Kolay gelsin bana

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Mutsuz ve umutsuzum...Hayatım hiç istediğim gibi olmadı, hep bi şeyler için mücade ermek zorunda kaldım, yeri geldi başardım ama sonuçta mutsuz oldum, uzun süreli mutsuzluğuma sebep olacak dertler hiç yakamı bırakmadı.
Boşanma aşamasındayım, gelecekten yana umutsuz ve yorgunum.. Olmuyor işte zorlamasam mı mutlu olmak için,evlilikte mutluluğu yakalayamadım.. Çevremde de çocuklu olup 2.evlilipinde sıkıntılar yaşayan, ya da boşanmış kadın olmanın sıkıntısını yaşayan örnekler var ve bu da beni bunaltıyor... Bazen gelin ya hepiniz gelin diyorum, kaf dağı gibi dikleniyorum. Dertlere, sıkıntılara, umutsuzlukla ama sonradan yorgun olduğumu fark ediyorum ve dizilerimi çöküp bi duvar kenarında çömeliyorum.. Eriyorum ya günden güne, bedenen değil ruhen eriyorum.. Ben mutlu olmayı beceremedim, beceremedim değil çok istedim, çok uğraştım olmadı.. Mutluluk insanın içinde der, gelişim kitapları.. Yok ya, o iş öyle olmuyor içim kan ağlarken mutlu olamıyor, olsa da anlık sahte mutluluklar, güçlü olacağım diye verilen zoraki güçlü olma çabaları... Öyleyse kolay gelsin bana..

Mutsuz ve umutsuzum...Hayatım hiç istediğim gibi olmadı, hep bi şeyler için mücade ermek zorunda kaldım, yeri geldi başardım ama sonuçta mutsuz oldum, uzun süreli mutsuzluğuma sebep olacak dertler hiç yakamı bırakmadı.
Boşanma aşamasındayım, gelecekten yana umutsuz ve yorgunum.. Olmuyor işte zorlamasam mı mutlu olmak için,evlilikte mutluluğu yakalayamadım.. Çevremde de çocuklu olup 2.evlilipinde sıkıntılar yaşayan, ya da boşanmış kadın olmanın sıkıntısını yaşayan örnekler var ve bu da beni bunaltıyor... Bazen gelin ya hepiniz gelin diyorum, kaf dağı gibi dikleniyorum. Dertlere, sıkıntılara, umutsuzlukla ama sonradan yorgun olduğumu fark ediyorum ve dizilerimi çöküp bi duvar kenarında çömeliyorum.. Eriyorum ya günden güne, bedenen değil ruhen eriyorum.. Ben mutlu olmayı beceremedim, beceremedim değil çok istedim, çok uğraştım olmadı.. Mutluluk insanın içinde der, gelişim kitapları.. Yok ya, o iş öyle olmuyor içim kan ağlarken mutlu olamıyor, olsa da anlık sahte mutluluklar, güçlü olacağım diye verilen zoraki güçlü olma çabaları... Öyleyse kolay gelsin bana..
Suan bir bosluktasiniz böyle hissetmeniz cok dogal .. ama pes etmeyin Hayat herseye ragmen güzel .. maneviyata yönelin dua edin yetim cocuklari sevindirin bunlar icinize huzur mutluluk verecektir ..

Gelişim kitapları doğru söylüyor.
Mutluluk sizin içinizde derken mecazi ya da farazi konuşmuyor.
Bu cümlenin içeriği, mutluluğu başkasına ya da diğer etkenlere bağlarsanız kaçınılmaz hazin sona ulaşırsınız. Halbuki, önce kendinizde olan ve olmayan her şeyle alakalı şükür ve farkındalıkla yaşamaya adapte olursanız, diğer etkenler çok da önemli olmuyor.
Kocanız bile canınızı sıksa, çok da tın durumu.
Ki o dert de bitiyor, daha ne?

Çevremde de çocuklu olup 2.evlilipinde sıkıntılar yaşayan, ya da boşanmış kadın olmanın sıkıntısını yaşayan örnekler var ve bu da beni bunaltıyor.
E siz hepten negatife odaklanmışsınız ama.
Çevremde onlarca boşanmış kadın var.
Biri kendi işini kurdu, gayet keyifli.
Diğerinin boşanana kadar iş hayatı olmadı, şimdi emekliliğine gün sayıyor.
Bir diğeri ikincisinden boşandı, üçüncü düğününü yaptı.
Sefaları olsun.
Hayat bu, yarının ne getireceği belli olmaz. Arada ruhunuzu şöyle bir dürtüverin, biraz yüzü gülsün.

Bu anlattıklarınız şimdiki zaman..bunun yarını var,obur günü var,ertesi ayı ve yılları var..omurunuzun son günüymüş gibi bu ne umutsuzluk böyle??
Kendinize gelin..her gecenin bir sabahı vardır unutmayın
İnşallah, sabahları görmek istiyorum.. Ben gecelerden bıktım... Karanlıklardan, aydınlıklar istiyorum artık..

sular bulanmadan durulmaz :) bir de mutlulugu koca koca olaylara baglama. balkonuna koydugun lavantaya ari geliyorsa bu bile mutluluktur görmesini bilene . yani o mutluluk icimizde olayi ciddi ciddi gercek. az önce baska yerde yazdim buraya da yazip zibarayim artik. önce kendini sev. pesinden mutluluk gelecek , güzellik gelecek , huzur gelecek :) herbirimizden sadece bir tane var dünya da, esimiz benzerimiz yok yerimizi doldurabilcek olan. sevgi ve huzurla kal :KK200:

Mutluluk içimizde derken, arayıp bulunacak bir şey değil onu sen oluşturacaksın sen var olanı göreceksin demek istiyor kişisel gelişim kitapları. Bence çok doğru. Yoksa kimsenin hayatı mükemmel değil herkesin hayatında sorunlar var ama mühim olan hangisine odaklanacaksın. Soruna odaklanırsan sorun büyür içindeki de mutluluk değil sorunlar ve mutsuzluk olur. Mutluluk da sadece evlilikle yakalanan bir şey değil. Kendini toparlamalısın. Hayatını bitti sayıp istemediğim gibi bir hayatım oldu diyorsun böyle söylemek için erken, hayat devam ediyor bunu atlıyorsun.

Baskalarina odakli bir hayat felsefen varsa kusura bakma ama mutlu olmayi cok beklersin,ama hayatinin merkezinde sen varsan eger sahip oldugu her bir deger senin icin mutluluk verir.30 yasima gelince ben mutlulugun yolunu ogrendim.Hic kimseden bir beklentim yok mesela,hayatimin merkezinde ben ve cocuklarim var.Geri kalanda bana ne kadar gelirse o kadar gidecegim insanlar.Esimi bile eskisi gibi yerlere goklere cikarmiyorum,dusmez kalkmaz bir Allah her turlu sey olabilir onsuz yasayamam demem!!Sana da tavsiyem cocugun varsa sadece cocuguna odaklan,bir erkege odakli yasamak bugunun kosullarina gore pekde mantikli degil.Yirmi senelik evli adamlarin ne pislikleri cikiyor o yuzden Allahtan baska kimseye dayama sirtini,herkezine hak ettigi kadar sev o zaman sifir hayalkirikligiyla mutlu mesut yasar gidersin...

Benim çevremde de boşananlar evlilerden daha mutlu daha özgür... bazen herkes suyun dibini boylar, kimi kendi çabasıyla kimi de destekle çıkar. İsterseniz destek alın. Hem unutmayın insanlar mutsuz oldukları ve daha mutlu olacaklarına inandıkları için boşanırlar. Güzel günler sizi bekliyor, ama önce suyun yüzüne çıkmalısınız, az kaldı biraz daha gayret :)

Benim çevremde de boşananlar evlilerden daha mutlu daha özgür... bazen herkes suyun dibini boylar, kimi kendi çabasıyla kimi de destekle çıkar. İsterseniz destek alın. Hem unutmayın insanlar mutsuz oldukları ve daha mutlu olacaklarına inandıkları için boşanırlar. Güzel günler sizi bekliyor, ama önce suyun yüzüne çıkmalısınız, az kaldı biraz daha gayret :)
Dediğim gibi sürekli bir mutsuzluk hali değil.. Gelgitlerle boğuşuyorum, bi çok mutluyum bi çok karamsarım.. Bu süreci en az hasarla atlatmak istiyorum..

Yakın zamanda bir arkadaşım boşandı, 5 yaşında kızını da aldı yanına. Sanki dersin kızı müebbetten bıraktılar, öyle mutlu. Kafamızı karıştırdı, ulan boşanmak böyle mi güzel diye :D Sizde depresyon var şu an. Uzun zamandır dönem dönem tekrar ediyor diyorsunuz, kronik depresyonunuz olabilir. Psikoloğa gitmek gereksizmiş gibi hissettirir ama iyi bir psikolog tüm geleceğinizi değiştirebilir. Tavsiye ederim gidin bir.

Gecicek bu dusunceler bu gunler bu zamanlar su misali gelip geccek.
Hic kendini uzuntu icine bogma kocaman bir nefes al yat yataga sırt ustu dusun sagliklisin guzelsin sukur belli bi olgunluga gelmissin.bundan sonra kendini ne yapip mutlu edebilirsin. Dusun ve uygula gulerek kalk ve dik dur hicbbi sekilde uzuntu getirme aklina cunku sen ne kadar egilirsen hayat o kadar sırtina oturyo insanin

Şimdi ben şunu anlamıyorum: kadınlar burada evliyim mutsuzum konusu açıyorlar okey. Aynı hanım boşanıyor bu da tamam. Sonra vay boşandım şöyleyim böyleyim, herkes yürütüyor falan filan.... dünya imtihan dünyası. Evlilikte mutsuzluk, bışanınca mutsuzluk, hastalık, maddi sıkıntılar... hepsi insanlar için. Çare aramak, kararsızlık falan normal de rica ediyorum başınıza gelen her şeyde yıkılmış gibi davranmayın

Şimdi ben şunu anlamıyorum: kadınlar burada evliyim mutsuzum konusu açıyorlar okey. Aynı hanım boşanıyor bu da tamam. Sonra vay boşandım şöyleyim böyleyim, herkes yürütüyor falan filan.... dünya imtihan dünyası. Evlilikte mutsuzluk, bışanınca mutsuzluk, hastalık, maddi sıkıntılar... hepsi insanlar için. Çare aramak, kararsızlık falan normal de rica ediyorum başınıza gelen her şeyde yıkılmış gibi davranmayın
İşte biz mutlu evlilikler istiyorduk boşanmak değil, nesini anlamak zor..

İşte biz mutlu evlilikler istiyorduk boşanmak değil, nesini anlamak zor..
Evlilikte mutlu olmak için elimden gelen herrr şeyi yaptım, vicdanen inanışmaz derecede rahatım, gece başımı yastığa koyduğumda bu konu uykularımı kaçırmıyor , kendimden eminim diyorsanız bilin ki boşanmak sizin başa çıkmanız gereken bir şey bu dünyaa. Herkesin türlü çeşit problemlerle başa çıkmak zorunda kalması gibi...

Back
X