken bir bardak içiyorum.

artık hiç içmiyorum desem yeridir, bu tarz yazıları sık sık paylaşmak gerek.

Bu konuda bir Gıda Mühendisi olarak bende insanları aydınlatmaya çalışıyorum. Bir zamanlar müptelası olduğum kolanın bu kadar zararlı olduğunu mesleğimi edinirken öğrenmiş oldum. Bu içeceği bize hala reklamlarda bile açık açık dayatmalarını bir türlü anlamıyorum. En son bide zero diye çıkarıp şekersiz ama 10 katı katkı maddeli kolayı da bize dayattılar ve kabul ettirdiler. Herkesin bu illetten kurtulması dileğimle. Bende ilk olarak detaylı burada okumuştum. Link veriyorum ama umarım bir sorun teşkil etmiyordur.

Kolanın Zararları
Kola içmenin sağlığımız açısından birçok zararı vardır. Eğer kola içmeyi seviyorsanız, kolanın zararları hakkında biraz bilgiye ihtiyacınız olabilir. Günde 1,6 milyar kutu kola satılıyor. Belkide yerkürenin en tanınmış markalarından birisi. Peki bu kadar çok tüketilen bir ürün hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz ?

Kolanın ilk 1 saatte vücudumuza ne gibi etkileri oluyor ?
İlk 10 dakika
Bir bardak kola içtiğinizde 10 çay kaşığı şeker kana karışır. Bu miktar günlük şeker ihtiyacımızın tam 10 katıdır. Bu miktar normalde mide bulantısına ve kusmaya neden olacakken kola’da bunan fosforik asit kusmayı engeller.
20. dakikadan sonra
Kandaki insülin düzeyi artar. Karaciğer şekeri yağa dönüştürür.
30. dakikadan sonra
Vücuttaki kafein emilimi tamamlanır. Kan basıncı artar. Kan basıncının artmasındaki neden karaciğerin vücuttaki şekeri daha kısa sürede atmak istemesidir.
45. dakikadan sonra
Vücutta dopamin hormonu yükselir. Bu hormon beyindeki keyif merkezini uyarmaktadır. Eroinin beyinde uyandırdığı duyguyla benzerdir.
60. dakikadan sonra
Kolanın idrar söktürücü etkisi kendini gösterir. Koladan alınan su miktarı idrar yoluyla tekrar vücuttan atılır. Susama ve halsizlik hissi uyanır. Kafein ihtiyacı duyulur. Tüm etkenler sizi tekrar kola içmeye yönlendirir. Tekrarlanan istekler sizde bağımlılık yapar. Belli bir süre sonra tıpkı sigarada ve diğer kötü alışkanlıklarda olduğu gibi kola’da belli bir süre sonra sağlığınızı olumsuz etkileyecektir. Kolanın zararları, tüketimi ile ortaya çıkan hastalıklar bir hayli fazladır.
Kolanın Zararları Nelerdir?
Kolanın faydaları
Sudan sonra dünyanın en çok tüketilen içeceğidir.
Böbrek hastalıkları : Kolada bulunan şeker olmasa da yapay tatlandırıcılar ve koruyucu maddeler böbreklere belli bir süre sonra hasar verir. Bu durum diyet kolalarda şeker bulunmadığı ve daha fazla tatlandırıcı içerdiği için çok daha tehlikeli boyutlarda olabilmektedir.
Metabolizmayı yavaşlatır : Spordan çıktınız ve buz gibi bir kola içmek istediniz. İşte en büyük yanlışlardan biri. Kola metabolizmanızı yavaşlatarak vücudunuzun yağ yakmak yerine yağ depolamasına neden olacaktır. Özellikle spordan kesinlikle kola tüketmemelisiniz. Bir şişe su hem metabolizmanızı hızlandırmaya yetecek nitelikte hemde yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Obezite ve diyabet hastalığı : Kola ve benzeri ürünler, obezite ve diyabet hastalıklarının en temel sebebi haline gelmiştir. İnsanlar bu konuda büyük yanlışlara düşüp şekersiz kolaya yöneliyorlar. Aslında şekersiz kola diğer kolalara göre daha zararlı. Bunun nedeni ise içerken şekersiz halinden tiksineceğiniz için bol miktarda yapay tatlandırıcı (aspartan) ekleniyor olmasıdır.
Diş ve kemiklerde hasar: Malumunuz kola yüksek miktarlarda asit barındırmaktadır. Bu asit o kadar güçlü ki, uzun süreli tüketimi diş minenizde aşınmalara ve ilerleyen zamanlarda size sorun yaratabilecek diş kayıplarına neden olabilir.
Üreme problemleri : Bu konuda yapılmış bazı araştırmalar var ve kola içerisinde bulunan kimyasalların ciddi boyutta sperm sayısında azalmaya neden olduğu bilinmekte.
Kola bağımlılığı: Etrafınızda her gün 2.5 Lt kola içiyorum, içmezsem rahat edemiyorum diyen insanlara rastlıyorsunuzdur. Bağımlılık maalesef kolanın zararları arasında yer alıyor ve sağlığımıza ciddi zararlar vermeye devam ediyor.
Ucuz olduğu için Hindistan’da bazı bölgelerde böcek ilacı olarak kullanılır.
Şimdi kolanın aslında ne kadar faydalı bir içecek olduğunu öğrendiniz. Fakat bu durum sağlığınız için geçerli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
X