Kolay Doğum :)

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
Selam kızlar. Ben Ekimde doğum yaptım sıra sizde inşallah kolaylıklar versin Rabbim. İnşallah siz de sağlıkla kavuşursunuz yavrularınıza.
Belki pozitiif etkiye vesile olur diye paylaşmak istedim sizinle...
İlk kural: DONT PANİCkaydirigubbakcemile3
Neyle karşılaşırsanız onu bulursunuz...
bakınız metne..

-Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması
doğumu kolaylaştırır.
-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
-Zamanı gelmeden ıkınmayın.
-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
-Derin derin nefes alın.
-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

haa bir de hurma... kessinikle tavsiye ederimmm...
çok faydasını gördüm ben.

(Alıntıdır..)

güzel bilgiler için teşekkürler,
faydası oldumu bilmiyorum ama bende doğumdan bir gün önce 5-6 tane hurma yemiştim,
allah herkese kolay doğum nasip etsin

Korkmayın. Doğum yapmak dünyanın en güzel duygularından biri. Her zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Doktorum derdi ki, "eğer doğum yapmak korkulacak bişi olsaydı kimse ikinci çocuğa sahip olmazdı"...
Gerçekten öyle. Ben bebeğim doğduktan hemen sonra ikinciyi düşünürdüm, eşimle aynı kafadan olsaydık :P
Sadece iyi yetiştirmek zordur. Ebeveyn olmanın sorumluluğu dışında bi zorluğu yok kızlar.

Ya tamamda bebegin basi ciktiktan sonra ki sürec nasil isliyor bedeni nasil cikiyor kesikmi atiyorlar yoksa neler oluyor ondan sonra...

Ya tamamda bebegin basi ciktiktan sonra ki sürec nasil isliyor bedeni nasil cikiyor kesikmi atiyorlar yoksa neler oluyor ondan sonra...
başı çıktıktan sonra bedeninin çıkması an meselesi. hepsi 1 saniyede gerçekleşiyor zaten.
bebek doğduktan sonra bekliyosun. 15-20 dakika içinde plasenta doğuyo. tabi sancı falan kalmaz o zaömana kadar. sonra da dikiş atıyolar. hepsi bu :65:

kızlar doğuma kadar günde kaç tane hurma yediniz? 1-2 tane yeter heralde değil mi, ben hurmayı çok severim o yüzden ama ne olur ne olmaz diye az yiyorum.

kızlar doğuma kadar günde kaç tane hurma yediniz? 1-2 tane yeter heralde değil mi, ben hurmayı çok severim o yüzden ama ne olur ne olmaz diye az yiyorum.
Ben son 4 haftaya girince abartmıştım olayı. Bir de tam umre dönüşü ve Ramazan dönemine denk geliyodu, Allaahhhh... :52:
Önüme tabağı alıp yiyodum. Saklama kabında her daim hurmam vardı, çerez niyetine gelip gidip yiyodum.

Hatta doğumu anlatayım, sancılarım başlayınca, (tabi tutuşuyo insanın etekleri:)), elime hurma torbasını aldım, hastaneye giderken bile sancı aralarında hurma tüketmekle meşgul ben :9:

Ama onun yüzünden sezeryan yapmadılar...
İyi ki de yapmamışlar gerçi ama...
Bebek iri normal doğamaz, sezeryana alalım dedi doktor (şimdiye kadar aklı nerdeyse)
tabi sancı var :18:
neyse tamam dedim ameliyathaneye gittim, en son ne zaman bişiy yedin dediler
sabah dedim, hurma yemiştim
tokluk süren dolmamış 3-4 saat bekle dediler:36:
eyvah eyvah, dakka başı sancım var, ne beklemesi.... :)))
üstelik doktor da azar çekti doğuma gelirken niye tıkınıyosun diye
neyse,
ben tokluk dolmasını beklerken, sular geliverdi,
ve inanın nasıl doğurduğumu dahi anlamadım. :nazar:

en son, bebişimi kucağıma aldım, ve ebe bana ne dedi biliyo musunuz;
"gördün mü bak" dedi, "iki hurmayla sezaryenden yırttın"
:65:

canım ya ne güzel olmuş işte "iki hurmayla sezaryenden yırttın :1: Allah sağlıkla bebeğini büyütmek nasip etsin.

Hatta doğumu anlatayım, sancılarım başlayınca, (tabi tutuşuyo insanın etekleri:)), elime hurma torbasını aldım, hastaneye giderken bile sancı aralarında hurma tüketmekle meşgul ben :9:

Bebek iri normal doğamaz, sezeryana alalım dedi doktor (şimdiye kadar aklı nerdeyse)
neyse,

süpermiş:69: ende alıcam bugun

neyse,

hurmanın hikmeti işte... bende şeker olduğu için günde birkaç tane yiyebiliyorum yemek aralarında.
umarım işe yarıyordur :26:

neyse,

harikaymış canım yaa bende yiyorum ama doktorum gerek yok demişti tekrar başlıcam bugün,dilerim bizde senin gibi kolay doğum yaparız:69:...
bu arada o doktora çok kızdım hurma yemesen sana boşu boşuna sezeryan yaptıracaktı maşallah yaa:nazar:

Son düzenleme:
bafo bende alayım yazmış cumartesi günü pazartesi günü normal doğum yaptı,hurma yedimi acaba merak ettim maşallah onada:nazar:

hurmanın hikmeti işte... bende şeker olduğu için günde birkaç tane yiyebiliyorum yemek aralarında.
umarım işe yarıyordur :26:

doktoruna bi danış istersen, benim arkadaşımda da hamilelik şekeri vardı ama hurma yiyebilirsin demiş doktor. tabi bi üst sınırı vardır heralde.

Back
X