Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kolay Browni Kurabiye (Nefiss)

Th4Lia

Mutlulukla ‍♀️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
2.700
520
363
Kütahya
Önce su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım. 1 yumurtayı mikser ile çırpalım. Yağı ve şekeri ilave
edip 5 dk. tekrar çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir
hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve
fırında pişirelim.170 derecede yaklaşık 20 dk. Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip
pişmediğine bakıp fırını kapatalım. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine
batırıp ıslatalım, sonra tekrar servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

ben dün yaptım nefis oldu .İşte resmi. :)

Ölçüler ne, kalan malzeme dediği ne, ben neden anlamadım, babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi

Ölçüler ne, kalan malzeme dediği ne, ben neden anlamadım, babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi
ben vereyim size kafadan.
Dün yaptım yazın

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri ama ben tozşeker kattım
125 gr tereyağ ama ben margarin kattım hem de daha az.
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 yumurta

un hariç tüm malzemeyi karıştırın sonra unu ekleyip yoğurun
200 derece fırını önceden ısıtıp ceviz kadar beziler yapıp fırına verin ama dakika tutun 15 dakikayı geçmesin .hemen fırından çıkartın.5 dk kendine gelmesini bekleyin .Sonra elinize teker teker alıp şerbete bulayıp servis tabağına dizin .hepsi bitmezse kalanları kapalı kaplara koyun ya da srtech film ile kapatın ki kurumasın.

Şerbet muhakkak soğuk olacak.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
kaynayınca 4 5 damla limon
o kadar (şerbet önceden hazırlanmalı ki soğusun)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…