• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kolay Doğum İçin Dua

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben de geçenlerde birşey duydum,Hacca gidenler oradan bir ot getiriyormuş,adı yanlış hatırlamıyorsam Rahimotu olabilir,Hz.Fatma nın otu da deniyor galiba,ama çok emin değilim?:1shok: Sancılar başladığında bu otu suya koyuyormuşsun,ve o açıldıkça rahim de kolayca açılıyor ve doğum kolay geçiyormuş,annem birine ısmarlamış,getirmişler,bakalım deneyeceğiz.Bize getirenler yapmışlar ve çok kolay doğurmuş gelinleri.Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.:Saruboceq:

ben 20 gundur hergun karafili sicak suyun icine atip onu iciyorum doktorum da dedi baskasindan da duydum ve suana kadar hic sancim olmadi veya herhangibir kasilma. 40 hafta olduk doktorda acilma baslamis dedi. bence karanfili deneyin kizlar

38 haftalı ken denşyelim bakalım

bende doğuma kadar 4,5 kg hurma yemek doğumu sağlayan hormonları arttırıyomuş
4-5 kg hurma mı ????

Ben de geçenlerde birşey duydum,Hacca gidenler oradan bir ot getiriyormuş,adı yanlış hatırlamıyorsam Rahimotu olabilir,Hz.Fatma nın otu da deniyor galiba,ama çok emin değilim?:1shok: Sancılar başladığında bu otu suya koyuyormuşsun,ve o açıldıkça rahim de kolayca açılıyor ve doğum kolay geçiyormuş,annem birine ısmarlamış,getirmişler,bakalım deneyeceğiz.Bize getirenler yapmışlar ve çok kolay doğurmuş gelinleri.Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.:Saruboceq:

allah allah daha neler duycaz bakalım ...

kizlar tesadufen nette gezerken karsima cikdi bir anda, belki bizler icin daha erken ama ben yinede sizlerle paylasmak istedim. allahim hepimize kolay dogumlar nasip et yarabbim.

aminnnn

cok saol ozturyu googleda yazdim senin verdigin link cikdi abdest alip okuycam cok tskler...

Anneme kolay doğum için 7 kere Meryem Suresi okunması tavsiye edilmiş.Aynı gün gelinimiz dok. kontrolünden geldi ve dok. her an doğum olabileceğini söylemiş.Annemde hemen bir bardak suya 7 kere Meryem Suresi ni okudu.2-3 sa sonra gelinimizin sancıları başladı…
Apar topar koştururken gelinimiz annemin şişeye koyduğu suyu takside içti………Çok kolay bir doğumu(normal doğum) oldu…anlatamam yani…Abim has.geldi 2.sigaramızı içiyoduk ki…Meleğimizin haberi geldi…..:emir_bebek:
Minyon tipli olduğu için sağdan soldan doğumun zor olur demişler. ılk bebek olduğu için çok korkuyordu.Kendisi bile ne olduğunu anlamadım.Dok.dediklerini yaptım..Kolay oldu dedi…Ve anneme o günden bu yana hep teşekkür eder….
Daha önce denenmiş bir şeyi biz de yaptık…Herkeslede paylaşıyorum…
Allahim bana da bu duyguları yasamayı nasip ettiğinde ben de yapacağım... Allah isteyen herkese anneliği nasip etsin…..
Sizlere bütün anne adaylarına -ve annelere- RABBıM den kolaylık dilerim.:))
ALLAH yardımcınız olsun .

bunu bende duymusdum ama sadece sancin baslayinca annen veya kaynanan okusun diye biliyorum cok saol bilgi icin...

keske onceden bulsaydim kaynanama getirtirdim cok saol bilgi icin....

Son düzenleme:
doğumda inşirah suresini okumak doğumu kolaylaştırıyormuş diye duydum.

kızlar bende inşikak ve tarık surelerinin 7 kez suya okunup içilince çok kolay doğum yapıldığını öğrendim kaç kişiye denedik kolay oldu bende 37 haftalığım inşallah denicem...

kızlar bilindiği üzere hz meryem doğum anında hurma ağacı altına gönderilmiş tek başına doğumunu yapmak durumunda kalmıştır rivayete göre hamileliği boyunca hurma ve suyla beslenmiş ve doğum anında dal sarkıtılmış ve 2 yada 3 hurma yemiş doğumu bir anda gerçekleşmiş

şimdilerde doktorlarda hurmanın kadın doğumunu kolayylaştırdığı bildirilmekte içindeki lifler ve etken madde neddeniyle salgılattığı sıvı doğum anında kolaylık sağlamaktadır hamileliğin 8. aynındam sonra abartmamak suretiyle yenmeyi (yani artık başlıcam), ve doğum anındada yanıma 3 tane hurma alcam allah nasip ederse yemeyi düşünüyorum

inşirah mı inşikAk mı acaba okunacak dua,bikaç yerden bktım ikisi de yazıyor,doğrusunu bilen var mı acaba?

annem getirmişti bana uıyguladık.
hafif sancılarla 7 cm e kadar gelmşşim haberim bile olmadı o kadar açıldığından..kolay doğum oldu çok şükür...

Bende dun bu otla ilgili biseyler duydum, bi komsuya gitmistik o anlatti. Ilk dogumum oldugu icin bi denemek istiyorum bakalim.

ben hamileliğimi öğreneli her gün 1 fatiha okuyup Peygamber efendimize tüm peygamberlere ve hz. Fatıma'ya bağışlayıp hz. Fatıma(r.a) anamız gibi kolay bir doğum onun evlatları gibi salih evlatlar için dua ediyorum. Bir de hergün iki rekat namaz kılıp sağlıklı salih evlat için dua ediyorum.

İnşikak suresini okuyanların secde ayeti geçtiği için tilavet secdesini de yapmaları lazım

Kur'an okuyan veya dinleyen bir kimse, 14 yerde bulunan, secde âyetlerinden birini okursa veya duyarsa, secde etmesi gereklidir (Hanefi mezhebine göre vaciptir).
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür
.

Bir suya 7 meryem süresi okunup içilirse doğum rahat gecer diye bir kitapta okudum o suyu hastanede sancılar başlayınca içilecekmiş

Back
X